valla 500 biraz fazla geldi saraylı abi, pazarlık şansımız var mışaka bi yana trade başına 500 gerçekten iyimiş, böle giderse inşallah bu hedefi torunuma yetiştirecem
![]()
valla 500 biraz fazla geldi saraylı abi, pazarlık şansımız var mışaka bi yana trade başına 500 gerçekten iyimiş, böle giderse inşallah bu hedefi torunuma yetiştirecem
![]()
Sistemler arabalara benzerler
herkes ihtiyacına göre araba seçimi yapmalıdır;
yarış pilotları için;
kırsal biryerde yaşayan için;
yükü çok ağır birisi için;
hatta minikler için;
uygun olabilir...
Astatin in dediği gibi herkesin trade yapısı farklı... Ayda 6 işlem yapan saatlik bir sistem de bana uygun değildir, getirisi ne olursa olsun... Haftada 1.5 işlem yapar yani... Haftada 1-2 işlem yapacak kadar sabırlı değilim malesef... Bana sorsanız ayda 6 işlem yapıp 3000 puan kazanmak mı yoksa 20 işlem yapıp 6000 puan mı derseniz ben 2. şıkkı seçerim... Herkesin trade yapısı ve beklentisi farklı...
Ayrıca kıyaslama yaparken puan hesabı da doğru çok doğru değil... Ayda 3000 puan getiri derken vob 30.000 de iken alınan 3000 puan ile vob 70.000 de iken alınan 3000 puan eşit değildir... Bu yüzden % olarak kıyaslama daha doğrudur...
Son olarak da 2009 da yapılan testler ile daha önceki yıllarda yapılan testler farklıdır... 2009 mart ayından beri sürekli yükselen bir piyasadayız... Longa daha yatkın sistemler daha başarılı gözükecektir... özellikle 60 dk için mutlaka 2006,2007,2008 verilerine de bakılmalıdır...
Ayrıca komisyon vermeden işlem yapmak mümkün değil sanırım o yüzden komisyonları getirilerin içersine katıyoruz ama kayma yapmadan işlem yapmak mümkün... Bu yüzden kaymaları hesaba katarak sistem kıyaslamak bence pek doğru değil... Ben 2008 Kasımdan bu yana sistem takip ediyorum... İşlemlerin %80 inde sistemin sinyal verdiği fiyattan işlem yapmışımdır... Diğer %20 lik kısım için de kaybım kazancıma denktir...
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
kayma o kadar önemli değil eğer çok fazla trade ettiren ibr sisteminiz yoksa.ayda 50 trade yaptıran bir sistemde 4-5 kez kayma olur herhalde.daha fazla oluyorsa trader arkadaş biraz kafeini arttırsın.
bi zahmet işlemi yapan trader da hazır olsun emrini hazırlasın barın tamamlanmasından evvel.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
teşekkürler enorton, aslında sistem işi ile uğraşalı 1,5 ay falan oldu, ben sizin yanınızda çok ama çok amatörüm, bi çok şeyi üstadlara sordum, sistemle uğraşmak benim açımdan ne kadr amatör olsamda keyif verci, bu keyfin üzerine biraz inat biraz internet fareliği eklenince benim gibi amatörden bile bu çıktı ortaya..![]()
evet valla güzelmiş hem karlı/zararlı tradeler eşit,hem trade sayısı az, hemde getirisi oldukça iyi...
sermaye eğrisi nasıl bunun zozo kardeş...eciş bücüş mü yoksa istikrarlı bir yukarı tırmanış mı? muhtemelen istikrarlıdır...
birde sen bu sistemi kullanıyor musun? yoksa atıl vaziyette bekliyor mu?
astide MP var ama uymuyor mesela.bazen uyuyor bazen uymuyor bazen karşıt işlem yapıyor.
senin durum nedir?
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
zozonun sistemi gayet güzel görünüyor.cesaret edip,sermayesini ayarlayıp kullanıyorsa ne güzel.kullanamıyorsa yazık.hoş belki kendisi sistemsiz çok daha fazla kazanıyordur bu da mümkün.
benim sistemler işe yaramaz.ben buna kanaat getirdim.olanı koyuyoruk işte mal meydanda...
- - - -
Sn Saraylı zor öğretmen, yine zor hedefler koymuş.
Kendisinden diğer forumda çok şey öğrendik kendisine minnettarım, burdan bir kez daha teşekkür ederim.
Ben kendi adıma henüz saraylı nın kriterlerine göre iyi bir sisteme uzağım.
Umarım saraylı iyi bir sisteme nasıl ulaşacağımız konusunda yardımcı olur. Hangi indikatörler veya nasıl filltre ile çalışmalıyız ki iyi sistem yapalım.
Bekliyoruz Sn saraylı...
İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
---------------
Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri