sanırım cuma gününe kadar 53.500'e iniş gerçekleşir... geri kalanı da mayısa kalır...
![]()
yarın aşırı gap olmayabilir... hatta açılış sonrası 72.300 alttan test bile edilebilir.... bilmem anlatabildim mi...
![]()
04.04.2010 tarihli borsa kazanı topiğinde sayın pazer'in spot dolar grafinda macd ' e bakan biri 2 aydır nasıl mal verildiğini apacık görebiir... sayfa 7
sayın halojen, sizinde şu anlatımı kolay öngörüsü bana birebir uyan graflarınıza hastayım.. elinize sağlık.. bişi daha diim.. ikimizde 60 binden gelen dalgayı 4 olarak düşündük.. ordan bi 2000 puan kaldı palada..![]()
güçlü boğa piyasası bekleyen arkadaşlar vardı......
hani herşeyi iyi bilenler....onlar yok mu?...
hayırlı sabahlar arkadaşlar
bugün uzuncular için zor bir gün olacağa benziyor.
dün cok önem verdiğim 72800-73000 bölgesi açılışda çalışmasına rağmen sonradan kırıldı. bu seviyenin altında uzunlar riskli idi. zaten kvt de dün 72800 altındaoldu. bugün açılışda
![]()
olur. mantıklı bir traderin yapması gereken yeniden
olana kadar kısalarla beklemektir. ancak maalesef işin psikoloji boyutu buna coğu kez engel oluyor.
gelellim bugüne. kvtolana kadar destekler sadece ufak ufak kar alma amaçlı kullanılabilir. destekler ise herkesin dilne dolanan 71600!, 70600, 69800 ve 69200 dür. belkide 69200 desteğine kadar güçlü bir tepki gelmeyecekdir. belki yine açılışda umulmadık bir yerleri gösterebilirler.(69200) ancak acılışın denge bulacağı yer bence 70600-71000 seviyesi olacakdır. sonrasında oluşacak tepkiye bakılmalı.
özetle kısacılar bir trend yakaladı ve sistemleri yenidene dönene kadar sabırla beklemeleri, uzuncuların ise ha döndü ha dönecek psikolojisinden sıyrılıp gelebilecek tepkilerden fırsat kollamaları mantıklı olabilir.
kvte döndüğünde yine sizlerle paylaşmaya çalışacağım inşallah.
herkese bereketli bir gün dilerim.
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
halojen abey hedefe geldikten sonra tekrar yükseliş başlayacaktı değilmi.. haritanın 2. kısmınıda eklermisinizprinterdan çıktı alıp duvara asıcam
hühühüü
selamun aleyküm
Merkel'in ek mali önlemler isteyerek Yunanistan'a yardım konusunda direnmesinin ardından dün akşam saatlerinde korkulan oldu ve S&P Yunanistan'ın uzun vadeli kredi notunu üç kademe birden indirerek yatırım yapılamaz seviyeye (BB) çekerken Portekiz'in notunu da iki kademe indirerek A-'ye düşürdü.
S&P'nin Yunanistan analizi çok ağır tespitlerle dolu. 300 milyar avroya yaklaşan borç yükünün mevcut iktisadi yapı ile sürdürülebilirliğini mümkün görmeyen S&P, finansman ihtiyacının dipsiz kuyu gibi olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, bu ülkeye yatırım yapan kurumların olası bir borç yapılandırmasında alacaklarının ancak %30-50'sini tahsil edebileceğine de vurgu yaptı.
AB ise henüz mali yardım paketinin ciddi şekilde masada olduğunu söylüyor ancak son söz Almanya'da ve Merkel iç siyasi baskılardan dolayı cesarat verici adımları henüz atamadı. Alman halkının ve muhalefetin Yunanistan'a olası yardıma şiddetli tepki gösterdiği bir ortamda, 9 Mayıs'taki eyalet seçimlerine kadar da dramatik bir adım zor görünüyor. AB'den gelen haberlere bakılırsa 10 Mayıs civarında Eurogroup toplantısı gündemde ve borçların yeniden yapılandırması masada değil. Öte yandan, Almanya'da muhalefet Yunanistan'a bir yardım yapılacaksa ilk etapta ek mali tedbrilerin alınması gerektiğini ve ayrıca Yunanistan'a borç veren bankaların da kurtarma planının maliyetine katılması gerektiğini söylüyor (yani borç yapılandırmasından bahsediyor).
Şu ana kadar elimizdeki somut veriler şunlar.
Yunanistan hükümeti ve bankaları için dış finansman kanalları not indirimlerinin ardından hemen hemen kapandı; Avrupa Merkez Bankasından borçlanabilmek için gereken teminat şartları da artık sağlanamıyor; 19 Mayıs'a (8 Milyar avro itfası var) kadar mali peket devreye girmezse Yunanistan temerrüde düşecek. Bu arada, geçen Cuma AB-IMF güvenlik ağından yardım istemekle Yunanistan zaten uluslararası piyasalara erişiminin kalmadığını ilan etmişti.
AB tüm gücüyle Yunanistan krizinin diğer perifer üyelere (Portekiz, İspanya ve İrlanda) yayılmasına engel olmaya çalışıyor; ancak Yunanistan'ın temerrüde düşmesi durumunda ilk etapta Portekiz'in benzer sorunları yaşaması kuvvetle muhtemel ve S&P'nin iki kademe not indirmesi de bunun bir habercisi; İspanya ise tam bir felaket olur zira sorun kamu borcu değil hanehalkı ve bankacılık sisteminin aşırı borç yükü olduğu için sarsıntı daha büyük olur.
Bugünün ajandasında ise şunlar var:
IMF Başkanı Khan ve ECB başkanı Trichet bugün Almanya'da parlamenterlerle Yunanistan'a yardım paketi konusunu konuşacaklar ve ikna yolları arayacaklar.
Alman Bild dergisinin haberine göre Merkel, Dış işleri ve Maliye bakanlarının yanısıra Adalet bakanıyla Yunanistan'a yardım konusunu mali ve anayasal dengeler açısından görüşecek.
Sertan Kargın
Baş Ekonomist
günaydın gençler.....kendini genç hissedenler.....
ne güzel bir gün..........heyecandan uyku tutmadı genç aşıklar gibi.....
KARA ÇARŞAMBA........
yazılarım hayal ürünüdür..rüyalarda yaşarım...
dayanak varlık işte bütün mesele bu..önce konut,sonra hisse,anlayana..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri