Sayfa 393/3250 İlkİlk ... 2933433833913923933943954034434938931393 ... SonSon
39000 sonuçtan 4.705 ile 4.716 arası

Konu: VOBjektif Seans Odası

Yer
    AVRUPA
    Teşekkür Teşekkür 
    181
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.800
    Toplam Teşekkür
    1.296 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı seko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garanti Yatırım: Yunanistan'a yardım söylentilerinde yeni boyut...

Avusturya’da yayınlanan Der Kurier gazetesinde yer alan bir haberde AB’nin Yunanistan’a yardım planı ile ilgili önemli iddialar yer alıyor.

Sızan bilgilere göre Almanya ve Fransa, Yunanistan’ın yılsonuna dek €55 milyarlık bir yardıma ihtiyacı olduğunu hesaplıyorlar. Oluşturulacak fona Alman hükümeti €20 milyar, Fransızlar ise €10 milyar katkıda bulunacaklar. İspanya, İngiltere ve Portekiz gibi sorunlu üyeler dışında kalan diğer ülkeler de fona ECB’deki payları kadar katkıda bulunacaklar.

Paranın nereden bulunacağı konusu şimdilik belli değil. Almanya üzerine düşen sorumluluğun yarısını Yunan tahvillerine garanti sağlayarak, yarısını da kalkınma bankası KfW’nin Yunan tahvilleri almasıyla yerine getirecek. Ayrıca bu plana ait bir takvim konusunda da anlaşıldığı ve ilk müdahalenin Nisan’ın ilk haftasında yapılabileceği belirtiliyor. Planın şimdilik gizli tutulduğu, yazılı bir belge oluşturulmadığı, Alman hükümeti ve ECB’nin yakın işbirliği içinde olacağı belirtiliyor.

Bugün €/$ paritesinde görülen yükselişin temel nedeninin bu haber olduğunu düşünüyoruz. Haber yalanlanmadığı sürece paritedeki yükseliş 1.38’e doğru sürecektir. Sabah da belirttiğimiz üzere 1.3650 stop-loss olmak üzere EUR pozisyonlar korunabilir.

Saygılarımızla,
    Garanti Yatırım Araştırma
    www.garantiyatirim.com.tr
    TOTAL YALAN....... kurtarma planı falan yokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

işte kanıtı hemde resmi makamdannnn yazılı açıkla .....

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Kein-N...cle774004.html

Wirtschaft
    Samstag, 13. März 2010
    Berlin und Brüssel dementierenKein Notfallplan für Athen

Nicht nur an den Märkten, auch in den Medien wird in Sachen Griechenland heftig spekuliert. Angeblich haben sich die Euro-Länder auf einen milliardenschweren Notfallplan für Athen geeinigt. Doch weder Bundesregierung noch EU-Kommission wollen davon wissen.
    Konu kayahan tarafından (15.03.10 Saat 01:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: xxx
    kuyunun içindeki kurbağa için gökyüzü; o kuyunun çevresi kadardir.....

2. The Following User Says Thank You to kayahan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Geçen hafta başında s&p 500 deki yükseliş arzusunu algıladığım anda forumda da bunu paylaşmıştım, esasen bunu farketmem paund sayesinde olmuştu, çünkü bundaki aşağı basış bir önceki hafta aynı gün fake ile sonuçlanmış, bunu ermeni tasarısı ve ABD verilerinden tarım dışı istihdam olumlu takip etmiş, bizdeki ağada doğal olarak iki kuş vurmayı tercih etmişti,... kuşlardan biri ermeni tasarısının kabul edilmesiyle ABD ile karşılıklı ilişkilerin zedeleneceği algılamasıyla düşüş beklentisinde olan yatırımcının terse yatırılması, diğeri ise içerideki olumsuz siyasi istikrar ile parelelinde ötelenerek ekonomik belirsizliğe ve hükümete karşı güven eksikliğine neden olan IMF görüşmelriydi.Nitekim atı alan üsküdara geçtikten sonra imf ile st-by yapılmayacağı açıklanmış ancak Mayıs ayında imf heyetinin geleceği haberide ihmal edilmemişti........

Bu nedenle hükümetin siyaseten sıkışması gibi nedenlerle satışa geçenlere karşılık pyleri yönlendirenlerde durumu öteleyerek çareyi kalın ve kocaman parmaklarıyla yurt dışını işaret etmekte bulmuş ve bir ekonomi kanalı da ilk olarak tarım dışı verisiyle başlayarak geçen hafta boyunca algılama içün yurt dışını pompalamaya devam etmişti.Skorlar ise şöyleydi,...

