eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
arkaya yaslanim shörtlerle bakalım nolacak68 olsun güzel olsun
![]()
bu kurumlarda geçmişte çalışan bir çok arkadaşım oldu....
olay dediğin gibi.....amma bu kadar kör göze parmak hiç olmamıştı..
geçen hafta konuştum....inanamadım.......rezalet.....
bizde çok önemli bir atasözü vardır....
eceli gelen cami duvarına işer....derler....durum budur...
ecel geldi.....
![]()
yazılarım hayal ürünüdür..rüyalarda yaşarım...
dayanak varlık işte bütün mesele bu..önce konut,sonra hisse,anlayana..
buna tepki demeyelim de traderım,sadece gürültü(=noise) diyelim,yani sayılacak bişey değil...
burdan artık yine yukarı giderse kapı gibi 73.600 de DBS var..
14.00 ten sonra çıkmam lazım,piyasa size emanet,özellikle selçukluma..
aşağı gitmeli ,söyledim palaya zaten,bak dedim,ayıp oluyo,hoş değil davranışların,önüne baktı...![]()
Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
AL - SAT Tavsiyesi değildir.
Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
2008 yılından beri ilerleyen makro ekonomik yapı serbest piyasa ekonomisi değil..
öncesindede şikeler...taraf olmalar...vardı....amma devletlerin aktif müdahaleleri
sınırlıydı....bu tarihten itibaren müdahelelerle endeksler...pariteler..ekonomiler.
mutasyona uğradı....balonlar oluştu....bu çok uzun zaman......fatura zamanı
geliyor..gelecek..( yılın son çeyreği...bana göre EYLÜL..)..
fatura zamanı geldiğinde son 2.5 ..3 yılın yanlışları faturayı şişirecek..temerrüt faizi
gelecek....bu fatura ödenmez..ödenemez.......işte o zaman ortalık mahşer yeri olacak
default...hiperenflansyon...hatta stagflasyon konuşacağız........
EYLÜL..de gel.......
Abi sadece trader ların aklında olan birsey degil o,tüm amerikalılarda var o kafa..günde 3 defa dus alan,v8 motorlu arac kullanan,günde yaklasık 800 gram kırmız et tüketen obez toplulugunda rasyonel bir hareketin gelmesine imkan yok..Sinemaya gittigimde satılan 1 kiloluk popcorn bucket'in üstüne adamlar sos diye cesmeden akıtılımıs sıvı tereyagiyla sunduklarında bunu anlamıstım...neyse ilerde daha detaylı anlatırım..bizim genclikte bu adamların yaptıgı her hareketi taklit etmeye calısıyor ya icim acıyor icim..demek ki bunlar bizim tarihimize filan sahip olsa hepimiz kölesi olacakmısız bunların,adamların katliam yaptıgı vietnam'daki oalyları dramatize edip dunyaya satmaları yok mu,gelmis gecmis en buyuk amerikan satısıdır dunyaya..amerika bu zenginlige ulastıysa tamamen olusturdugu cakma ic bos tarihiyle gelmistir..bugün hangi türk genci kahraman vietkonglu diye bir isim biliyordur,kimse,cunku dünyaya yenilgisini,ezikligini bile satmıs bir ülkedir Amerika..ve amerika'nın cogu bu tarihe inandırılıp ''SAm Amca milliyetciligi''olusturulmus redneck ''kıro''larla doludur...Neyse abi ben bu konuda cok doluyum,topigi isgal etmiyim..
Short yada Long,iste bütün mesele bu
ahah çok olumsuz yazı oldu..3 sene önceki fiyatlardayız
ü fark olsun
![]()
atak için min değer 72.850'ye indi... 71.500 altında bu ihtimal iptal... şimdilik beklemeye devam..
halojen abey ataksız düşerse o zaman ne oluyor ? hangi ihtimale geçiyoruz
boz kardeş.. filler tepişir karıncalar ezilir. kriz bi cepten bi cebedir. kapital zm pardon liberalz krizle büyür..
dün abd battı idi.. bugün.. avrupa dediğinde 100 lerce yıllık birikim var.. dünyayyı yediler..
haa bişi daha onlar aç kaldımı savaşa kalkarlar bak tarihe..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri