Konuya baz oluşturan sistemde niye c<ortalama iken long'landığını çok kişi anlamakta zorlandığını yazmış. Ben kendi anladığımı anlatayım, belki ben de yanlış anlamışımdır.
Şimdi hemen hemen her hareketli ortalama kesişim sisteminde çok sağlam bir filtre yazmadıysanız kazançlı/zararlı işlem oranı yaklaşık 1/2 olur. Yani totalde her 3 işleminizden 2'sinde zarar yazarsınız. Ancak o kazançlı 1 işlem size zararlı 2 işlemden daha fazla para getirdiği için kara geçersiniz. Sıradan HO sistemlerinde uzun vadede oran hep böyledir.
Sazan dedi ki, madalyonu ters çevirsek ne olur. Yani AL yerine SAT yapsak, SAT yerine de AL yapsak ne olur. Her 3 işlemimizden 2'si karlı olur !!! Olaydaki püf noktası bu... Elimizde inanılmaz bir doğruluk oranı olan bir sistem var. Tek eksiği, filtrelenmeyince totalde zarar yazıyor. Ben ufak bir değişiklikle sistemi doğru işlem sayısını fazla düşürmeden kar yapar hale getirdim, usta sistemciler çok daha iyisini de yapar.
Kısacası başlangıç noktası buydu ve kesinlikle çok mantıklı bir başlangıç noktasıydı.
Ben bu topic'e devam etme taraftarı değilim. Sazan gibi birine yapılan bu terbiyesizlikten sonra bu topic'in forum arşivlerinde de kalmayacak şekilde silinmesi taraftarıyım.
(Son bir ipucu: Bu sistemin bu hali bile çok iyi doğru/yanlış oranına sahip olduğu için sistem olarak kullanmak yerine aynı mantığı başka sistemlerinizde filtre olarak da kullanabilirsiniz.)
Yer imleri