62500-63500 arsı orta ulema shortçular ile 65000 ekadar belki gidebilen orta ulema longçulardı.Nitekim 65525 ile en olan ve 64000 aşağı kıramayan bir piyasa 67000 yukarıda ve en azından 63700 aşağıda temennileri ile kapanmıştı.Cuma günü itibari ile güç kaybetmiş fakat canı çıkmamış, öte yandan Günlük sistemlerde sat vermiş ancak satamamış, 62500-63500 arasından kısa olan ayu topluluğuna 65000 ve 64500 arsından eklenen yeni ayıtopluluğu, %45 civarında ilk 5 kurum dışı shortçu kitlesi, karşısında ise 53500 longla batacak izlenimi veren py nin güçlü kurumu ile girmiş bulunmaktayız,.........ve tabiki çok zor bir hafta bizi bekliyor,..............................

Piyasa yut dışında ve içinde yukarıda değindiğim üzere öyle bir sınırda bırakıldıki iz yok işaret yok ve dolayısı ile laf çok,....

N e yapalım çare yok ölçeceğiz,........................................ ..........................
    Haftaya başlarken,......

İMKB 100
    dir 53562
    des 50847
    Burada en son gelen sinyalimiz satış sinyali ve beklentimde bunun devam edeceği yönünde, burada dikkat edilmesi gerekli ilk seviyemiz 52067 seviyesi, bunun ve en düşük dip olan 51962 nin aşağı yönde geçilmesi, yetmez kalınması benim için satışların artacağı ümidini artırmakta,.....ancak bu ümit, niye aşağıdan devam,.......

vob 30 endex
    dir 65525
    des 61975

Burada en son gelen sinyalimiz satış sinyali ve beklentimde son sinyalin satış olması nedeni ile satışın devam edeceği yönünde, problem ise şu, geçen hafta boyunca piyasa ısrarla 637xx beklentilerimizin 4 gün boyunca, üzerinde kalmaya özen gösterdi ve boğa kışkırttı, bu bizde ağa bir önceki hafta tasarı ve tarım dışı ile kazandığını geri vermek istemiyor şeklinde yorumlandı, çünkü cörtçüler 63425-62500 bölgesinde idi, buraya temas etmek yada içine girmek short kışkırtabilirdi, ama öte yandan uzunda çekebilirdi, bunun için 63425 in kırılmayacağının gösterilmesi yeterli olabilirdi ve uzun yönünde katılım artırabilirdi, neticede bu yapılmadı, piyasa üç şeyi algılatmayı tercih etti,...

1.Ben sıkıştım, güçsüzüm 117000 kontrat long ve ilk 5 kurum dışında %41 shortla
    2.Güçlüyüm, ilk 5 kurum bazında 117000 kontrat longla,
    3.İşaret yok, almamda satmamda,

SONUÇ:

1.Ağanın doğruyacağı short kitlesi elinde hazır, bu belli,
    2.Ağanın bir seviyeden sonra malı vereceği long ky ise elinde yok, buda belli, yani kendi gider orada maliyet tutar, bu pahalı olur,....
    3.İkinci maddeye istinaden maliyet yeri ikinci kuşak ayulara para kaptırmadan daha yüksek bir yukarı atağa görece iyi bir nokta oluşturacak seviyeler olarak buralarıdır,
    4.Üçe bağlı olarak buraları aynı zamanda dolar bazında hedef olacak 95000 binli seviyeler için gerekli olan boğa ateşinin asla sönmemesi için gerekli yerelerdir,
    5.Ayu topluluğu 63400 ile 62400 birinci kuşak, 65400 ile 64400 ikinci kuşaktır, ağa para kaptırmadan bu kuşağı delecek yere ve fırsat kollamaktadır, bu oluştuğunda kuvvetli küskü barla aşağı basacaktır, da sorarlar adama
    a) o zaman niye long oluyorsn,....
    b) 65400-64400 ikinci ayu kuşağını niye yarattın,
    c) kurım bazında 117000 konratta işin ne,
    d) S&P 500 ün 1237 fibon denemesinin (bir oyalanma yaşayacak sonrasında, işte ağa bunu bekliyor, bu açıdan 1200 önemli seviye......), dovun 10875 fibon deneyecek gibi durmasının, avronu yataydan çıkmasının, paundun fake yapmasının, %41 ky dışında kalan kurumsal shortun senin tarafına bir anda geçebilecek olmasının,.....senin için ve biz ayular için ne gibi manası olabilir sorularıyla haftaya başlıyoruz,...........

cümleten başarılar dilerim,.......

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. The Following 4 Users Say Thank You to indregandi For This Useful Post:

Yer
    AVRUPA
    Teşekkür Teşekkür 
    181
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.800
    Toplam Teşekkür

gandi amca

dananın kuyrugu 16 mart akşamı salı gunu fed in tr saati 20 :15 US/FOMC, para kurulu toplantısı sonundaki bernanke nın açıklamasıyla beraber

salı akşamına kadar kartal pendik*- pendik kartal seferiyle geçeecek gibi..

6. The Following User Says Thank You to kayahan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    17.466
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    20.796
    Toplam Teşekkür
    7.064 Yazısı Teşekkür aldı

63000 ufukta göründüde, esasen 62000 görülmeli bu hafta, Pzartesi Salı olabilir
    ** Savaşa başlarken ve masaya otururken her ihtimali göz önüne al!.. Ve kendini en kötü duruma hazırla!
    Hun İmparatoru ATİLLA

Yer
    AVRUPA
    Teşekkür Teşekkür 
    181
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.800
    Toplam Teşekkür

9. The Following User Says Thank You to kayahan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Standart vob 30 endex

dir 65525
    des 61975

Burada en son gelen sinyalimiz satış sinyali ve beklentimde son sinyalin satış olması nedeni ile satışın devam edeceği yönünde, problem ise şu, geçen hafta boyunca piyasa ısrarla 637xx beklentilerimizin 4 gün boyunca, üzerinde kalmaya özen gösterdi ve boğa kışkırttı, bu bizde ağa bir önceki hafta tasarı ve tarım dışı ile kazandığını geri vermek istemiyor şeklinde yorumlandı, çünkü cörtçüler 63425-62500 bölgesinde idi, buraya temas etmek yada içine girmek short kışkırtabilirdi, ama öte yandan uzunda çekebilirdi, bunun için 63425 in kırılmayacağının gösterilmesi yeterli olabilirdi ve uzun yönünde katılım artırabilirdi, neticede bu yapılmadı, piyasa üç şeyi algılatmayı tercih etti,...

1.Ben sıkıştım, güçsüzüm 117000 kontrat long ve ilk 5 kurum dışında %41 shortla
    2.Güçlüyüm, ilk 5 kurum bazında 117000 kontrat longla,
    3.İşaret yok, almamda satmamda,

Madem algı S&P nin algılatılması yönünde gelişecek haftaya başlarken beklentilerim ve taktiğim şu yönde gelişecek,

Öncelikle S&P 500 ün indiklerine bakarak bir yorgunluk atmasını bekliyorum, bu anlamda ağada bize geçen haftaki 65000 - 64000 arası yaptığı düşük yoğunluklu satış baskısını bu defa 64525 ve 63525 üstünde kuracak ki bunu yaptığında cört kitleden görece bir çözülme ve safa kendi safına geçiş bekleyebilir, öte yandan gel ve gitler çok tekrarlı olmalıki, her defasında short ümitleri tüketsin, 1000 puvan dan yararlanamıyanları ateşleyebilsin, bir önceki kırılan 63425 direncinin altına inmeyerek te long katılımı kışkırtabilsin,.....bu durumun ara işareti yukarıda verdiğim aralıkta gözeltilerek, 64000 nin kırılması, 637xx den dönülmesi, tekerrüründe nihai 63525 den dönülmesi ve çoklu tekrarı şeklinde olacaktır, böylece ağanın elinde 65000- 62500 aralığında maliyetlenmiş bir ayu topluluğu olacaktır.İkinci bölümde ise bu ayu topluluğuna S&P nin de yorgunluğu atıp toparlanmasıyla 65000-65525 arasındaki direnç yereleri soğuk terle hafızalara hatırlatılarak, 64500 - 63500 lü seviyelerden ileride maliyet bırakmak için elde edilmiş longçu ky nin de ittirmesiyle 67000 seviyeleri elde edilecek nitekim bağrış ve çağrışlar arasında yukarı ternd başlatılacaktır, bu bir seneryodur ve aklımızın bir köşesinde yer etmesi iyi olur,.....

Şu anda beklentimiz ve temennimiz ise yukarıda dediğim gibi ve ara işaretle tanımladığım gibi satışın devamı şeklindedir, ancak anlamalıyızki 64525 -64525 gidip geliyoruz ve uzuyor, yuakarıdakini hatırlayalım, zaten forumda oldumuz süre içinde kuş uçutmayacağımız kesindir,.......

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

11. The Following 4 Users Say Thank You to indregandi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı kayahan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gandi amca

dananın kuyrugu 16 mart akşamı salı gunu fed in tr saati 20 :15 US/FOMC, para kurulu toplantısı sonundaki bernanke nın açıklamasıyla beraber

salı akşamına kadar kartal pendik*- pendik kartal seferiyle geçeecek gibi..
    Kayahanım ben kazığa payandaya bakarım, önümde görürsem satarım aksini görürsem alırım, bunu yapmak zorundayız, S&P den bunu ölçeceğiz zaten yukarıda bu konuyu yazdım, salıyı buluruz zaten, salı sallanır derler inşallah bizim tarafa sallanır,

şu iş c de bir referans onuda söyliyim, yanına akbnnk de de işaret aldım, ama garan henüz çaktırmıyor, ......

13. The Following User Says Thank You to indregandi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

1=1 önümüzdeki 10 yıl asla olmayacaktır, kurgu tuzaktır.
    Bugün Amerika iyiyi fiyatlar, yarın kötüyü fiyatlar. Dolar düşer.
    Zaten iyiyi fiyatlamaya devam ederse Avrupada bir süre sonra iyiyi fiyatlar.
    Hiçbir şekilde 1=1 olmaz.

Dow 10683-10730 önemlidir.
    Yukarı kırarsa önce yatay piyasa senaryosunun ihtimali artar. Yani 2014 e kadar
    önce dow

11100-(8000-9000)-12000-6000 ve ayı piyasası biter.

Sonra Bullish senaryo yani üçgen senaryo ihtimali artar.
    64XX dipdir bu senaryoda. 2014 e kadar önce 12000-12500 sonra 2002-2003 dipleri sonrasında üçgenleyip dipleri yükseltip tepeleri alçaltıp ayı piyasası biter.

Son ve kötü senaryo 10683-10730 u geçmez veya 11100 ü geçmez sonrasında Dow 1300 e kadar düşer.

Kısaca ve yani 11100 e gitsekte bir işaret falan alacağımız yok piyasa için.

O yüzden bu iş zor artık. Kısa vadeye odaklanmak belki biraz daha iyi, 10725-10730 üzerinde kapanış yapıyprmuyuz yapmıyormuyuz. Bu önemli.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

15. The Following 6 Users Say Thank You to jelibon For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

vix 17.50 sınırdayız.

Bu Vixde piyasa falan çökmez. Çökme için yükselmeli.

17.50 aşağı kırarsa 15.00' e iner.

15-10 arası boğa piyasa.

Bütün dünya bu sene 9-12 aya kadar yataya alıştırmalı kendini. Yatay nedir? Sp de 100-150 puan arası aşağı ve yukarı hareketler.

Bu işler süreç işidir. Burada equinox aşılırsa bu yılın sonuna kadar KAYAHAN her gün bağırsada ÇÖKÜŞ diye bu senaryo yani yatay geçerli olacaktır.

Tabii kişisel fikirdir.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

17. The Following 5 Users Say Thank You to jelibon For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    510
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    957
    Toplam Teşekkür
    340 Yazısı Teşekkür aldı

yaw kayahan seni anlıyorum da......daa....

ula geçen sene diplerdeyken sen yine yazıyordun ve sonra aynen buhar oldun...

kusura bakma ben bunu anlamadım....

Teşekkür Teşekkür 
    510
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    957
    Toplam Teşekkür
    340 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı mordak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw kayahan seni anlıyorum da......daa....

ula geçen sene diplerdeyken sen yine yazıyordun ve sonra aynen buhar oldun...

kusura bakma ben bunu anlamadım....
    adam gibi cevap vereceksen yaz yoksa aynen yersin....

Teşekkür Teşekkür 
    510
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    957
    Toplam Teşekkür
    340 Yazısı Teşekkür aldı

adam olan için eskiler unutulur.....adam olmayanlar için her gün yüzlerine vurulur....

geçenlerde yazdığım gibi bundan sonra ....,.....olanlara ......,....olanlara ve haksızlık yapan kim varsa aynen öyle....anlayan anlar...geniş olan geç,dar olan hemen,olmayan zatii anlamaz looo...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri