ayı piyasamızın anatomisi... düşüşlerde kullanılan fibo oranları... yukarı gelişecek her dalganın akıbeti, orta-uzun vadede trend değişimi yada varolan trendin teyidi açısından çok önemli olacak..
![]()
ayı piyasamızın anatomisi... düşüşlerde kullanılan fibo oranları... yukarı gelişecek her dalganın akıbeti, orta-uzun vadede trend değişimi yada varolan trendin teyidi açısından çok önemli olacak..
![]()
orta uzun vadede ise endişem, haftalık grafikte aşağıdaki gibi bir düşüş formunun ilerliyor olması,yani ana aşağı çevrimin bir 1.618 düşüşüne dönüşme ihtimali..bunun için şartlar uygun..ilk hedef (41.200) ve tepki seviyesi (47.200) de çalıştı...öyle ise endeksi kötü günler bekliyor... uzun vadeli dibimiz u-100 için 14.850'de... dilerim böyle bir süreç işlemiyordur
![]()
Konu halojen tarafından (04.07.08 Saat 17:31 ) değiştirilmiştir.
Sn. Halojen merhaba, haftalık grafiğiniz uzun süredir benim de takip ettiğim düşüş dalgasını gösteriyor. Sizinle tamamen hem fikirim. Önümüzdeki muhtemel yükseliş bu dehşet verici yıkımı kesinleştirecektir diye düşünüyorum. Yalnız ben tepki konusunda sizin kadar iyimser değilim. Başarısız bir yukarı denemeyle de pekala son ve yıkıcı düşüş dalgasına başlanabilir.
orta-uzun vade düşüş kanalındaysak (ki artık pek şüphe kalmadı buna) , en iyimser hedef 21.000... fakat benim en yüksek ihtimal verdiğim seviye yukarda belirttiğim 14.850... ocak ayında bu nokta ilk kez ortaya çıktığında açıkçası ben bile fazla inanmamıştım, korkarım oraya doğru yavaş ve kararlı bir gidişat var... düşüş hareketinin hızlı ve sert gelişmemesi, trend şeklinde alçalan dip ve tepeler halinde ilerlemesi ayı piyasasının hala gücünü koruduğuna işaret...
Sözünü ettiğiniz son yıkım dalgası gelmeden piyasanın yukarı dönmesi zor gibi... henüz o aşamaya bile gelinmediğini düşünüyorum... en azından 1 yıl daha kayıp, boğa ruhlu trader'lar için...
kısa vadeli 33194 AL sinyali devam ediyor... pozitif diğer bir gelişme de orta vadeli göstergenin günsonu itibariyle 35010'dan AL konumuna geçmesi...
stoploss 32.645'te...
ikinci dalga satışların başladığı nokta 39.041.... dip 32.645
39041-32645 = 6396 puan.... son dalgada kaydedilen mesafe...
6396 * 0.618 = 3952
39041 - 3952 = 35.089
Ve dünün en yükseği ..... 35.102
gösterge yok...indikatör karmaşası yok... alttan kestiydi boynunu büktüydü derdi yok.... ihtiyacımız olan tek şey fibonacci oranları....
tabi bu, hareketin sona erdiği anlamı taşımıyor,lakin ilk dalga alım dalgasının kesildiği noktanın 0.618 fibo oranına isabet etmesi oldukça manidar...
kısa-orta vadeli pozitif seyir devam ediyor (stoploss : 32645)
Konu halojen tarafından (08.07.08 Saat 14:26 ) değiştirilmiştir.
34900-35300 ilk stresli bölgemiz... 0.618 geri alım noktası da bu aralığın içinde... kısaca zor bir alan,son 2 gündür görüldüğü üzere... endeksin buraları geçerek destek yapması önemli bir güç gösterisi olacaktır... böyle bir durum izlenirse bu gücün nerede tükeneceği de orta-uzun vade ayı piyasasının gidişatı hakkında ipuçları sunacaktır...
son durum ;
kısa ve orta vade
uzun vade![]()
Konu halojen tarafından (08.07.08 Saat 18:19 ) değiştirilmiştir.
içinde bulunduğumuz yükseliş dalgası için 3 kritik nokta belirdi...
36.000....36.750....37.500
her bir seviyede tekrar durum değerlendirmesi yapacağız... şu anki durum itibariyle yukarı dalga gücünü korumaktadır...
kısa vadeli 33194 ve orta vadeli 35010 AL sinyalleri, 35826'dan SAT'a dönüşmüştür... bu durumda 36bin üzeri her hareket sahte olacaktır. (Stoploss : 37.000)
Günsonu itibariyle TÜM VADELER SAT konumundadır.
sistemin Mayıs 2008'den bu yana performansı...
işlem adedi : 6
zararlı işlem sayısı : 3
işlem başına ortalama getiri : %5.76
toplam getiri : %34.58
son sinyal... 35.826 SAT.. (stoploss:37.000)
Konu halojen tarafından (14.07.08 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir.
sn halojen sorun yoktur umarım sağlık sıhat yerindedir inşalah özledik
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri