jelibonum nasılsın.....(umarım keyfin yerindedir)....
yorum ve analizlerin süper......
nokta atışları bu derece olur.....
iyi keyifler bol kazançlar olsun.....
AHHHHH kayahan ahhhhh.....
sabır...sabır....sabır......
dow'un Yunanistan,portekiz vb ülkelerin süregelen durumlarını bilmesine rağmen bu akşamki habere verdiği aşırı tepki...ve tepki durumunda da pozitif bölgede kalması...
Yunanistan da portekiz de bu kadar satan naapcak bu paraları...Geçen hafta s%p nın Türk bankaları notu ve bu geceki portekiz notu indirmesi...
Vob da dow un yukselişine rağmen oluşan tepkisizlik...Ve bu uyumsuzluklar...75bını asmayı bırak tutnamaması bile orada...ve muhteşem testereler buyuk marjda son zamanlarda...64000 dekı shortor kıyımı...ve piyasada tanıdığım herkesin geceye short girmesi...Bu işte feci bir gariplik war...
ha şunu da söyleyeyim,mevcut durumda yarın mın 1000 puan gep kacınılmaz...fakat algılarım benı dönüş için ıkna etmıyor...ha buyuk ıhtımal acılısta kapanacağım longlarımı o ayrı...fakat kaç gundur söylediğim gibi çok ilginç ortalık...
--Eksiklik Kendi Özümde--
ayrıca sunu da söylemek isterim...
Bu işe ilk başladıgımda (ki başladığım kurum tamamen yabancı portföy alıyordu o zamanlar), uzmanımın bana ilk sözü şuydu...
"bu işte önce duygusuzlaşmayı öğreneceksin,bunu da kazanarak değil kaybederek oluşturacaksın...ve ileride ne kazandığına sevinir olacaksın,ne de kaybettiğine üzülür...o zaman iyi bir yatırımcı olabilirsin"
Bunu çok zamandır yazcaktım da şimdi kısmet oldu.Eğer paçaları sıyırıp bu dereye girdiysek...Kaybın da ,kar edilen işlemler arasında güzel bir vip locası olduğunu kabul etmemiz lazım...Bu yaptığımız iş ,dünyanın en zor işlerinden biri...Çünkü emeğin karşılığını değil,emeğin sonucunun karşılığını veriyor bize...
Bu arada tüm shortör arkadaşları tebrik ediyorum...Çünkü çok pis dayandılar...
ha şunuda söylemeden yatmayayım....
analiz tekltir....ya doğru yada yanlış.....
ama ellli kez değiştirilmez......dünya piyasalarına bakıp....yorum yapmak olmaz....
ya gece net koyacan babayı...yada yazmayacan arkadaş...yoksa şu kadar gap olur şu oldu bu oldu...olmaz.......
OLMAZ.....
mentalbey nisan vade vedası ......
artık haziran vadede daha çok siboba ağırlık veriyorum gayri. %75 sibop %25 mentalrayda fortpöy... son son mentalı vereym
![]()
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin
dayanamayacam bı de şunu sööleyeceim...
analiz TEK DEĞİLDİR...Doğrusu ve de yanlışı YOKTUR.Olsaydı piyasa diye bişii olmazdı..
Analizin doğru olup olmadığını paranın gücü gösterir...
Yabancı para girişinin bu kadar bariz şekilde göz göre göre belli olduğu ülkemde o doğru analistler war ya...şu anda işlerini ailelerini kaybetti..
Halbuki ekonomik kurallara göre analizlerin hepsi ama hepsi doğruydu...
O yüzden canlı konuşur...Senin benim ne kadar iyi sistemdi,teknikti,tecrübeydi bilişi değil...
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri