220 sonuçtan 1 ile 12 arası

Konu: Bir sistem yaratmak.

Threaded View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    4.408
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    14.055
    Toplam Teşekkür
    4.288 Yazısı Teşekkür aldı

Sevgili Arkadaşlar;

Son 1 saattir forumun bu topiğini okuyorum.Nacizane bişiiler yazmak istiyorum.(aslında yazmiicaktım fakat ,neyse).
    8 senedir piyasa ile ilgileniyorum.Vob ile 3 senedir.Bu süre içinde gerçek hayatta ,o kadar büyük üstadlar, o kadar kurt borsacılar tanıdım ki..Zamanında hepsinin peşinden gittim,hep bişiiler öörenmek,kendimi geliştirmek adına..Sağolsunlar faydalarını da çok gördüm..Yalnız dikkat ettiğim birşey oldu bunca senede,kimin peşinden inanarak gitsem,çoğu zaman kaybettim.O an itibariyla amacım, o insanlardan aldıklarımı kendi süzgecimden önce geçirerek değerlendirmek oldu.Sonuçta borsa ,sonsuz değişken ve tercihlerin olduğu,havuza giriş ve çıkışların (iki tarafa da) saniyesinde değişeceği bir arena.Böyle bir ortamda fonların ya da ky lerin ne tarafa gideceği hiç bir zaman bilinemez.Kendine güvenen ve bunda da haklı olan senelerin kurt borsacılarının 2 günde milyonlarca dolar kaybettiğini gözlerimle gördüm inanın.Ve şu sonuca vardım,bu işin doğrusu yanlışı yok,sonuçta ucuza aldığınız malı pahalıya satmaya çalışıyorsunuz.

Maslakta ya da izmirde elinde bi parayla adam beklemiyor doğru trade edince aferin olm ,doğru yaptın al bu da paran diye.Sen ne kadar muhteşem sistem yazarsan yaz sistemin kazandırdığı bi perioddan sonna bi tanesi gelir yıkar parayı tahtaya,ne senin sistemin kalır,ne de paran..Bizler hırsısız arkadaşlar.Önce bunu kabul edelim.Bir şey üretmiyoruz.Ya da perakendeciler gibi toptan ucuza alıp,mala para yığıp onu birer birer satmıyoruz.
    Bizler tamamen tek gerçek sermayemiz olan bilgimizle ucuz gördüğümüzü alıp ,piyasayı bilmeyene kakalamaya çalışıyoruz..
    Buradan yola çıkarak kimse ama kimse bu işi en iyi bilen diildir.En iyi en çok parası olan bilir.
    Zamanında sistem almayı da denedim.Getirisi de iyiydi.fakat ne programlamadan anlarım,ne de sistem yazmaktan.Ve o getirili sistemde ööle hatalar yaptım ki anlatılmaz.
    Sistem isterse muazzam olsun, ama mekanik akıldır.Bi çimento işi yapan para babası o gün piyasaya girdiyse ve tam sistem sat vermişken,5-10 mılyonla mala girse sistemin yapabileceği ne vardır arkadaşlar.Kaldı ki sistem, mekanik akılla sadece alarm verir al-sat diye,ama sonra topu size atar o işlem tuşuna siz basarsınız,düşünün o gün moral çok bozuk,duygusal olarak çökmüşsünüz.Sistemden aldığınız referansla vereceğiniz karar ne kadar saalıklı olabilir.
    Saygı duyduğum bir borsacının bana hep şu nasihatini hatırlarım."Bu adamlar ne yaparsa benim paramı çalarlar diye düşünüp işlem yap.Ve işleme başlarken ne kadar kaybedeceğini bil,ve ona razı oluyorsan yap.Borçlu başla işleme.Kazancın= kaybetmeye razı olduğun para + reel kazancın olsun"
    Kısacası arkadaşlar, kaybetmediğimiz zaman zaten hep kazanmış oluyoruz.Önemli olan kaybetmemeyi öörenmek.
    Bu konudan yola çıkarak,sitedeki herkes,kaybettikleri işlemlerdeki düşüncelerini ,işleme girerken ki psikolojilerini ve sonuçta hatalarını paylaşabilir mesela forumda.Emin olun bir sürü benzerlikler çıkacaktır.Mesela bööle bir öneri sunulabilir.Böylece kaybı minimize edebiliriz.Ve belki de bir manifesto oluşturulabilir vob işlemlerinde kaybı kesmek adına.

Ps:Bu yazdıklarım kesinlikle yanlış anlaşılmasın,tamamen kimsenin tarafında diilim.Ve Sn Sazan ve diğer bütün üstadlara büyük saygı duyuyorum.Ve 1 senedir burada çok şey öğrendim herkesten.Bunlar nacizane karaladıklarımdır.Yanlış birşeyler yazdıysam arada özür diliyorum.

Saygılar
    --Eksiklik Kendi Özümde--

2. The Following 7 Users Say Thank You to ATHLON For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yer imleri

Yer imleri