ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
bu isvec nerden cıktı yaa3. şahıslara ne oluyorda bizi yargılamaya dünya kamuoyunda suçlu ilan etmeye çaşısıyorlar
Hepsiyle kesicen ilişkiyi o olucak yani.
http://www.haber7.com/haber/20100311...gezi-iptal.php
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
Leblebi kardeşimle selçukluyu tanırım leblebi güzel elwave yapardı gene bakıyorum.İşten kriz var diye işveren çıkarınca buralara takılacaz yövmiye çıkartmaya sistem yaptık bakalım hayırlısı olsun.
Bir mum,diğer bir mumu tutuşturmakla
Işığından bir şey kaybetmez
Hz.Mevlana
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
DJ 10650 ye 25 şörtör un ruhu arşa yükseliyor sevgili kardeşlerim
18.01.2010
ABD güçlü dolara ve yüksek faize geçebilecekmi, soru bu, sorun bu, FED ABD parasına güveni tesis edebilecekmi, macroda tam bu süreçteyiz,......
ve bizdeki IMF yide bu bağlamda anlayabilmemiz gerekli, yani ABD dolara güveni tesis edbilirse Türkiye ya 2000 ve 2001 yeniden yaşar, yada güçlü dolar sürecini atlatıp, bu sürecin sonucunda görece büyümeyi yeniden yakalayabilir,........
Bundan önceki tezimiz kurlar yükselmeden Türkiyenin IMF ile ST-BY yapamayacağı üzerine kurulu idi ve zaman bu güne kadar bizi haklı çıkardı, üstelik IMF İstanbul toplantılarında dahi bu konuyu ısrarla savunduk ve haklı çıktık, tabi ağa bu spekülasyonlardan her defasında kazançlı çıktı, ve para kazanmayı bildi o dönemlerde, ancak IMF anlaşması yapılamadı, yapılamazdıda,.......
Şimdi ne değişti..... ''ABD güçlü dolara ve yüksek faize geçebilecekmi, FED ABD parasına güveni tesis edebilecekmi'', değişen bu, bunun öncü sinyallerini almaya başladık, 01.12.09 dan beri DXY de, ABD 10 yıllıkları ise 2.04 altına isteksiz bu bunun dibi (ikili dip olursa eğer), kaldıki, DXY den yola çıkar isek, 01.12.09 dan beri ikisi arasında eş güdüm var,.....bu şu demek ABD ucuz dolar ile 2009 başından itibaren ticaretini (carry trade)yaptı demek,...........
şimdi önümüzdeki süreçte bu ticarete ara verilip verilmediğini göreceğiz,.....
analizlerimiz 1982 den beri düşen 10 yılılk faizler ile 2000 yılından beri düşen DXY deki dip hareketlerinden (10 yıllıklarda TOBO oluşumu, DXY de isealçalan takozun kırılması,..) düşük faiz ve zayıf dolar sürecinin sonlanmakta olduğunu söylüyor,...
buna bir süre önce aşırı degerlenen altın ve pariteyi, korkulan enflasyon öncesinde, 2009 başından itibaren 10 yıllık bono faizlerinin 4.00 lara yakın seyrettiğini ve artık güçlü euro nedeniyle rekabette artık sıkışan AB yide ekler isek işaretler sayılamayacak kadar çok,........bunun sürecin oluşmaması ihtimalinde ise, süngerler çalışarak her enstruman(emtiyalar, kurlar, borsalar, faizler v.s) birbirine karşı ticarete konu olarak dünya ekonomosini yatay bir bantta tutmaya çalışacak(sünger teorisi)............
İşte şimdi geldiğimiz noktada IMF olayını ve bundan önce 8 kez ertelenme nedenlerini bu bağlamda ele almamız gerekli,........
SONUÇ: ABD faizleri ve DXY IMF anlaşmasının anahtarıdır, bu yapıldığında ise her şey bitmeyecektir, beraberinde bir çok tehlikeyide barındırmakla birlikte, çözümsüzlüğe çare çözümdür, ötelemedir,........
20.01.2010
Bir süre piyasalarda dolar ve borsalar birlikte gidecek,....
1.AB nin buna ihtiyacı var kıyak sırası conide artık,...güçlü dolar, zayıf euro,......
2.Sözde kriz sonrasında imajı zedelenen dolara güven pompalanacak,...
3.Sözde kriz sonrası alternatif para birimi arayanların güçlü dolarla önüne geçilmiş olacak ve buradada güven pompalanacak,....
4.Güçlü ABD imajı ile eş zamanlı borsalara gaz verilecek, yalnız yeni balonlar oluşmasına engel olunacak,......
5.Borsalar ve dolar beraber çıkacakki dünya ekonomisine güven yeniden tesis edilebilsin, aksi teredüde yol açar,...
6.Emtiyalar daha fazla şişirilmemeliki, enflasyonu tetiklemesin, bu çok önemli,...
7.Ortaya saçılan dolarları saklama ihtiyacından kaynaklanan değer artışı,.....
8.Enflasyona karşı faizlerin yükselmesi nedeniyle oluşan değer artışı,......
9.Burada 10 yıllık faizler 6.xx lara kadar bu süreci sürdürülebilir bir şekilde taşıyabilr,.......v.s.,
şimdi hem borsa hem dolare teknik sebepler dışında niye çıkıyor, işte bu sebeplerle,....
21.01.2010
. IMF haberinin hafta sonuna bırakılması durumunda yüksekte kapayacağı kesin,........
IMF haberinin hafta aşırması durumunda yükselişin hız kazanacağı kesin,.........
DXY nin bu hızla yükselişini devam ettirmesi durumunda IMF baskısının yavşayacağıda kesin, yani şu demek eğer siz dünyada dolara fiyat koyamıyor iseniz, burada şüpheniz varsa fiyatın oturmasını bekleyeceksiniz, içimizde patlayacak el bombası teorisi ne diyordu, borç alındıktan sonra, dünyada dolar yükselişi şaha kalkarsa borç yoluyla ülkeye giren dolar, bir süre sonra bu değer artışıyla, kalan ülke öz kaynaklarını rahatlıkla satın alır, kaybettiğimiz kit lerin yanına özel sektörde eklenerek ekonomik işgal bitirilmiş olur,.....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
dow senin taaa.**** kaç gündür ıkınıosun bugün mü ralli yapmaya karar verdin
"Tomurcuk derdinde olmayan ağaç, odundur..."(NFK)
tüyoyu sabahtan verdik. daha ne yapalım.
v beklenilendi.
tabii v ise.
yoksa 178877 inci sayım benim sayım olacak. Bullish sayım. zaten varda.
en azından kötü sayımda bu beklenilendi.
şimdi dow 10725 geçmemeli. sp eski zirveyi geçmeli. bu tabii ömrünü shorta adamışlar için.
aksinde 10725 görünürse nihayetinde 11100 görülür.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Pala nın en büyük kozu bu gap olayı zaten , 64 ün altına vermemelerinden belliydi ..
İki günü yatay kabul ediyorum.
Cuma veya Pazartesi sert hareket var.
Yön bilmem, belki future kestirtir.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri