Sayfa 26/56 İlkİlk ... 16242526272836 ... SonSon
666 sonuçtan 301 ile 312 arası

Konu: VOB'da Sistem performans karşılaştırmaları

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür
    6.909 Yazısı Teşekkür aldı

Bu sistem dünyada kabul görmüş pozitif beklentili bir sistemdir,stoplossları ya da kullanım hataları itibarıyla,oluşacak zararlı tradelerden ,kullanıcıları sorumludur.

saraylı ya da bu topikte yorum yapan kimse sorumlu tutulamaz.
    Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir.
    AL - SAT Tavsiyesi değildir.
    Yatırım Danışmanlığı kapsamında değildir.
    Ben de zaten ,pek bişi bilmem..
    Bilip bilmediğimi bile bilmiyorum..
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

2. The Following 7 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Yer
    VOBiX.NET
    Teşekkür Teşekkür 
    668
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.033
    Toplam Teşekkür
    3.523 Yazısı Teşekkür aldı

Metastock Öğreniyoruz topiğimiz de var...
    Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
    AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
    Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.

4. The Following 2 Users Say Thank You to VOBiX For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Eveet,

sistemin adı ORB-S (opening range breakout -saraylı version)

Sistemin dünyada yaklaşık 20 yıllık geçmişi var ,bulan kişi Toby Crabel , sisTemi ORB ACD adıyla geliştiren ise Mark Fisher,kendisinin "The Logical Trader" diye bir kitabı da var.Fisher New York borsasında 75 trader lık bir ekibin başkanı ve 18 yıldır bu sistemi uyguluyor.Bu sistemin kazanma oranının %60-70 arasında olduğunu söylüyor!

Ben ise sistemi MS ortamına uyarladım ve bir strateji şekline dönüştürdüm.

Bu bir daytrading sistemi ve felsefesi çok basit esasında:

Her sabah piyasa açıldığında ayılar ve boğalar birbrine girer ve bir süre sonra bu kavgayı kazanan piyasayı istediği yöne doğru çekmeye başlar.Bu kavga süresinde fiyatın oluşturduğu aralık ne tarafa sonradan kırılırsa,güniçi trend yönü odur.

Dolayısıyla bu sistemde,güniçi yönü tahmin etmeye gerek yok,TA 'e gerek yok,dip -tepe bulmaya gerek yok.Aslında hiçbir şeye gerek yok,sadece disipline gerek var.
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

6. The Following 8 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Yer
    İzmir
    Teşekkür Teşekkür 
    0
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    14
    Toplam Teşekkür
    4 Yazısı Teşekkür aldı

günaydın,

Wave'i hesaplamaktaki amacımız isin ozu elmayla armutu kıyaslamamaktı sonucta saatlik sistemin getirdigi puanı getiren gunluk sistem daha iyidir cunku zaten ortada alınabilecek teorik max puan biz dalga dedik buna daha azdır.

Nasıl hesapladıgımızsa cok basit. Elimizdeki dataset yani 01.01.2006'dan baslayarak ilk saatte bir sonraki saatin kapanısına bakıyorsunuz eger yukarıdaysa long acıyorsunuz ve bir donguye girerek bundan sonra her saatte bir sonraki saatin kapanısına bakıyorsunuz ve yüksekse long devam düşükse short diyorsunuz. Boyle ilerlediginiz zaman Kain misali gelecegi gorerek tum islemleri yaptırıp toplam aldıgı puana bakıyorsunuz. Bu puan 1.9 milyon civarı su anda ve 3000 civarı bir islem oldugunu hatırlıyorum. Sonucta burda islem sayısı degil ama toplam dalga boyuna ihtiyacımız oldugundan sadece toplam puanı buluyoruz. Ben sadece merak ettigimden bir kez islem sayısını buldurup bakmıstım.

Arkadaslar bir de atladıgınız bir nokta var mesela bunu matrik metastock v.b. hicbir programda yaptıramazsınız muhtemelen ama bizimki Mühendisi olanlar az cok bilir sonucta bir programlama dili oldugu icin herseyi cok kolay yapabiliyoruz ve sistem gelistirmede de sınırsız bir esnekligimiz oluyor.

Puan hesaplamasına gelince onun kaldıracla ilgisi yok o sadece örnegin Long poz 69000 den acılmıs 70100 den kapanmıs rapora +1100 puan ekliyor. Sanki her islemi 1 kontratla yapmısız gibi puan cıkarıyor.
    Bunun yanında gercek islemlerde kullanılması icin bir de money management kontrolu var bu ise soyle. Örnegin diyelim oynamaya 1 kontrat ve 1000TL ile basladınız 5000TL olana kadar hesabın her 1000TL artısına 1 kontrat artır. Ama mesela hesaptaki 1000 lira 50000 oldu bu sefer 50000 100000 arasında her 3000TL kazanca 1 kontrat ekle gibi. Mantıgın ozu bu ama rakamlar atıs tabi simdi.

Alıntı enorton Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam iki sorum var cevaplarsanz sevinirim...

Birincisi; bu tüm wawe hesaplamanız gerçekten güzel, yani kutsal kase olsa kaç puan yapardı sorusu... Ama bu 1.9 M puanı nasıl hesapladınız anlayamadım Bu net puan mıdır? Kaç işlemle yapılmış bir puandır?

İkicisi; Yanlış anlamadıysam sistem her pozisyonda değişik kaldıraç ayarlıyor demişsiniz... Yanlış anladıysam düzeltin lütfen... O zaman bu 450.000 puan sabit kontratla hesaplanmış bir puan değil mi??

Teşekkürler...

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Alıntı VOBiX Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Metastock Öğreniyoruz topiğimiz de var...

Evet ama burda başladık ,mahzuru yoktur herhalde..
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

9. The Following 4 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Sistem bir daytrading sistemi olduğundan,daha önce bu topikte verdiğim swing tading sistemlerine ait performans kriterlerini karşılamayabilir:yani 3000 puan aylık kar,500 puan trade başına kar ve p>3..

Ama bu sistemle hedefimiz günde 200-300 ayda 4000-6000 puan kazanmaktır.Finansal hedefi böyle koyunca,bu çoğu günötesi sisteminin bile ayda yakalayamadığı bir başarı olmaktadır.

Para Yönetimi ve Risk Kontrolü açısından baktığımızda ise;trade sırasında ekran başında olmalıyız,pozisyon 2 eşit partide full açılacaktır:7000.-tl ile önce 5 kontrat sonra 5 kontrat şeklinde yani..Pozisyon tek partide komple kapatılacak.

Stoploss lar tek partide komple yapılacak,katastrofik stop mesafesi bizim piyasa için 350 puan seçilecektir.Bu şu demektir:terse düşme durumunda en fazla 350 puan tek trade de kaybedilir.350 puanın esprisi ise full pozisyon açıldığından,bir trade de en fazla sermayenin %5 inin kaybına izin vermek demektir.
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

11. The Following 5 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Eğer pozisyon açılmadıysa 15.00 ten sonra yeni pozisyon açılmayacaktır,bu şekilde 15.30 verisi gibi dalgalanmaya yeni pozisyonla girilmez.

Geceye flat girilir,kontrat ertesi sabah arttırılır ya da azaltılır.

Şimdi sisteme geçelim:

Vadeli 5'lık grafik kullanıyoruz,ayılar ve boğaların kavga süresini ben 30 ' seçiyorum,çünkü 9.45 te spot açılışı da belli olduğundan,bu muhtemelen fiyatlarda bir ekstremum yaratabilir.

9.15 ile 9.45 arasındaki fiyat dalgalanmasının en yükseği ve en düşüğünü alıyoruz bu iki değer bugün için

H=70.300 ve
    L=69.800 dür.

H ın üzerine ve L un altına ATR(13) ün vereceğim formülde ifadesini bulan bir emniyet faktörü koyuyoruz.Bu şekilde düzeltilmiş değerler kırıldığında,giriş yapıyoruz.

Stoplar da ATR vasıtasıyla hesaplanıyor.
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

13. The Following 8 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    33
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    241
    Toplam Teşekkür
    60 Yazısı Teşekkür aldı

Matiksin verileri anlık MSe tanımaltıp MSe mail attırabiliyorsunuz. Sistemi işleeycek progrmaı ayzdığınzıa göre entegrasonu sizin için zor olmasa gerek hatta vobareyin dediği gibi otomatik al sat sistemi bile yapılabilir. Teorik olarak mümkün.
    Sayin VOBIX,
    Herseyi biranda soyleyip, "biz sunu yaptik, biz bunu yaptik" gibi megalomanlik yapmak niyetinde olmadigim icin bazi seyleri yuzeysel anlatiyorum. MS Downloader sayesinde anlik olarak programimiz verileri guncelleyebiliyor. biz hicbirseye karismiyoruz. o bize saat sonuna yaklastigimiz sirada duruma gore "bak yakinda poz degisebilir" yada "bak poz simdiden degisti, saat sonunda hala boyle giderse sen de degistir" gibi uyarilarda bulunuyor. bir sorun yoksa da hic ses etmiyor. otomatik al/sat konusunuda programla bir insanin hareketlerini simule edip, piyasadan cat diye yaptirabiliriz ama o riski almak istemiyoruz. cunku bazen hata verebiliyor sayfa. kitlenebiliyor. onu da biz kendimiz yapalim degil mi yani

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

16. The Following 4 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Vadeli 5' lık grafiği MS'ta açıyoruz.

Sağda bugünkü tarihli fiyat bölümünde gözüken,H ve L dur ilk 30' için.

High and Low of the First Hour3 adıyla ind builder a

H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,HHV(H,7) );
    L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,LLV(L,7) );
    H1st;
    L1st;

formülünü yazıyorsunuz.
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

18. The Following 7 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    33
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    241
    Toplam Teşekkür
    60 Yazısı Teşekkür aldı

Sizden sisteminizin kendisini, progrmaını ya da formüllerini ya da sinyallerini sürekli yayınlamanızı istememişler. Bir aylık gibi kısa bir süre iyi niyetinizin de göstergesi olacaktır düşüncesindeyim. Karar sizin tabi.

Gelen tepkilere şaşırmayın bu forum bakın burada bir sistem var arkadaşlarım ya da kendim kullanıyorum diyerek 7-10 bin TLlik sistemleri satmaya çalışan firma ortaklarını ve sizin gibi sistemini tanıtıp arada br bu hafta bu kadar getirdi vs diye yazıp bu sitemi mlyon dolara satıyoruz hatta bir banka ile anlaşmak üzereyiz diyenleri de gördüğü için yoğurdu üfleyerek yemeye çalışıyorlar ki haklılardır.

Ben zamnında pyalaşım öyle yapılmaz böyle yapılır diyerek forumda anlık ve karşılıksız olarak aylık getirisi 8000 puanlık bir sistemi ve sinyallerini paylaştım. buna rağmen adamın biri gelip gelin sistem satın alın diye reklam yaptı. Bedavası ve daha iyisi varken millet neden alsın paralısıını. Size gelen tepkilerin bir kısmının özünde bu tür art niyetli kişilerin bıraktığı izler yatıyor. Size yönelik bir şey yok. Sonra vay anam teşkilata mı geldik diyenler oluyor.

Saygılar ve başarılarınızın devamını dilerim...
    Sayin VOBIX,
    Boyle bir aciklama yaptiginiz icin tesekkur ederim oncelikle. Forum olaylarina yeni girdigimiz icin gecmis konusunda bilgimiz mevcut degil. Bu acidan gelen tepkileri makul bir sekilde karsilamak mumkun. Yanliz bir de bizim acimizdan bakalim. Sirf su forumdaki muhabbet, tartismalar, sonuclar hosumuza gittigi icin, uye olup sistemimizin raporunu yaziyoruz, sonunda aldigimiz tepkilere, oldugumuz makaralara bakinca insanin biraz gucune gitmiyor degil. 3 ay boyunca gece gunduz kod yazmisiz, deli gibi emek sarf etmisiz, sonra gelip paylasip bilgi aktarmaya calismisiz, sonunda "yalanci yalanci sana kimse inanmaz" durumuna gelmisiz. burdan sonra "hadi be sizle mi ugrasicam" diyip terk-i diyar eylemek geliyor insanin icinden ama ben buradaki herkesin degerli kisiler olduguna ve haketmedigine inaniyorum.
    Bir de, bizim sistemin raporuna inanmayan arkadaslarin dusuncelerine hem saygi duyuyorum hem de hayret ediyorum. Birsey eger cok utopik degilse imkansiz degildir. Sadece insanlarin sinirlari vardir. Bu raporu imkansiz goren arkadaslarin bence sinirlari bu puanin altinda kalmis gibi geliyor bana. Biz ilk baslarda 250K oldugu zaman rapor, "tamam artik daha fazla artmaz herhalde" diyorduk. ama gelistirmeye devam ettikce, isin oyle olmadigini, bir ust sinirin olmadigini, ust sinirin kendimiz oldugunu anladik.
    Yine belirtmek isterim ki; benim kimseyi bu sistemin raporuna inandirma gibi bir niyetim yok. Sistem satmaya hic niyetim yok. Cunku bir arkadasimizin yazdigi gibi, eger 1-2 sene bu sistemle oynar ve yaklasik bu sonuclari verirse bize, biz maldivlerden yazariz foruma buyuk ihtimalle hatta belki yazmayiz baskasina yazdiririz bunlar isin sakasi tabii.
    Sonuc olarak biz yine de bu sinyalleri realtime yazma teklifinizi 1 ayligina kabul edecegiz. Bundan sonra 21 Subat tarihine kadar yaptigimiz islemleri realtime yazacagiz.
    Burdan her kime katkida bulunursak ne mutlu bize. Cunku biz, birlikten kuvvet dogacaginin bilincindeyiz.
    Tesekkurlerimi iletiyorum ve suanda sistemin uzun pozda bekliyor oldugunu belirtmek istiyorum.

20. The Following 6 Users Say Thank You to TyranT For This Useful Post:

Yer
    Bebek,İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    18.002
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.995
    Toplam Teşekkür

Yine ind builder'a

ACD3 adı ile

H1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,HHV(H,7) );
    L1st:=ValueWhen(1,Hour()*100+Minute()=945,LLV(L,7) );
    1A1:=(H1st+ 2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
    1A2:=(H1st+ ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
    1A3:=(H1st- 2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
    1F1:=(L1st+2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
    1F2:=(L1st-ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
    1F3:=(L1st-2*ATR(13)*0.8)/0.025+0.50;
    A1:=Int(1A1)*0.025;
    A2:=Int(1A2)*0.025;
    A3:=Int(1A3)*0.025;
    F1:=Int(1F1)*0.025;
    F2:=Int(1F2)*0.025;
    F3:=Int(1F3)*0.025;
    A1;A2;A3;F1;F2;F3

formülünü yazıyorsunuz.

Bu formül grafikte yukarda iki mavi ortada iki kırmızı ve aşağıda iki mor olan tg dir ve cursorı bunlardan herhangi birine değdirince yukardan aşağı:

-2. uzun giriş
    -1.uzun giriş
    -uzunlar için stop
    -kısalar için stop
    -1.kısa girişi
    -2.kısa girişi

değerleri okunur.
    O kadar yani,..
    Üzülmeyeyim,di mi?

22. The Following 8 Users Say Thank You to saraylı For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Yer imleri

Yer imleri