eksper...
bugünün dibi...67 650 idi...raardan açmaları kafi....milleti 4 gündür tepkiye alıştırdılar...onlar longlar ve 67 000 e inerler....makulu bu...
ben seyretmiyecegim....ÖLÜMÜNEYİM ÇÜNKİ....
eksper...
bugünün dibi...67 650 idi...raardan açmaları kafi....milleti 4 gündür tepkiye alıştırdılar...onlar longlar ve 67 000 e inerler....makulu bu...
ben seyretmiyecegim....ÖLÜMÜNEYİM ÇÜNKİ....
bu kriz dibine vardıgında...G20 su üç kararla bu krizi durdurdu...
1-fed ve diger merkezler bankalara swap line larını acacak ve dolar beslemesi sürekli yapılacak...
2-faizler tüm dünyada sıfıra dogru baskılanacak....
3-banka blançolarında...mark to market gevsetilecek...ve write-off lar zamana yayılacak....
bu üç şey krizi durdurdu ve çıkış başladı...
şimdi...
birinci madde pazartesi yürürlükten kalkıyor....yani para bollugu azalacak....bununla ilgili baska baskılarda sürecek...bono geri alımı gibi...
bu hemen satışı getirdi...çünki kaldıraclar azalacagı üçün...açıkta malda olanlan...yani hayali parayla malda olanlar...malın o hayali bölümünü bosaltıyor şimdi....
ama gel görki....bi ülke var orada bu hayali bölüm bosaltılmadıgı gibi...tersine ALIM var....
işte bu iç dinamiklerden kaynaklanıyor....EKİM ayında zirvelerine oturmuş olan bankacılık hisselerimiz...ekimden bu yana 4 aydır yatayken....sanayi hisseerinde korkunç bi atak var...bunnar 2007 zirvelerinide astılar...bakınız...kchol...sahol...tupras..v.s... ..
bu bakımdan...bu topikte dow 10 700 deyken yaptıgım macro yorumda bu borsalar çöker dedigimde...digerleri çökerken...IMKB çökmedi...bu iç dinamikler...yani mala kilitlenmiş rijit yapı...alıcı buluncaya kadar....direnişini sürdürecek görünüyor...
yeniden düşünmek...ve yeniden pozizyon almak için 3 günümüz var....yani pazartesi günü enflasyon rakkamları gelince olacak algılama ile...ben kuzu...yeniden şekillenecegim....
bu yorumumu yaptıgımda dow u shortlasaydım...paramı ikiye katlamıştım...bu mendeburu shortladım...paramı sadece yüzde 45 artırdım...yazıktır günahtır emeklerime....ha ha ha
çünki dow yüzde 10 düştümü...genelde bu mendebur yüzde 25 düşerdi....onun üçün yüzde 25 düşeriz diyordum...
şimdi dow yüzde 10 düştü...bu sadece yüzde 5....
enflasyon rakkamları kötü gelecegi üçün...son bi furgun yapacagız bu hafta....
çıkıştakiler...
işç...garan...tofas...kchol..sahol...doganlar...ga ran....fordoto...eregli...
digerleri düzeltiliyor...akbank basta....
bu rijit yapı...birbiriyle furusacak...az kaldı buna...
pozizyonları icabı ballı güllü olan bu yawrulardan...bir brutus çıkıp sezarı hancerliyecektir....vob 67 000 e indiren brutus...merill ve citi darbeleriyle öldürüldü....mark antony nin galya ordusuydu...spotu silip süpüren o gün...bu ilk darbeydi...
TARİH...DİKTATORLERİN YIKILMALARI İLE DOLUDUR....
SİSTEM VE O SİSTEMİ YÖNETENLER ARASINDA İKTİDAR MÜCADELESİ O GÜN BASLADI...bu darbe baska darbelerle....sistemi zorluyacaktır...oraya kadar malda olmak gerekmez....
oldukca gıcık ve fekat saglam delianlı olan kuzudan sevgilerimle....
hi ho ho...
lem kuzu, zöle bakem, Abd'de büyüme va mı yok mu?
5,7 son çeyrek büyümesi, boru deel...
kerim agaya bak,
indragandi gibi adam valla...
bu arada iyi çocuk şehit oldu...
hi ho ho...
basbakan gene durduk oturduk yerde....IMF demiş....
adamlar ekonomiyi....IMF balonu ile....siyaseti...darbeler balonoyla...idare ediyorlar...
kardesim...
2 yıldır bu tras gına getirdi...yapacaksan yap ve acıkla...yoksa sus...bu manupulasyona giriyor...PARA KAYBEDİYORUZ...bu traslarla....
darbe var...darbeciler var diye diye gına geldi...varsa...basbakansın...yakala kardeşim...yoksa sus...orduyu samar oglanı yaptınız yaw...
yazıklar olsun...
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri