öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..
abi böyle bir güne gülerek başlamama sebep oldun, Allah da seni güldürsün.
herkese günaydınlar.
dün akşam bir arkadaşımla kafeteryada otururken telefonu elime alıp €/JPY fiyatına bakmak istedim.
ilk cümlem: "hay matriks diye senin...." oldu. %-8 düşüş.
bloomberg'ü de açınca, bilmemkaç zamandır ilk kez matriks'e haksız yere giydirmiş olduğumu gördüm.
buna neyin sebep olabileceğine dair bir ipucu bulmak için bütün haberlere baktım. taaa 19:00'da gelen haberlere bile...tek bir haber yok.
Allah biliyo, içimden dedim ki "heralde ABD İRAN'a savaş ilan etti."
tabi P&G hisse senedine girilen yanlış emir vs haberleri gelmeye başladı ama o zamana kadar iş işten geçmiş.
şimdi aylardır (biraz daha beklese zaten yıllardır bile yazabilirdik) düşüş bekleyen arkadaşlarım sevindiler. hatta sevincin ötesine geçip "biz demedik mi" diyen baya bir arkadaş var.
%9 düşecek bir dowu öngördükleri halde neden arabayı evi satıp 1'e 400 kaldıraçlı bir piyasada şortlamamışlar bilemeyiz elbet ama, sevinç naralarının daha sakin atılması gerekirdi diye düşünüyorum.
piyasanın döndüğünü, satışların çok yüklü ve seri geldiğini, işin şakasının olmadığını, bu tür piyasalarda longlanmaması gerektiğini, yapılacak en iyi işin flatleyip daha yukarıdan tekrar şort fırsatı kollanması gerektiğini burada biz de yazdık.
ama tüm şortçular, teknikçiler olarak bi durup, egolarını bir kenara bırakıp, aklı selim düşündüğümüzde böyle (dow jones tarihine geçmiş) bir çöküşün öngörülemeyeceğini kendisine itiraf etmesi gerekir.
%1 düşmesini öngörerek rakam vermeden sadece "düşecek" deyip %9'luk düşüşe "ulan çok pis biliyorum bu işi" demek arasında dağlar kadar fark vardır.
long kalan arkadaşlara sabır diliyorum.
şort kalan arkadaşları tebrik ederim. zira üstüste 3 gün %-2 yapmış bir piyasada geceye şort girmek gerçekten sabır ve büyük düşünmeyi gerektirir. tebrikler.
her iki yönde pozda olan arkadaşlar, elbette konuştuğumuz şey boncuk değil para. can yakar. ama unutmayın, konuştuğumuz şey sağlık kadar değerli bişey de değil. paradır, gider, gelir!...
çok uzun oldu kusura bakmayın. herkese bol kazançlar.
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
cümleten günaydın bol kazançlar ... unleashed bears. .
2013,00
Günaydın hayırlı işler arkadaslar
Arkadaşlar günaydın djfutres leri nereden görebilirim. Bildiğiniz bir web sayfası varsa paylaşabilir misiniz?
Günaydın arkadaşlar.....
Herkese kolaylık diliyorum...Allah sağlık sıhhat versin...
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
ÖNEMLİ DUYURU;
VOB cuların tellibabası keşfedildi....AŞağıdaki mesajı ayın 5 inde Stretegist in volpostuna yazmıştım
"ne tepiyo tavuk mu tepiyo...tepmesin artık ** vob...düşsün, kesintisiz ve ahlaksiz bir düşüş yapsız..fütursuzca düşsün **"
demekki Stro nun volpostuna yazılan dilekler tutuyor...Stronun Volpost'unu "STROBABA" (tellibaba kibi) ilan ediyorum... izin almadın çünkü daha önce "eti sizin kemiği de sizin demiş...ehuheuhe.....
500 puan aralıklarla alım giriyorum bakalım napacam bugün![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri