sana inanıyorum![]()
sana inanıyorum![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
eur/usd artı açmasına rağmen dolar/tl de artı açtı. sebebi hikmeti ne olaki?
eski nickim:trader38
Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum
Benim projeksiyonum doğru pozisyonda olmayı başarabilmektir. hepsi bu doğru pozisyonda bulunmanın bedeli bazan çok işlem yapmak zorunda kalmakta olabilir.
İmzam neyse o nu başarabilme mücadelesi veriyorum...
önemli olan psikolojik sağlamlıktır. Mantığım mantığımı değil palanın mantığını kullanmaktır ve projeksiyon oluşturmamaktır. nasılsa bu işleri pala yapıyor. Bana sinir oluyordur...
Kendimi duygusuz oyuncu olarak görmek istiyorum. Nasıl olacağımı da çok iyi biliyorum. PİSİKOLOJİ ile mücadeleye devam ancak duygulardan ve gelecek tahminlerinden bağımsız olarak hamle yapmak başarının anahtarıdır.
Daha ne diyimmm...
Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.......
.
Dediler ki hep bu yükseliş yalan
Yalan dedikçe çıktı yukarı
Anlamadı kimse nereye çıkıyor
Borsa çıkıyorsa nerde dedi bunun ederi
Yükselişe yalan diyenler bu yükselişde hep soyuldu
Şortlaya şortlaya evdeki bulgurdan oldu
Oysa buhran öncesi son nefes almaydı bu
Olan yine bizim küçük yatırımcılara oldu
3-5 kuruşunu değerlendirmek istedi burada
Aşağı yukarı giderken savruldu onlarda
2009 daki 1 sene süren çıkışda
3-5 kuruşunu geri aldıysa ne mutlu onlara
Şimdi arttı borsa
Değerlendi kaatlar
Yeni yeni gelmeye başladı güzel veriler
Güzel verileri görenler mala gelirler
Oysa ki bu resesyondan sonraki 1 nefes alışdır
Geleceği yer buraya kadardır
Aşırı kötümser bir ortamdan gelen bir güzel düşdür
Buhran dolu yıllar öncesi rahat bir görüşdür
Derbeder Pazer der ki kaatlara fazla yaklaşmayın
Yaklaşsanız da uzun süreli takılmayın
Nacizane görüşüm böyledir
Bir gecelik aşktır bu
Sakın başınızı bağlamayın
![]()
Konu açtım yazılarım topluca orada...
bende bir proceksiyondan bahsedeceksin sanmıştım, hani gece falan derken, rahatım derken,.....
burada ham olan kişi geliyor söylüyor veya misafir kısmında gıkı çıkmadan, öle takılma, ben varsa yorum alıyım, yoksa graf alıyım veya yarının yada haftanın yorumunu şöle olur yada böyle olur diye, ha psişikse olay dün konu oydu zaten,...........
işte bu yani genel psikoloji, bende onun bir kısmından bahsettim zaten dün ve bu gün, ölçek çok önemli, yani palanın ölçeği ile yatırımcının ölçeği, işte burada birbirinden farklı bir sürü insan ve bir sürü psikoloji var, burada herkes günlük bar boyuyla her gün sınanıyor palaca, dayanan (rahat olan farketmez) kar, dayanamayan zarar yazıyor, bu işin bir yönü, çok farklı bir yönde var, amrikada yapılan bir araştırmada, kişilerin keseleri ölçüsünde gözden çıkardıkları bir miktar para ile borsada oldukları ve onlar için kazançtan ve kayıptan ziyade yönü bilmenin önemli olduğu, öyleki sonunda bildim diyebilmek için, yani adamlar kollu makine yerine borsadalar, başkalarıda kollu makineyi tercih ediyorlar, bunlar tutkuyu tatmin edenler, yani yelpaze çok geniş, rahatlama kavaramıda çok geniş, benim burada söylediğim kar paniği ve zarar paniği forum genel eğilimine göre,....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Alıntı:
indregandi Nickli Üyeden Alıntı![]()
öyle olmaz gece, bir proceksiyon alalım şimdiden, bizde rahatlaylım,
Benim projeksiyonum doğru pozisyonda olmayı başarabilmektir. hepsi bu doğru pozisyonda bulunmanın bedeli bazan çok işlem yapmak zorunda kalmakta olabilir.
İmzam neyse o nu başarabilme mücadelesi veriyorum...
önemli olan psikolojik sağlamlıktır. Mantığım mantığımı değil palanın mantığını kullanmaktır ve projeksiyon oluşturmamaktır. nasılsa bu işleri pala yapıyor. Bana sinir oluyordur...
Kendimi duygusuz oyuncu olarak görmek istiyorum. Nasıl olacağımı da çok iyi biliyorum. PİSİKOLOJİ ile mücadeleye devam ancak duygulardan ve gelecek tahminlerinden bağımsız olarak hamle yapmak başarının anahtarıdır.
Daha ne diyimmm...
Olayım Allahına..
Kendi psikolojimden başkası beni ilgilendirmiyor.
Benlik mücadelesi en büyük engelimiz olur. Ego büyürse zarar çok olur. Ben kendimi hiç sayabilmeliyim ( yarın benim dediğim gibi oldu meselesi benlik içerir) Geleceği bilemiyorum bilmek içinde mücadele etmiyorum. Çünkü buna gerek yok. Çıkacak yada düşecek diye hiç bir zaman pozisyon almamalıyız.
palanınsırtından geçinmenin yolunu bulmalıyız.
Geleceği bilemezsiniz ama yenebilirsiniz.......
böyle başladıkta, geceyi bekleyin diye ondan, psikolji ile bitti, ....
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri