ben vobixe gittim gızlar..orası tatil köyü gibi..sakin..byyy..
ben vobixe gittim gızlar..orası tatil köyü gibi..sakin..byyy..
biraz geyik olcak ama gece garip bi rüya gördüm,tam bizim piyasayı anlatır cinsten..
rüyamda piranalarla bocek gbi ama suda yüzen canlıların oldgu dibi epey kumlu bi derede yürüyorum.birileri de bizi kovalıyo.o arada bi kapı var onu kapatmaya çalışıyoruz.piranalar ayağıma geldikce tekmeliyorum suda.kapının bi kısmnı bu piranaları tekmeleyerek onlarla bi set oluşturarak kapatıyorum,diğer kısmında ise mc gayver geliyo ve birlikte kalasları itiyoruz kapıya doğru.tabi dublajsız direk türkçe knuşuyo mc.sonra klubenin içine giriyoruz tekrardan,tam bi köy evi modunda.o arada birileri yakalamak için geliyo bizi mc beni saklıyo ama ben öldürmeye geldikelrini düşünüp kurtulmam lazım diyerek uyanıyorum..saolsun sevdiğim bi abim,piranaların pala tayfası,sudaki diğer canlıların ky ler (yani bizim eşraf) mc gayver ın da işlem yapabilmek için oluşturmam gereken sistem olabilceği şeklinde yorumladı.borsa ile ilgilenen biri de ancak bu kadar uygun bi rüya görür heralde diyerekden yazdım.farkında olmadan borsa rüyama bile girmiş,pala farklı formlarda da olsa peşimi bırakmıycak sanırım![]()
..bol kazançlar..
Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield
rüyalardan konu açılmışkene geçende rüyamda tuvalet gördümdü...aynı gerçek gibiydi anasını satem azdaa çişimi yapayordum emme tam zamanında uyandım
Yorum yok lönk devam
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin
öğle arası vobu sıkı tutun...
herkese afiyet olsun.
durum karışık netleşmedi silkelemeler başlar birazdan ky ilk hamlesini yaptı py bekliyor..
görüntü 12:30 itibariyle düşüş ihtimali şimdilik zayıf yükseliş ihtimali orta şeker
bir insan bu kadar itici olur ya...
bülent arınç konuşuyor tv dede
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır
2010 TEMETTÜLERİNİN IMKB 30 ENDEKSİNE ETKİSİ VE VOB KONTRATLARINA YANSIMASI
Mayıs ayı sonuna kadar IMKB 30 bünyesindeki şirketlerin yarısı nakit temettü ödemesi yapacaktır. Bu 15 Şirket, tahminimize göre toplam 5.5 milyar TL nakit temettü dağıtacaktır. Bu temettünün 1.71 milyar TL'si halka açık kısma sahip yatırımcılara ödenecektir. Şimdiye kadar açıklayan 4 şirketin(ARCLK,AKBNK, ISCTR, TTKOM) temettü toplamı 2.78 milyar TL ile tahmini rakamımızın yarısını oluşturmaktadır.
IMKB 30 Endeksi bir Fiyat Endeksi olup, nakit temettülere göre düzeltme yapılmamaktadır. Bu yüzden temettü ödemelerinde bir ölçüde gerilemektedir. Çalışmamıza göre 15 şirketin temettü ödemeleri bir günde olsa IMKB 30'u % 2.0 aşağı çekecek 1.285 puan büyüklüğe ulaşacaktır.
Endeks üzerindeki ağırlıkları dikkate alınarak, temettü ödemesi halinde hisselerin endekse etkileri de hesaplanmış ve ilk sırayı 276 puan ile (tam olarak % 0.44) endeksi düşürücü etkisiyle TUPRS almıştır. Tüpraş, temettü ödemesini 24 Mayıs'ta yapacaktır. Bu yüzden Nisan kontratlarında hesaplamaya katılmamalıdır. Endeksi düşürme potansiyeli yüksek hisseler sıralamasında TUPRS'ı 198 puan ile TCELL, 179 puan ile TTKOM (Temettü miktarı kesinleşti), 178 puan ile AKBNK(Temettü miktarı kesinleşti) ve 137 puan ile ISCTR(Temettü miktarı kesinleşti) izlemektedir.
Yorum:
-Endeks kontratları spot fiyatın altında değildir. (bugünkü spotun altında ama temettüler ödendikten sonraki spota eşit yada üstündedir)
-Endeks kontratları Taşıma maliyetlerini dikkate almayıp ilerleyen zamanda düşüş beklemektedir. Teorik fiyatların Nisan’da % 1.1, Haziran’da % 1.7 altında seyretmektedir. Bu durum arbitraj imkanı da yaratmaktadır.
BDDK’nın tavsiyesi ile bankalar temettü ödemezse (AKBNK ve ISCTR ödeyeceğini açıkladı. Ödeyeceğini tahmin ettiğimiz GARAN, HALKB ve VAKBN ödemezse toplam temettü miktarı 550 milyon TL hedefimizin altına inecektir) endeks yaklaşık 180 puan daha az gerileyerek 1.286 yerine 1.106 puan düşecektir. Ancak tahminlerimizin üzerinde temettü açıklamalarının gelmesi halinde bu rakam daha da artabilir.
Yunus Kaya
Gedik Yatırım
Portföy Yöneticisi
Dünyada görmek istediğin değişim, sen ol..michael scofield
Sarkozy: G-20 toplantısında yenı parasal sıstem teklıf edecegız
sarkozy:eurodakı asırı degerlenme rekabet gucunu etkılıyor
-matrıks-
|
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri