Dur bir soru soralım, Çok pahalı bir kursun (4 sıfırlı $) işlediği ana temanın çok çok basit özeti. Ancak sizin bakış açınızın borsada kazanmaya dönük olup olmadığının da bence en önemli göstergesi.
Diyelim ki , A ve B hisselerini yükselecek beklentisi ile almıştınız. A Hissesi %5 yukarı gitti, B hissesi ise %5 düştü. Nakde ihtiyacınız oldu ve hisselerin yarısını satmanız gerekiyor. Hangisini satardınız :
a. Karda olanı
b. Zararda olanı
c. Karda olanın %50'si ve Zararda olanın %50'si
Sadece biri dogru ve kişisel görüşüm dogru cevabı bilemeyenler, orta-uzun vadede kaybetmeye mahkumdur (Kısa vadedeki şanssal factorleri atarsak). Yada, dogrusunu mantıksal olarak bilip duygusal olarak yapamayanlar. (Cevabı yarın tekrar soran olursa veririm.)
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
zarardaki satılmalı..zarar kes karda otur..deelmi gı sayın bay sazan patron..eheh..
Sabahtan akşama kadar forumu okuyoruz…
Size de oluyor mu bilmiyorum ama mesajları okurken kafamda o üyeyle ilgili belli bir tip şekilleniyo benim…
Bi tür canlandırma biçimi…
Herkesin kafasındaki kişileştirmeleri aktarması için bi topik açtım
http://www.voborsa.com/forum/forumun...44.html?t=5344
Herkes kafasında canlanan şekli aktarsın…![]()
Süpersiniz. (Gerçekten şaşırdım. Ama kazananların arasında olmak da hoş)
Tüm cevaplar dogru. (Zararda olan satılır, kara yapışılır.)
Bir babayiğit yada hanımyiğit'de nedenini söyleyebilirse hoş olur.
Dolayısıyla Astatinim, Zararda olsam gece pozisyon taşırdım, Karda iken karı alayım mantığı orta-uzun vadede daima kaybettirir.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
dow yeni yüksek yaptı hayırlı olsun vatana millete...
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Risk yönetimiyle alakalı bir soru daha.
Bulmaca gibi, ama kesinlikle dogru ve yapılabilir bir cevabı var. Sazan hep yapar.
Bir yöne pozisyon aldığınızda alabileceğiniz karın yarısından vazgeçerek, riskinizi (trade sizin aleyhinizde gelişip, stop loss'un vurulması halinde oluşabilecek zarar) nasıl olup da 3'de 1'e düşürebilirsiniz ?
İyi geceler.
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri