Sayfa 137/752 İlkİlk ... 3787127135136137138139147187237637 ... SonSon
9017 sonuçtan 1.633 ile 1.644 arası

Konu: Sisteme Takılanlar

Teşekkür Teşekkür 
    284
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    50
    Toplam Teşekkür
    14 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı elstock Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bozayım dedigin gibi,insider trading..Bir adet yunanistan haberi geldi,onu kılıf yaptılar yukselis icin,megerse buymus..
    Su son 1 yılda longdan kazanılan paranın yarısı bu insider sekilde yapıldı yoksa bunun bir acıklaması yok..IMF er ya da gec olacak dendi endeks yüzde 15 yukseldi,sonra olmıyacak denildi yine yukseldi..Bunun adı ky dograma..baska birsey degil..haram..

Bu haber neydi sn elstock, ben de yunanistanla ilgili olarak 30 milyar değil de ancak 80 milyar euro bunları kurtarabilir anlamındaki bir haberi biliyorum sadece.

Ben 1993'den beri bu piyasaları takip ederim tabi kesintisiz değil, mesela son birkaç aydır sadece seyirciyim; ancak dünyada ve bizde bu kadar saçma sapan hareketi daha önce hiç görmemiştim.Şunu öğrendim galiba krizden kurtulmanın en kolay yolu para basıp faizi sonuna kadar indirmek.

Peki kalpazanlara niye ceza veriyorlar bunu hiç anlamıyorum,iş yüklerini hafiflettikleri için ödüllendirilmeleri gerekir.

Forumda tüm arkadaşlara saygılar, burası gerçekten çok kaliteli...

2. 7 Kullanıcı NDS tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    1.705
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.670
    Toplam Teşekkür
    3.069 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Strategist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dostum bunun en güzel zamanı sakin dönemlerde ve kişiler kayıpta değilken olmalı bence. Kişiler zaten kayıpta ve sinirliyse "öyle trading yanlış böylesi doğru" denilince negatif etki yapıyor. Hem mesaj doğru ise bile arada kayboluyor, hem de dostluklar düşüş trendine giriyor.

Ayrıca doğru trading'in nasıl olduğunu itiraf edelim ki hiçbirimiz tam bilmiyoruz. Aramızda foruma Hawaii'deki villasının önündeki yatından yazan yok bildiğim kadarıyla. En zenginler listelerinde bir tek teknik analizci görmüş de değilim. Yani kendim de kendi çapımda teknik analize gönül vermiş biriyim ama kendim için de acı bir gerçek olarak yazıyorum bunu.
    trading stilleri eleştirilmemeli asla...buna karşıyım...

ben benzerliğe bakarım,başkası kanal çizgisine...ew'ye... ortalamalara

şimdi bu kadar farklı metod varken ve dediğiniz gibi ideal bir yöntem henüz icad olunmamışken....

tenkit etmek bana ters...

kazanıldığı sürece her yol mübahtır..

4. 8 Kullanıcı halojen tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.263
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.804
    Toplam Teşekkür
    227 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı halojen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    trading stilleri eleştirilmemeli asla...buna karşıyım...

ben benzerliğe bakarım,başkası kanal çizgisine...ew'ye... ortalamalara

şimdi bu kadar farklı metod varken ve dediğiniz gibi ideal bir yöntem henüz icad olunmamışken....

kazanıldığı sürece her yol mübahtır..
    haklısınız aslında. herkes hakettiği kadar kazanıyor zaten.
    ben sadece değişik bir bakış açısı ile bakmak istedim olaya ve kendimce tespit ettiğim en önemli hatayı dile getirmek istedim.
    yanlış anlaşıldı isem özür dilerim.
    bol kazançlar hepinize
    eski nickim:trader38
    Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum

6. 5 Kullanıcı matador38 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür
    6.153 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı halojen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Bence de aynen öyle abi.. Şimdi, trading'in en temel kurallarından biri olan "trend yönünde oyna, trend'in tersine oynama" olayını ele alalım. Günlük grafiğe bakılırsa, geçen Cuma günü itibari ile VOB'da yukarı trend devam ediyordu ve poz alacak kişi mutlaka long oynamalıydı. Ancak bu temel teknik analiz kuralına uygun hareket eden arkadaş ne yazık ki Pazartesi sabahı -2.000 puan gibi bir zararla başladı güne... Tüm söylenenlere rağmen trende ters hareket edip kısa açan da bir o kadar kardaydı...

Acı gerçek şu, bu işin güvenilir bir kuralı yok gibi...

Ben Pala'ya inanmıyorum ama o bana inanıyor...

8. 7 Kullanıcı Strategist tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    3.721
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.853
    Toplam Teşekkür
    576 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı NDS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu haber neydi sn elstock, ben de yunanistanla ilgili olarak 30 milyar değil de ancak 80 milyar euro bunları kurtarabilir anlamındaki bir haberi biliyorum sadece.

Ben 1993'den beri bu piyasaları takip ederim tabi kesintisiz değil, mesela son birkaç aydır sadece seyirciyim; ancak dünyada ve bizde bu kadar saçma sapan hareketi daha önce hiç görmemiştim.Şunu öğrendim galiba krizden kurtulmanın en kolay yolu para basıp faizi sonuna kadar indirmek.

Peki kalpazanlara niye ceza veriyorlar bunu hiç anlamıyorum,iş yüklerini hafiflettikleri için ödüllendirilmeleri gerekir.

Forumda tüm arkadaşlara saygılar, burası gerçekten çok kaliteli...
    Resmi bir haber degil NDS,ben ekran basında degildim250*75 calısırken 650*75 olmus,400 puna yukarı atmıslar tel.actım sordum aaracı kuruma.. Yunanistan ile ilgili haberler geliyor dendi,ondan yukseliyor dediler aracı kurumdakiler
    20 dakika sonrada haber dustu..MB/Yılmaz'dan..
    ben
    Short yada Long,iste bütün mesele bu

10. 4 Kullanıcı elstock tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür
    6.153 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı trader38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısınız aslında. herkes hakettiği kadar kazanıyor zaten.
    ben sadece değişik bir bakış açısı ile bakmak istedim olaya ve kendimce tespit ettiğim en önemli hatayı dile getirmek istedim.
    yanlış anlaşıldı isem özür dilerim.
    bol kazançlar hepinize
    Yok abi, ben de geçmişte kayıptaki arkadaşlara tavsiye vereceğim diye zaman zaman istemeden kalp kırdım. Kayıptaki birine tavsiye verirken çok dikkatli olmak gerektiğini anladım. Bu tecrübemi aktarayım dedim... Ben yanlış anlattıysam kendimi ne olur sen benim kusuruma bakma... Sevgiler...

Ben Pala'ya inanmıyorum ama o bana inanıyor...

12. 7 Kullanıcı Strategist tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür
    6.909 Yazısı Teşekkür aldı

svg.Strategist,

İmzanız çok güzell...
    Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
    AL - SAT Tavsiyesi değildir.
    Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
    Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
    Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

14. 8 Kullanıcı saraylı tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    1.705
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.670
    Toplam Teşekkür

Bence de aynen öyle abi.. Şimdi, trading'in en temel kurallarından biri olan "trend yönünde oyna, trend'in tersine oynama" olayını ele alalım. Günlük grafiğe bakılırsa, geçen Cuma günü itibari ile VOB'da yukarı trend devam ediyordu ve poz alacak kişi mutlaka long oynamalıydı. Ancak bu temel teknik analiz kuralına uygun hareket eden arkadaş ne yazık ki Pazartesi sabahı -2.000 puan gibi bir zararla başladı güne... Tüm söylenenlere rağmen trende ters hareket edip kısa açan da bir o kadar kardaydı...

güzel yanı da bu zaten... herkes değişik yorumluyor aynı grafiği..

mesela bozayı abi MTA diye birşey geliştirmiş.. gayet de başarılı sonuçlar veriyor...

birikim ve zekayı tecrübeyle birleştirince envai çeşit yöntem çıkar ortaya..

16. 9 Kullanıcı halojen tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.263
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.804
    Toplam Teşekkür
    227 Yazısı Teşekkür aldı

Yok abi, ben de geçmişte kayıptaki arkadaşlara tavsiye vereceğim diye zaman zaman istemeden kalp kırdım. Kayıptaki birine tavsiye verirken çok dikkatli olmak gerektiğini anladım. Bu tecrübemi aktarayım dedim... Ben yanlış anlattıysam kendimi ne olur sen benim kusuruma bakma... Sevgiler...
    estf. abi. benim iyi niyetimi anlamayan kişilerin kalpleri kırılsada mühim değil aslında. beni bilen biliyordur zaten. benim özrüm dostlarımadır.

siz günlük grafiğe bakılırsa demişiniz. daha kısa vadeli grafiklerden birindede trend yorulmuş yada aşağı dönmüş olabilir. kendi tekniğimi övmek istemem ama örnek vermek açısından cuma günü 73500 ün altında kvt down,down kapamıştı. bunuda sürekli yazdığım yerde yazmıştım zaten.
    ama trend derkende ne anlanması gerektiği konusu tartışma götürür. herkesin trend anlayışıda farklı çünkü
    eski nickim:trader38
    Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum

18. 6 Kullanıcı matador38 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    2.759
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.412
    Toplam Teşekkür
    558 Yazısı Teşekkür aldı

bir örnek olsun diye ve piyasa da yaprak kımıldamamaya başladı diye çiziktirmeye zaman buldum.
    grafik ve yazı boyutları ayarlanmadığından ancak bu kadar görülebilir yapabiliyorum. yukarıdaki grafikte 5.ci dalgada 5 lik saymışım. aşağındakinde ise ED in 3 ü olmuş max 74150 ye gidebilir 3 en kısa olamaz kuralından ötürü. stop orada. geçerse aynı zamanda beni pozisyona sokan 5.ci dalgada ki 5 lik sayım 5.1 i imiş der ve stop olur yeni noktaları beklerim indikatörümün desteklediği.
    grafikler 1 dakikalık zaten ben de yüzüklerin efendisi değilim, taşıyamam her koşulda uzun süre.
    aha saraylı abi burada.şimdi ulen 1 dk ta ew mi olur der fırçayı atar bana

20. 4 Kullanıcı abicim tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    1.705
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.670
    Toplam Teşekkür

73,500 mühim... altına sarkmalar tepki bitimine işaret edebilir...

22. 11 Kullanıcı halojen tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    1.705
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.670
    Toplam Teşekkür

sn.trader, lütfen mesajlarımı yanlış algılamayın... şahsınızın trade başarısı ve analiz yeteneği herkesin malumudur.. lakin piyasanın kaotik yapısı bizleri zaman zaman terste de bırakabiliyor.. bugün yanlış gelen kısa pozisyon bir bakarsınız yarın sabah açılışta gayet mantıklıdır..

anlatmak istediğim budur..

24. 9 Kullanıcı halojen tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri