Ustadım
1. noktamız 9,872 fiyat seviyesi 6 mayıs tarihli.
tepe 13 mayıs tarihine ait 10,920 seviyesidir.
vermiş oldugunuz grafiğe uygun uygulamaya calıstım 15 dk lık grafikte.
http://i46.tinypic.com/31669zt.png
![]()
Ustadım
1. noktamız 9,872 fiyat seviyesi 6 mayıs tarihli.
tepe 13 mayıs tarihine ait 10,920 seviyesidir.
vermiş oldugunuz grafiğe uygun uygulamaya calıstım 15 dk lık grafikte.
http://i46.tinypic.com/31669zt.png
![]()
Sevgili Çaylakboga,
Şimdi anladım. Ama 2 önemli kural var.
Birincisi %61 ve %100 arasında sıkışmış olan bölgede önce tepe sonra dip olmuş olmalı idi (yükselen trend için), yada önce dip sonra tepe olmadıydı (düşen trend için).
İkincisi verdiğim gibi APP kullanımı gelecekte oluşabilecek yeni tepeleri bulmakta kullanılır (yükselen trend için) yada yeni diplari bulmakta (düşen trend için) kullanılır.
Özetle bir tarafa dogru oluşacak yeni extreme'lerin nerelerde oluşabileceği içindir. Senin örneğinde APP'yi yukarı yönlü bir trend için çiziyorsun, ama yukardaki 2 temel kural da tam uygulanmamakta.
Bol Kazançlar.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Haftalık grafiği Zoom'ladım ve 60 dk'lık olarak çizdirdim.
Beyaz okla görülen seviyenin ve özellikle haftalıktaki Düşüş hedef bölgesi olan dikdörtgenin üstüne çıkmasını, son bir aşağı hareket yapmadan beklemiyorum. Cuma gecesi son dakikalardaki ve bugün seans açılışındaki yükselişe muhtemelen 4 son düşüşe ise 5 diyeceğim. (Tabi ki gerçekleşirse) ve c etiketini koyacağım. Sonrasında trendin yukarı olduğunu kanıtlaması için beyaz ok ve dikdörtgen alan üstüne çıkması yine gerekli.
![]()
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Aşağı hareketin devamı halinde DL seviyesi 67.7.
67.7 altına düşmekteki isteksizlik, 68.2'lerin (aşabilirse hedef 69.6) ve üstünün deneneceğine beni gitgide daha fazla ikna ediyor. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
VOB 15 dk'lık grafik.
Acaba bir 5. dalga başarısızlığı mı yoksa hala 4. dalgadamıyız.
5. dalga başarısızlığı ise 3 dibinin altına gitmeden 69. üstüne çıkmalıyız, 4. dalga ise son bir düşüş daha var (3 altına inen)
Yatırım tavsiyesi olarak almayınız.
Çok Uzman
5. dalga başarısızlıkları çok büyük bir olasılıkla (%80-90), başarısız 5. dalganın tümünü geri alır. (%20-10) olasılıkla da (nadiren), geri alamaz ama en azından 1-2. dalgalar aralığına kadar tepki yaşanır.
(15 dk'lık grafikte 1. dalga dibinin üstüne çıkma minimum hedefe ulaşmadır.). Ideal hedef ise 69 üstüne çıkmadır. (Daha yüksek olasılıklı hedef).
ed için yükseliş ihtimalimi kalktı abi doğrumu anlıyorum.. 5. dalgada bitti yapı tamamlandımı abey.. aşşa iniş için tşkrler acemiyiz biraz65800 den başlamıştı dalga..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri