eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
AL - SAT Tavsiyesi değildir.
Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
O kadar yani,..
Üzülmeyeyim,di mi?
ekim 2007 öncesine ait 5 yada 15 dklık eksiksiz vob datasına ihtiyacım var....arşivinde olan ve paylaşmak isteyen var ise özelden yada burdan irtibata geçmesi önemle rica olunur..
o döneme ait aktif vadelerin dataları olabilir, hatırladığım kadarıyla x30yvade yoktu o zamanlar..
kaptan çok güzel yazmışsın....tabiki yılmak yok her zaman daha iyisi için devam edip,alınan dersleri sistemin gelişimi için kullanmak.....
olay inat olayı değil zaten.....ara sıra oluşan kızgınlık(hep bu pala)....
vobta işlem yapmıyorum biliyorsun.....fakat işte o kadar çalışma emek boşa gittiği zaman insan sinir oluyor....
neyse bakalım bu hafta neler olacak.....
iyi çalışmalar,bol kazançlar....
Teşekkür ederim sn Saraylı. Burasının ortamı çok güzel, genel akışa rahatsızlık vermemek üzere ve tabi ki söyleyebilecek bir şeylerim olursa sevinerek yazarım.
bakalım bu hafta neler olacak......
kaptanın dediği gibi SEYTAN'a pabuçlar ters giydirilecek mi?
umarım olmaz....çok üzülürüm yaw......
herkese bol kazançlı bir hafta dilerim.......(şeytanınız bol olsun)![]()
Merhaba,
Uzun vadeli grafiğe bakarken ekonomideki 2 temel gostergeyi de dikkate almak gerektigini dusunurum, 1. si dolar10 yıldır 1,15 - 1,82 bandında dalgalanıyor, 2. si faizler 80 lerden 8 lere kadar gerileyen bir yapı. Endeks için yeni zirveleri dusunurken veya ongoruruken bu piyasalarda marjların da goz onunde tutulmasında yarar olacagını dusunmekteyim.
Saygılar.
çok iyi demişsin.....fakat artık eski düzen yok.....yabancı piyasaya girdiğinden beri herşey onlar için belli....olaylar sürekli ezber bozma olarak gelişyor....elbette ezberler tekrar yaşatılacak ama o zaman iş işten geçmiş olacak.....
bu piyasada tek düzen pala denen grubun elindedir....ha bizde ha dünyada fark yoktur.....(pala,pela.v.s)
pala kucağa aldığı anda sistem mistem bono tahvil emtia parite fark etmez....sadece çarklarını döndürmeye baktıklarından dolayı micro macro fark etmez,teknik meknik yemez.....
bunlara kurt de çakal de....ne dersen de......eğer kendi yöntemlerinle total olarak söylüyorum bunlarla savaş sonrası o meşhur % 5 içerisindeysen(kazanıyorsan olay bitmiştir) ne mutlu sana.....
gerisi hikaye.....hemde damdan düşen hikayeler.....
bol kazançlar....
Oyun konusunda benden fazla senaryo uretebileni bulmak zordur bence, ancak suna inanırım, normal yatırımcı gibi dusunmeyi brakıp, bendeki olan para guc ile belli hedefleri haltetmek isteseydim nasil davranırdım ?
Bu soruya cevap bulununca arkaplandakı gercek ve maaliyet ortaya cıkıyor.
Suanki yapıda herkesin (tosunların) bir cıkarı ve neması var durumda, bu filim 1989 yılında "perestroyka" denen surec ile basladı ancak filimler sekillenip suruyor yerli dizilerin uzaması gibi, kik kiminle belli degil "bihter" misali.
Olaylara buyuk pencereden bakıp gorduklerimiz nelerdir. Dogrusu benim gorduklerim kan ve gozyası ustune de aclık var. Ama kısa vadede pembe masallar surer gider. Sınırlar kalktı , milliyetcilik olduruldu, savaslar silahsız yapiliyor .... acaba ileri asaması daha neler olacak...
Bu ornekler uzar gider. ama bu grupta gordugum ortak fikir uretim kendinde ufkunu acmak veya cesitli startejileri kendine gore belirlemek.
Hayatta paradan daha onemli nesneler var.
Yarınımız bugunden aydın olsun.
Stiglitz Bloomberg'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:
'ABD Merkez Bankası'nın en önemli destek programlarından birini sona erdirmesi ABD ekonomisi üzerinde oldukça olumsuz etkiler ortaya çıkarabilir. Söz konusu düzenleme 1.25 trilyon dolarlık bir mortgage ipoteği alımı üzerinde gerçekleşecek.
Böyle büyük bir rakam üzerindeki destek çekilirse faiz oranları yeniden hızlı bir şekilde artış gösterebilir. ABD'li ailelerin yaşadığı kredi borcu sıkıntısı da yeni bir krizi tetikleyebilir. Ortaya çıkan tablo da 2008 ve 2009'daki banka iflaslarından daha ağır bir görüntü ortaya koyabilir. Global ekonomi üzerindeki en büyük tehdit Merkez bankalarının uyarıcı etki yaratan parayı gereğinden daha erken bir zamanda geri çekmesidir. Yatırımcılar üzerinde enflasyon tedirginliği yaratmak en büyük tehlikedir. Tüketici talebi şu anda enflasyon oranını ateşleyecek seviyede değil.'
biraz siyaset, biraz oyun,biraz ondan bundan olmuş....
hayatta tabiki paradan önemli neler var neler....
her zaman derim.....en başta sağlık diye...sağlık olsun derim...
fakat buradaki amaç sadece para kazanmak......pardon belkide ilk önce parayı korumak.....
bu forumlardaki dostluklar onlar bunlar ayrıdır.....tek amaç vardır para kazanmak....
o kadar analiz gün boyu sarf edilen çaba her neyse niyet burada ilk önce para kazanmaktır....
ilk önce başka niyeti olan varsa yazsında bilelim.....sevinelim....![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri