Sayfa 265/3250 İlkİlk ... 1652152552632642652662672753153657651265 ... SonSon
39000 sonuçtan 3.169 ile 3.180 arası

Konu: VOBjektif Seans Odası

Yer
    VOB Street
    Teşekkür Teşekkür 
    13.992
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    18.454
    Toplam Teşekkür
    7.124 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı unlimitted Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    apla ben kaç tane mesajımda o parite zor bi paritedir, acemiyken bulaşılmaması gereken bir paritedir diye yazmadım mı.

benim göndereceğim indikatörleri grafiklerine koymadan bulaşma bu işe demedim mi.

eee, dinlemezsen döverler be apla...
    Alıntı Cerphin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    he yaa sen bana indikatör gönderecektin di mi..iyi oldu hatırlattığın.. de hayde bekliyorum..
    Ben de istiyorum endikatör. ehi ehi
    En az 3 HİSSE...

Yer
    VOB Street
    Teşekkür Teşekkür 
    13.992
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    18.454
    Toplam Teşekkür
    7.124 Yazısı Teşekkür aldı

evde ekran bakmamak için indikler bu bilgisayarda yok.

yarına
    Bu bilgisayarda neler var?
    En az 3 HİSSE...

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı sazan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok ben şööle yapıyorum.

İlgilenenlere Not : Asdadin ......türev mentalitesini açıklayabilir.
    Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lack lack i brakın bakem..şinci söyleyin bakalım, bu hisse ne yapılır...alınır? satılır? aşağılanır? izlenir? ne lem be denir? vicis?

Şinci SAZAN patronu kırmamak açısından yapıştırdım o grafiği..Türev mantalitesi açısından.
    Şinci bu grafik DJI/EURUSD grafiği....Bu grafiğin herhangibir noktasındaki türevi = DJI daki birim değişim/EURUSD deki birim değişim... kısaca ;
    d(DJI)/d(EURUSD)
    Şimdi ara ara hepimiz deriz ya; EURUSD çıkıyor, o yüzden borsalarda çıkar...Eğer gerçekten böyle bir iliişki olsaydı, bu türev değeri sabit bir sayı etrafında geziyor olmalıydı.. yani böyle hisse grafiği gibi bir şey değil de doğruya yakın bir şey görmeliydik..Öyle olmadığpına göre, demekki parite ile borsalar arasında sürekli ve her zaman geçerli böyle bir ilişki yok..
    Şinci limit in hemen itiraz edeceğini bildiğim için açıklama; Dönem dönem böyle ilişkiler var, özellikle kısa vadeli trade de kurulabilir..benim dediğim sürekli ve her zaman geçerli olanı(yani olmayanı)
    bu vesileyle gayet mantaliter bir türev açıklaması ile sazan bosajın forhand ini backhand le karşılayarakdan huzurla mevzuyu kapatırım..teşbih ve türevde hata olmaz...

4. 5 Kullanıcı Astatin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür
    5.163 Yazısı Teşekkür aldı

Şinci SAZAN patronu kırmamak açısından yapıştırdım o grafiği..Türev mantalitesi açısından.
    Şinci bu grafik DJI/EURUSD grafiği....Bu grafiğin herhangibir noktasındaki türevi = DJI daki birim değişim/EURUSD deki birim değişim... kısaca ;
    d(DJI)/d(EURUSD)
    Şimdi ara ara hepimiz deriz ya; EURUSD çıkıyor, o yüzden borsalarda çıkar...Eğer gerçekten böyle bir iliişki olsaydı, bu türev değeri sabit bir sayı etrafında geziyor olmalıydı.. yani böyle hisse grafiği gibi bir şey değil de doğruya yakın bir şey görmeliydik..Öyle olmadığpına göre, demekki parite ile borsalar arasında sürekli ve her zaman geçerli böyle bir ilişki yok..
    Şinci limit in hemen itiraz edeceğini bildiğim için açıklama; Dönem dönem böyle ilişkiler var, özellikle kısa vadeli trade de kurulabilir..benim dediğim sürekli ve her zaman geçerli olanı(yani olmayanı)
    bu vesileyle gayet mantaliter bir türev açıklaması ile sazan bosajın forhand ini backhand le karşılayarakdan huzurla mevzuyu kapatırım..teşbih ve türevde hata olmaz...
    ehehehee.. un&limit de her zaman senin söylediğini söyler zaten, niye itiraz etsin ki.. hatta beraber piyasa yorumu yaptığımızda; borsalar ve pariteler ayrı mantaliteler, etkileyen faktörler ayrı.. ilişki kurmaya çalışma derdi hep..

6. 2 Kullanıcı jerfin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    10.560
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.645
    Toplam Teşekkür
    3.565 Yazısı Teşekkür aldı

ben de "ama tavşan kaplumbağayı geçiyore" derken bunu kastetmiştim ama fıkra ile daha bi hoş olmuş. zira fıkradaki matematikçinin bahsettiği sözkonusu paradoksu bilmeyen arkadaşlar, fıkra ilen öğrenmiş oldular.

PS: ben de mühendisim
    aha bı meslektas daha
    öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..

8. 1 kullanıcı Kennym tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Alıntı Cerphin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ehehehee.. un&limit de her zaman senin söylediğini söyler zaten, niye itiraz etsin ki.. hatta beraber piyasa yorumu yaptığımızda; borsalar ve pariteler ayrı mantaliteler, etkileyen faktörler ayrı.. ilişki kurmaya çalışma derdi hep..
    cnbc-e de mi çıkıyonuz

yok benim limit itiraz ederle kastım; arada paritelere baklırsa borsalar şöyle olur şeklinde kısa vadeli yorumlar yapıyorya..onlar doğrudur yukardaki görüş onla alakalı değildir demek için di..felan feşmekan..

10. 2 Kullanıcı Astatin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür
    5.163 Yazısı Teşekkür aldı

cnbc-e de mi çıkıyonuz

yok benim limit itiraz ederle kastım; arada paritelere baklırsa borsalar şöyle olur şeklinde kısa vadeli yorumlar yapıyorya..onlar doğrudur yukardaki görüş onla alakalı değildir demek için di..felan feşmekan..
    şimdi bloomberg'e transfer olduk..

cık.. o sadece paritelere bakarak yön kararı vermez.. baktığı başka şeyler de var.. mesela ben dermişim..

12. 1 kullanıcı jerfin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Kabus Cobar...By by longs bay bay hepinıss...ehuehueheu..fıçır ola hayrola
    fıçır eksi olsun korkular salınsın eksi gap olsun 1 milyon çiçek açsın...ehuehe

14. 2 Kullanıcı Astatin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    51
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    53
    Toplam Teşekkür
    22 Yazısı Teşekkür aldı

Türkiye 4.madde görüşmeleri için Imf heyetini Türkiye ye davet etti - bloomberg

16. 2 Kullanıcı goldmund tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.753
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.338
    Toplam Teşekkür
    986 Yazısı Teşekkür aldı

ALINTIDIR KAYNAK SAMANYOLUHABER.COM
    IMF anlaşmasında FLAŞ GELİŞME

Türkiye, 4. madde görüşmeleri için IMF heyetini davet etti.

Hazine Müsteşarlığı, Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) bir heyetin 24-25 Nisan tarihlerinde yapılacak IMF-Dünya Bankası bahar toplantılarının ardından madde IV görüşmelerini yürütmek üzere Türkiye'ye davet edildiğini bildirdi.

İşte Hazine Müsteşarlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama:

Uluslararası Para Fonu (IMF)'dan bir heyet, 24-25 Nisan tarihlerinde yapılacak IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantılarının ardından Madde IV görüşmelerini yürütmek üzere ülkemize davet edilmiştir.

Madde IV görüşmeleri, tüm üye ülkelerin IMF Ana Sözleşmesi gereğince her yıl gerçekleştirmesi gereken bir konsültasyon mekanizmasıdır. Bu görüşmeler kapsamında ülkelerin maliye ve para politikaları ele alınmakta, dış denge ve kamu borç gelişmeleri incelenmekte ve uygulanan politikaların büyüme ve ödemeler dengesi üzerindeki etkileri değerlendirilmektedir. Türkiye'nin son Madde IV gözden geçirmesi Mayıs 2007 tarihinde yapılmıştır.

Bilindiği üzere 16 Eylül 2009 tarihinde ülkemizce açıklanmış olan Orta Vadeli Program çerçevesinde 2010-2012 dönemi için ihtiyatlı bir makro çerçeveye dayalı olarak kamu açığı ve borç stoğuna ilişkin bir uyum patikası ortaya konulmuştur. Orta Vadeli Programda makreokonomik ve mali hedefleri destekleyecek kapsamlı bir yapısal reform programına da yer verilmiştir.

Orta Vadeli Programın açıklanmasının ardından, Uluslararası Para Fonu Programda ortaya koyulan hedefleri ve program varsayımlarını gerçekçi, ulaşılabilir ve tutarlı bulduğunu açıklamıştır. Orta Vadeli Program çerçevesinde uygulamaya konulan mali uyum tedbirleri kamu finansman dengesini sağlıklı bir yapıya oturtmuştur. Programın öngörüldüğü biçimde uygulanmasıyla birlikte, kredi derecelendirme kuruluşları da aynı değerlendirme ile Türkiye'nin kredi notunu arka arkaya artırmıştır.

Mevcut gelişmeler ve veriler, Orta Vadeli Programda öngörülen politikalar altında, 2010 yılı ve izleyen dönemde bütçe açığı, kamu finansman ihtiyacı, iç borç çevirme oranı, borç yükü ve benzeri göstergelerin programda öngörülenden daha olumlu bir düzeyde gerçekleşeceğini ortaya koymaktadır.

Başlatılacak Madde IV konsültasyon süreci, Türkiye ekonomisinin güncel bir görünümünün ortaya konulmasına ve Madde IV gözden geçirmesi sonrasındaki dönemde IMF ile ilişkilerin nasıl bir çerçevede yürütüleceğinin daha kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesine imkan tanıyacaktır.

2002 yılı sonrasında son derece başarılı sonuçların elde edildiği iki adet Stand-By Düzenlemesi tamamlanmış olup, sonrasında IMF ile yürütülen görüşmeler son derece verimli, karşılıklı iyi niyete dayanan bir çerçevede sürdürülmüştür. Önümüzdeki süreçte de Orta Vadeli Programda öngörülen yapısal reformlar ve çeşitli alanlarda IMF ile yapıcı sonuçlar doğuran işbirliğimiz sürecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

10.03.2010 00:56:02
    HAYATTA COK BAŞARILI OLANLAR

NE COK GÜCLÜLER, NE COK AKILLILAR, NE COK ZENGİNLERDİR

YALNIZCA SİSTEME EN HIZLI UYUM GÖSTERENLERDİR

18. 1 kullanıcı adalı54 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.263
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.804
    Toplam Teşekkür
    227 Yazısı Teşekkür aldı

Cnbc de son dakika: imf sözcüsü: artık türkiye ile standby konusunu görüşmüyoruz-rts

mayısda rütin görüşmeler için gelecekelrmiş.
    eski nickim:trader38
    Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum

20. 1 kullanıcı matador38 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür

Bloomberg long, cnbc-e şort mu yakalandı acaba...ehuheueh...
    şaka bir yana; sanırsam IMF diye son bir voli vurmayı planlıyordu çete ama herhalde artık IMF nin de burasına geldi ve açıklama yapmak zorunda hissettiler...yada IMF de şort...ehuehuehe

22. 2 Kullanıcı Astatin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri