yarın burası çökecek
kara perşembe
yarın burası çökecek
kara perşembe
DİKKAT!!! DİKKAATTT!!!
SİSTEM TÜCCARLARINDAN VE KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURTLARDAN UZAK DURUN!
***BİR DOST***
katılıyorum benzer olanı bende uyguluyorum asti hocamama düdük gibi sermaye ile yapıyorum biliyosun
![]()
''MÜKEMMELLİĞİ ARAYANLAR HİÇ BİR ZAMAN GERÇEK BAŞARIYI YAKALAYAMAZLAR.''
evet sonuna kadar katışıyorum berbat idi dün kapanış bir kere daha olmuştu buna benzer olay.sistem geçici AL verince 650 ye yazdım iyi ki gelmemiş başta üzüldümsonra 17:44 de bir baktım 550 fiyat ve sinyal yok oldu okus pokus yapmış pala ha ... dedim.sonra da sevindim uzunlar gelmemiş diye
artık kapanışta gelen sinyallere daha dikkatli olmak lazım buna neden izin veriyor onu da anlamış değil VOB yönetimi
ama
evet sonuna kadar katılıyorum berbat idi dün kapanış, bir kere daha olmuştu buna benzer olay,sistem geçici AL verince 650 ye yazdım iyi ki gelmemiş başta üzüldümsonra 17:44 de bir baktım 550 fiyat ve sinyal yok oldu okus pokus yapmış pala ha ... dedim.sonra da sevindim uzunlar gelmemiş diye
artık kapanışta gelen sinyallere daha dikkatli olmak lazım buna neden izin veriyor onu da anlamış değil VOB yönetimi
ama gene de sistemsiz ve teknikten yoksun olarak işlem yapmak bu piyasa da daha tehlikeli bence...
Şimdi herkes kullandığı veri sağlayıcının programına göre farklı farklı grafik elde ediyor.Aslında vobdan gelen veri aynı ama bir veri sağlayıcı vob kapanış saati olan 17:34:59 dan sonra vobdan gelen uzlaşma fiyatı diye geçen olayı yeni bir bar olarak yansıtmıyor 17:30 barının kapanışı hatta bazen yüksek düşüğü bile değişiyor ve sistemin sinyal vermesini sağlayan durum bozuluyor.Diğer veri sağlayıcı ise gelen data neyse onu aktarıyor.Bazen işlemler 17:34:59 dan sonraya, yani 17:35:00 17:35:01 'e kadar sarkıyor ve 17:35 barı oluşuyor.Bazen 17:44:00 da uzlaşma fiyatı geçiyor 17:40 barı oluşuyor.Grafikte fazladan 2 bar oluyor.Bu durum bir sonraki günün hesaplamalarını ama ufak ama büyük oranda etkiliyor.
Yani hangi veri sağlayıcı firma kullanılırsa kullanılsın bi dezavantajı var.Vob'un yapması gereken,bir standart belirleyip veri sağlayıcı firmaların buna uymasını sağlamak olmalı ki farklı programları kullanan kullanıcılar birbirinden farklı grafikler elde etmesin, hepsininde grafiği aynı olsun.
Birde vob tarafından yapılabilecek olay sistem tam olarak 17:34:59 da kapatılmalı ve 17:44:00 da verinin gelip grafiği piyasa kapalıyken etkilemesine izin vermemek olmalıdır.
Burda bir virgülü kullanmamam, anlamı benim anlatmak istediğimden farklı kılmış..doğrusu ; "Benim gibi, sistemli olmak isteyen ama histemini de göz ardı edemeyen"
şeklinde olacaktı. Yani benim gibi tamamen sistemli olan değil, benim gibi tamamen sistemli hareket etmeyi beceremeyenler manasında olacaktı![]()
iyi geceler....
Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.......
Günaydın,
29 Nisan Perşembe "Yurtdışı" Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi
GER İşsizlik Değişimi (Nis) 10:55 -10K -31K Yüksek
GER İşsizlik Oranı (Nis) 10:55 %8,0 %8,0 Yüksek
EUR M3 Para Arzı (y/y) (Mar) 11:00 -%0,1 -%0,4 Yüksek
EUR Ekonomik Güven Endeksi (Nis) 12:00 99,4 97,7 Yüksek
EUR İş Dünyası Güven Endeksi (Nis) 12:00 -0,12 -0,32 Yüksek
EUR Tüketici Güveni (Nis) 12:00 -15 -15 Yüksek
USD Chicago Fed Ulusal Aktivite Endeksi (Mar) 15:30 -0,64 Yüksek
USD İşsizlik Sigortası Başvurularu (24 Nis) 15:30 442K 456K Orta
USD Devam Eden İşsizlik Sigortası Başvurularu (17 Nis) 15:30 4613K 4646K Orta
Bazı Bilançolar
Motorola, Inc. (MOT) -0.01$ (Açılış Öncesi -14:00 TSİ)
Procter & Gamble Company (PG) 0.82$ (Açılış Öncesi -14:00 TSİ)
ExxonMobil Corporation (XOM) 1.4$ (Açılış Öncesi)
ArcelorMittal (MT) 0.22 $ (Açılış Öncesi)
Burger King (BKC) 0.29$ (Açılış Öncesi)
"Türkiye" Gündeminden Bazı Başlıklar
TCMB 1. çeyrek Enflasyon raporu (10:00)
TCMB Mart Dönemi Resmi rezerv varlıkları (10:00)
NOT: Japonya NIKKEI, tatil nedeniyle kapalı.
Bol Kazançlar..
En az 3 HİSSE...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri