...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
Sihirli cümle, petrol tüketimi... Aşağıdaki tabloda Türkiye'nin petrol ithalatı var...Son iki ay yazılmamış, büyük ihtimalle gizlenmiş...
Bunu gizlemeden büyüme palavralarını sıkamazlar. Krizden sonra Türkiye görevini yapmış ve petrol tüketimini kısmıştır. Son rakamlardan açıkça görülüyor.
http://www.tuik.gov.tr/PreIstatistikTablo.do?istab_id=637
Büyüme falan yok, survival var artık, hayatı idame yani, kelimenin tam anlamıyla kapitalizm şu gövdelerine yıldırım düşmüş, bazılarının gövdeleri çamurla sıvanmış asırlık çınarlar gibi, hani ona rağmen yaprakları yeşil kalmış, bakar şaşırırız bu yapraklar hala niye yeşil diye, işte o taze yapraklar gelişmekte olan pazarlar, hepsinde hücre sistemleri kuruldu, hepsi içinde birden çok enstruman barındıran bir sünger gibi yani, her ülke küçük amerika yani, türevleri olan, ftureleri olan, mortgageleri olan v.s., süngerler suyu emiyor bünyesine, suyla doluyor artık, birde pompa var, emme basma çalışan, çift taraflı, dov yani, FED se beyin, santral ,sinir sistemi,............
dolar hemoglobin sanki, oksijeni taşıyor hücrelere, damarlarlarda carry trade dolaşıyor, sıkıştımı, yani balon oldumu,dov salıyor kendini aşağı, aşağı düştümü yani süngerlerde su azaldımı basıyor dxy ve 10 yıllıkları aşağı, tam bir regülasyon sistemi anlayacağın, ha apse iltihap tümör neyin oldu ne olacak, local tedavi tabiki,.... bizimkimi, ayakta tedavi tabiki,........daha ne diyim,.....çin o kadar doları neyapacak, uzlaşacaklar tabii,..........
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
cümleten iyi geceler dostlar, yarın öğleden sonra görüşürüz artık,.....
2008 Sonbaharından itibaren nereden geldiği belirsiz 20milyar dolar ülkeye girmeseydi IMF anlaşması şart olurdu.
Tayyip i oraya getirenler bu parayı soktular.
Böylece imf ile anlaşma yapılmadan buraya kadar gelindi.
Günümüzde her lider birileri tarafından görevini yapması için oraya oturtulmuş birer aktördür......
IMF anlaşması ile ilgili tahminlerinize de katılmıyorum.
Senaryo bölgede Yeni Osmanlı kurmak ise bunun finansmanı için çok büyük para vermeliler ve büyümeyi arttırmalılar.
Bu durum 1.maddenize ters düşer.
Yani bir IMF anlaşması olacak ise bunun rakamı çok büyük olacaktır.....
Bence böyle sizce farklı olabilir......
![]()
günaydın millet...
dün yazdıgım gibi longlarımı gömdüm 300 puan aldım...68 500 le short oldum....
bugün dünden farklı olacaktır....bugün dibi bulup hızla yukarı gelecektir....
böylece bu furuşmada üç eylemle agamdan 2500 puanı almış....IMF hayırlı ossun demiş bulunmaktayım....
Guzu kaçtır gelen not artırımı ve imf haberlerinden sonra borsa düşüyor.
Sanki imf anlaşmasından sonrada borsa düşecek hissi herkeste uyanmaya başladı.
Kime baksam imf ile anlaşşsın satarım diyor.
Bu durum oluşmayacak gibi geliyor bana. Ya öncesinde düşecek borsa yada kimsenin beklemediği bir rakam çıkacak.
Senin yorumun nedir.
üç gün ard arda...uyguladıgım taktik....
sabah short ol...aasama shortu kapa...sabah short ol taktigi....bugün gecerli degil...zaman serisi doldu...
bugün....farklı olacak....
tünaydın gençler.....
yazılarım hayal ürünüdür..rüyalarda yaşarım...
dayanak varlık işte bütün mesele bu..önce konut,sonra hisse,anlayana..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri