*ECB/NOWOTNY, "PİYASALAR YUNANİSTAN KONUSUNDA ENDİŞE GÖSTERİYOR, TEMEL NEDENİ BÜTÇE AÇIĞI KONUSUNDA NETLİK OLMAMASI"
Allahtan endişe gösteriyormuş , göstermese herhalde direk bizim short hesapları üstüne yapacaktı pala dayı.. kol kesmeyle kaldık..
öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..
bu short aşkını çok iyi anlıyorum.
iki sebepten ötürü herkes shortlamaya daha yatkın.
1-kazanılacak marj daha yüksek gibi görünüyor.
2-short psikolojik olarak daha kolaydır.
psikoljik kolaylık neden?
çünkü bütün dünya metalarına bakarsan, yukarı gidişler daha yavaş, aşağı gelişler daha hızlıdır.
sebebi bellidir.
birinde adı üzerinde, satış yapıyorsun. cebine para giriyor. (açığa satıştan bahsetmiyorum)
elinizde olan bir hisse senedi, meta, herhangi alınıp satılan bir şeyin satış sebebi çoktur ama alış sebebi tektir: daha pahalıdan satmak. o yüzden aldığınızda, kar edebilmek için daha pahalanmasını beklemek zorundasınız.
ama sattığınızda, elinize para geçiyor. yani o mal olmasa da, daha ucuz başka bir malı alabilecek tek şey!
o yüzden şort KY'ye daha kolay gelir.
ve KY, maalesef şorttan, longdan kaybettiğinden çoook daha fazlasını kaybeder.
bu oyunun ismi VOB veya Borsa değil de, aşağı mı yukarı mı olsaydı, emin olun herkes çok daha fazla kazanırdı.![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Matriks te meri teyzenin türkiye piyasası için andırveyt verdiğiyle ilgili bir haber geçtimi acaba ?... Bir arkadaş öyle söyledi ama ben bulamadım...![]()
-Ben bilmem zistem bilir...
-Demirden korksak trene binmezdik...Kaybetmekten korksak Voba gelmezdik...
bugun baska işlem yok vob da....tp yereme geldı...ve mallar cıkıldı...ok..sistemlerın hepsı graflar herbırsey alda...emme...marjı açtı,dınlenmeye kalkması bı 700 800 puan eder...ayrıca sistemlerın sat vermesı ıcın bayaa bı vermesı lazım gıbı...yanı bı patlatsa aşaı sistem al da tutarak bayaa bı dokulebılır kendılerı...
ayrıca yukarı gitse ,ben sahsen eskı dırenclerı kullanacaını sanmıorum,çünkü piyasanın buradan sonrakı para gırıslerını o da gormek ısteyecektır...ve ona gore bır sevıye belırleyecektır...o yuzden nerede yataylasıp nereden doneceını bence su anda onlar da tam olarak kestıremıor..
nihayetınde yenı zırve ve yenı oyuncuların katılıp cıkacağı bir perıod olduunu düşündüümden,bugun baska işlem yok...cunku önüm flu ve ben gördüümü trade ederim,umduğumu değil..
herkese hayırlı seanslar...
--Eksiklik Kendi Özümde--
Başsavcı'dan sürpriz basın toplantısı
Yalçınkaya saat 15:00'te basın toplantısı yapacak
09 Nisan 2010 Cuma, 13:47:10
![]()
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, saat 15:00'te basın toplantısı düzenleyecek.
söylediklerinize tamamen katılıyorum , eklemek istediğim minik bir husus var ki
aşağı yada yukarı olması farketmiyor ne yazık ki " ne kadar aşağı ne kadar yukarı " bu sorunun cevabı olmadıgı ıcın kaybedıyoruz ky olarak.. yani piyasa 1000 puan sizin yönünüze gitse eğer hedefiniz yoksa genelde şunu diyoruz ohhooo daha gider bu karda bekleyeyim.. piyasa geri dönüp 1000 puan zarara girsek ohooo geri gelir bu bekleyeyim ... ii de neyi bekliyoruz burası muallakta.. yanı pıyasa assa yukarı heryone hareket edıyor bızım bu harekette baslama ve ınme noktalarını belırleyerek hareket etmemız sart aksi takdirde işimiz şansa ve pskolojiye kalıyor bu da fazla saglam olmadıgı ıcın hep kaybediyoruz.
sistemleri cazip yapan olguda bu yanı pskolojık ve sans faktorlerınden etkılenmeden belırlı olculebılır degerlere gore objectıf karar verebılmesı.. haberlerden etkılenmemesı , zıt sınyalın sartları olustugunda dırek ortaya cıkması vb..
gonul ıster kı celık gıbı ırade olsun gordugumuzu uygulayalım ama olmuyor maalesef .. genel durumu dusununce pıyasanın bu kadar ıyımser olmasına ımkan veremıyoruz. kımse veremıyor.. ıste bu yuzden buyuk kurumlar pıyasada ıslem yapan gerı kalan herkese meydan okurcasına tersı hamle yapabiliyor. EFG yı ele alalım.. herkesın bıttık yandık ayu trendı basladı dedıgı noktada 2 gunde 55000 long acmasında delımı bunlar demıstık ayak yapıyor demıstık.. adamlar yukselttıkce kendı saflarındakı longlar bıle yeter buraya kadar dııp ayrıldı , ayrılmalar arttıkca yukseldı pıyasa.. taakı herkesı pısman edıp yeter dedırtene kadar bu devam edecek.. herkes tamam buranın ucu 150000 e gider diip longlamaya başladığında Pala olarak adlandırdıgımız büyük eller grubu ellerindekiler satıp diger ayakta kumelenmeye baslayacaktır.. bu seferde longdan agzı yanacaktır insanların.. bu değişmez bir döngü.. disiplin şart , duygulara yenik düşmemek şart..
öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..
küskümü geliyo ne .. vayyy .. ama 5 sat vermeden kısalmayacam a* .
2013,00
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri