Sayfa 8/925 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon
11090 sonuçtan 85 ile 96 arası

Konu: borsada...delikanlılar harman oluyur.....

Teşekkür Teşekkür 
    684
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    133
    Toplam Teşekkür
    69 Yazısı Teşekkür aldı

''AVB'' olayına döner, sen yazmışsın, senide oudum, cevapçılarıda, ama seni anlamamakta direndiler,………
    Sn.Astatin'i kırmak istemiyorlar.
    Aslında İslamı hıristiyanlaştırmak çok ağır oldu. Yani ABV yazmakla, İslam Hıristiyanlaştırılamaz.
    Fakat ABV'de yazmak da doğru değil...

2. 2 Kullanıcı iyi çocuk tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    25.559
    Toplam Teşekkür
    4.213 Yazısı Teşekkür aldı

sevgili indregandi...ve sevgili iyi çoçuk...

çok seviyeli bi tartışma baslatmış ve çok iyi analizler yapmışsınız....

sizlere tesekkür ediyorum...ikinizide ilgiyle okuyorum...saolun...yazılarınıza bişey ekleyeyim....

4. 5 Kullanıcı jani tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    25.559
    Toplam Teşekkür

DÜNYA HALKLARI SATINALMA PARİTELERİ VE BANKERLER....

2007 krizinde....dünyada dolaşmakta olan kapital....kendini katladı...krizi önlemek bahanesi ile...amerika...ingiltere ve avrupa....too big to fail...nedeniyle büyük bankalara ve sigorta şirketlerine yeni paralar enjekte etti...bunlar halkın vergilerinden geldi....

ve sonuçta...capital akümülasyonu tamamlandı...

bu capital acümülasyonu tamamlanırken....enjekte edilen paralar halka degildi....halktan bankerlere idi....

ve halkın tasarruf miktarı ve satınalma gücü giderek erimekte şu an....dünya halklarının gelirleri yani maasları artmadı...tersine azaltı ve işsiz kalanlarla birlikte....TASARRUF YAPMA YETENEGİ VE SATINALMA GÜCÜ DÜŞTÜ....

SATINALMA GÜCÜ DÜŞMÜŞ dünya haklarına yeni mal satma imkanı zordur...kredi alabilecek kriterleride yoktur....ÖYLEYSE BÜYÜME SINIRLI KALACAKTIR...yani parayı geri emen sünger yoktur artık....

para en büyüklerde ve 2007 den çok daha fazladır....

bu en büyükler bu parayı ne yapacaktır....SORU BUDUR ARTIK??????

BU PARAYLA...emtialara...hisse senetlerine fursalar....ve fiyatlarını ikiye katlasalar....kime satacaklar...halkta para yoksa....bu nafile bi gayrettir...bu gayret içinde olanlar...birbirlerine hangi fiyat asamasına kadar güvenirler...yani aralarından biri yeter bu kar dediginde....satacagı kişi aralarından öbürüdür....citinin doyceye malı vermesidir....doyce bunu istermi....DÜNYA HALKLARINDA BU PARA YOKTUR...

öyleyse hepsi çok uzun süreli yatırımlara girecektir...TAAAKİ...HALKTA SATINALMA GÜCÜ YENİDEN OLUŞANA KADAR....

bundan sonra...İÇ DİNAMİKLERDİR HÜKMEDEN...eski borsa bilgileri gecersizdir artık.

6. 10 Kullanıcı jani tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür
    5.163 Yazısı Teşekkür aldı

topiğin hayırlı olsun guzum..

8. 2 Kullanıcı jerfin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Kuzzu
    yeni bi döneme girdik borsada...acaip mal aldılar...akıllara durgunluk veriyor.... niye bu kadar mal aldılar....veya aldı gözüküyorlar....
    gerçekte kim alıyor....kuzzu

amerikada...FED in aldıgını financial times dün yayınladı...bu baslıgı bu yüzden açtım...
    KEYNES DEMİŞKİ.... ''yatırımcıyı egiterek yönlendiremezsen...PANİK SATIŞLARI DURDURAMAZSIN.''...ama şimdi...yatırımcıyı egitiyorlar....kuzzu

spekülatörün....açıga satmasını veya short olmasını saglıyor...dönüp FED kaynaklı yogun alımlarla bu insanların paralarına veda etmesini saglıyorlar....bu egitim...ögle güzel yapıldıki...SHORTCU VE ACIKCI YOK EDİLDİ.... çünki karsılarında FED vardı...financial times dün yazdı...vadelide süreki long açan 600 milyar para var dedi...bu FED in dedi....
    öyleyse...OYUNDA KURALLAR DEGİŞTİ....kuzzu

artık...serbest ekonomi yok....küresel ekonomi ve devlet manupulasyonları var... NORMALDE...devlet müdahelelerinin oldugu borsada....spekülatör hiçbir yanlış gidişi shortluyamaz....çünki devlet gelip longluyor...kuzzu

oynanmaz bu borsada...liberal degil...kontrollu....
    bu baslıgı açtım....amacım...yüzde 25 civarı bi düşüşü yakalamak....ve bunu vob da shortlamak....dolarda longlamak...kuzzu

birincisi...BERNANKE oluşacak balonları izliyoruz dedi...
    dünde çin...balon oluşmasına izin vermem dedi..ve faizleri ve para arzını gıdıkladı....
    fiyat kazanç oranları şişti....piyasa degeri-defter degeri oranları şişti...
    bunları izliyorlardır....

FED...ÇIKIŞI İTSE DAHİ...bunu makul yerde tutar...abartırsa...büyükler shortlar ve açıga satar...
    neden...
    çünki...düşme mesafesi yüksek....o yükseklige izin vermez.... kuzzu
    ‘’yani parayı geri emen sünger yoktur artık’’....para en büyüklerde ve 2007 den çok daha fazladır.... bu en büyükler bu parayı ne yapacaktır....SORU BUDUR ARTIK??????kuzzu

İyi Çocuk
    ''Paranın emilebilmesi için büyüme olması gerekir''
    Modys Türkiye'nin notunu arttırdı.
    Modys'den yapılan açıklamada, ''Türkiye'nin emebilme kabiliyetine güveniyoruz'' deniliyor.

İndregandi
    Guzzum şu FED olayını biraz açmamız lazım topikte, benim teorim şu, uzun bacaklı adamın 2 tl dolaresini py ye saldığını biliyoruz, 1 trl de çin den çözüp AB ye attılar bunu da biliyoruz,....
    FED konusunda dediğine tamamen katılıyorum guzzum, alımların FED tarafından yapıldığına, ben bunu 2 haftadır dov geberik çıkışlar yapacak diye yazmıştım, sağ olsun o da beni kırmadı, ana sayfada okuyanlar bilir, deyim tam yerindeyse FED martta mangalı yaktı, eti pişirdi, şimdi ateş sönmesin diye yelpaze yapıyor,....bunu sen bir önceki yarım kalan topiğinde yeni dünya düzeni geliyor diye başlamıştın,...
    ayrıca dovun 11000 nide sırıttı, ya buraya hatırım kalır deyip değecek veya 108xxx dan dönecek, bu dönem için rallisi tutsa 11500 endir, ama 11000 üstüne araya zaman almadan yükselme ihtimali vermiyorum, bunun sebebi 3.Dünyada Çatırdayan Ekonomiler,....bu yüzden sana dov haritalarını geniş ölçekten montly olarak yayınladım, bu aylık haritalarda indik bükülmeleri başladı,...bu dov aylığa pek karşı koyamıyor, yalınız burada indik sonrası 2-3 ay lık bir teslimat dönemi var,.......buna dikkat gerekiyor..........
    Şimdi Yeni Dünya Düzeni konumuza döner isek Mart yükselişi başladıktan sonra traşlı oğlanlar bir süredir gelişmekte olan ekonomiler lokomotif olacak diye yayıyorlar, bunu ben bu saçılan dolarenin saklanması/sigortalanması olarak görüyorum,…
    Saklama/sigortalama işinde çok farklı enstrümanlar var,.... dov, future borsalar, altın ve diğer emtiyalar, carry-trade üzerinden gelişmekte olan ülke borsaları ve onların bono piyasaları, v.s.,…… bunların hepsi ülke sınırı fark etmeksizin uzun bacaklının tek merkezden kontrolünde,.... aslında saklama yok, sigortalama var, bunların hepsi piyasaya FED tarafından yayılan dolareyi belli adreslerde sigortalıyor,………..
    örneğin altın bunu emiyor, artanı petrole emdiriliyor, artanı borsaya ve takiben gelişmekte olan borsalar şeklinde liste uzuyor, bir yerde tıkanma olursa adres el değiştiriyor,……. örneğin altın ve parite şimdilerde tıkandı ne olacak başkası emecek, faizler başladı bile,....
    örneğin altın ve parite şimdilerde tıkandı ne olacak başkası emecek, faizler başladı bile,.... burada pariteyi örnek alırsak bizim vob gibi hareket ediyor, parite karşılığında dolare koyuluyor ortaya, burada ecb emisyonu ve faizi sabit olduğundan coni dxy yi aşağı basarak karşılığında bir o kadar fazla dolareyi euro ya emdirmişti bir süredir, yani bunların hepsi bizim borsamız dahil kelimeni tam anlamıyla sünger sistemi şeklinde çalışıyor, coni sıkıştımı süngeri sıkıyor biraz dolar atıyor dışarı, tersi durumda py de bollaşırsa sünger tekrar emiyor, peki süngeri nasıl sıkıyor iç piyasasında dxy nin kafasına çakıyor, olmadı petrole basıyor, v.s.,
    bu ikisi altınla parite bu konuda kusursuz çalışıyor, sarkozy şimdiden ağlamaklı oldu adam, dolare tek para olması sorgulanmalı diyor, merkel seçimi kazandığından şimdilk susuyor, yakında o da öter, bunların hepsi avucumda artık guzzum bir yere kaçamazlar, china dahil, bernacke dahil, yalınız bizim borsamız gibi borsalarda biraz ahmakça durum var, dün mekciko yeni en yüksek yapmıştı, bunlar bir süre sonra fed tarafından cezalandırılacak çünkü dolare yi hep emmek istiyorlar...süngerleri hatalı imalatmış ondan, işte FED tam bu noktada faiz silahını kımıldatmaya başladı....yani tam bir regülasyon sistemi dünya üzerinde FED tarafından kuruldu, Yeni Dünya Düzeni,............izninle sonra devam edecem guzzum...peki niye saklıyorlar,.........
    Büyüme olmazsa para emilemez işte tam burada sünger çalışıyor, bir birim kaynağın karşısına 10 birim para bu gün, 20 birim para yarın.....v.s.ama hep para konacak, aksi dünyanın çivisi çıkar, ben altının çıkşıyla ilgili bir yazımda bir çeyrek altına bir pet şişe erikli alacaz demiştim, daha buna var,....yani kıtlık arttıkça para arzı çoğalacak,iktisat zaten bunun adıdır, bilimdir, kıtlık en büyük konusudur,..... .................................................. .......................
    büyümeyi bir ateş gibi algıla, parayıda odun, ateşin asla sönmemesi gerekir, ilk insanların yaşadığı dönemdeki gibi, aksi durumda şimşek yada orman yangını beklersin, şimdi bu durumda orman yakacak halimiz yok, o zaman ateş sönmesin diye daha fazla odun atacağız, yani para arzını govermentler olarak artıracağız(guzzum bunu fena yakalamış hemen kustu) ve bunu G-20 ile organize edeceğiz, nato ile disipline edeceğiz, yerel kolluklarda(polis) natonun kontrolünde olacak, kentleşmiş dünya nüfusuna karşılık daha fazla kolluk tutulacak, ordular tersi küçülecek biz de başladılar bile, uzzuun bacaklının ihtiyacı kalmadı bile, bu yüzden küçülecek,........................
    Bu not artırımı ve imf yle hala avunuyorsak, çok yazık, türkiyeye zaten oluk oluk para akacak, ama asla bizim olmayacak, uzaktan hep sevişeceğiz onunla, bu diğer üçüncü pazarlar içinde öle olacak, mexcikosu, argentinası, ıvırı zıvırı, sarkozinin gözyaşları bu yüzden, hey sarkozy atı alan üsküdara çoktan geçti, pentegon 10 sene önce yapar, sen bugün duyarsın, biz ise bu cennette cehennemi yaşıyoruz, su bolluğunda su kıtlığı çekiyoruz, işte yeni dünya düzeni bu, uzaktan bakacağız ve yalanacağız, borsamız gibi işlem yapacağız ama bizim olmayacak, lakin işlem hakkımız hep olcak......

Bunları bu şekilde topladımki bir sonrakine artık hedefe kilitlenelim kuzum, artık mala vuralım, frekanslar tutsun, üçümüzünde görüşlerinin tutarlı taraflarını alıp yola devam edlim,.......

1.''Paranın emilebilmesi için büyüme olması gerekir'' bu cümle İYİ ÇOCUĞUN cümlesidir, bana ait değildir, ben bunu konumu açmak için alıntı yaparak tırnak içinde kullandım, doğrudur, eskidir, yaşanmıştır, yıpranmıştır, yara almıştır,....2008 de, stop etmiştir,.....
    burada VON MİSSESİN de hakkını verelim senin iki önceki topiğinde, krizin çıkma nedenlerini ve kredi sistemini çok güzel anlatmıştı, sende teşekkür etmiştin, bu yazıların hepsi bize büyük dayanak olacak koşuşturmamızda, ama teker ağır dönüyor hızlı dönme şansıda yok ve olamaz,dünyanın çivisi çıkar........öyleyse macro yapıyorsak bu günden yarına sonçlar almamız zor, rasalantı olabilir, bu yazıların nedenide bu raslantıdır ve bizim bu şansı yakalamamızdır,..... İndregandi,
    2.Odun örneği bu büyüme olayına bir örnek olarak cuk oturdu, yani derimki büyüme goreceli kavramdır, bir yerde küçükle büyüğü yanyana görür isek, o zaman bu iki kavramın farkına varırız, yani niceliğin, bizler işte bunu farkedenlerdeniz,.....yani global sistemin artık elindeki odunları yaktığının, yalnız burada süre önemli,10 mu, 20 mimi, 30 mu, her neyse bunu ölçebiliriz,......yani derimki global sistem eldeki odunları yakmaktadır,.......
    3.Sünger örneğide cuk oturdu, odun örneği gibi, süngerin işi suyu emmektir ve büyüklüğü kadar su emer, doyum noktasına gelen sünger artık daha fazla su ememez, bu noktada süngere bir kuvet uyguladığımızda, uygulanan kuvvet orantısında dışarı su bırakır, buna en basit ve güncel olması nedeniyle altını örnek olarak verebiliriz, pariteyide... ve işte süngerin suya doyduğu nokta, bizim gidişatı farkettiğimiz yerelerdir, şimdi buradaki her sisteme(dov ve türevleri, gelişmekte olnan borsalar, emtiyalar,forek piyasaları, bono piyasaları, v.s) bir sünger vereceğiz, her sistemin süngerinin büyüklüğü hacmiyle doğru orantılı olacak, sünger sistemi kendi içinde bir hücre sistemolduğuna göre, hücrelere suyu taşıyan ve onlardan suyu çekecek bir pompa ve dolaşım sistemi olacak......varda.....
    yani derimki global sistemi yönetenler ve yönlendirenler bir çözüm bulmuşlar ve buna güveniyorlar, başka şanslarıda yok, ateş asla sönmemeli ve ateşi söndürecek su süngerlerde devamlı muhafaza edilebilmeli,....
    hep beraber açacağız konuları kuzum,.........

Bir sonraki paylaşımımı dovun geniş ölçekli haritaları ile yapacam kuzum, iyice analiz yapalım diye,

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

10. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    684
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    133
    Toplam Teşekkür
    69 Yazısı Teşekkür aldı

Kuzu Hocam ve İndragandi ağabeyim,

Sn.Enorton'un topiğinde siyasi bir analiz yazdım. Kuzu Hocamı yaklaşık 8 aydır izliyorum. Bu analizi yaparken Kuzu Hocamın, piyasaya bakışından ve mantığından faydalandım.
    Bu mantıkla olaylara bakıldığında, olayların arkasındaki gerçeklerin ortaya çıkarılabileceğini sanıyorum.
    Bu anlamda gözümün ve zihnimin açıldığını hissediyorum.

Acaba vaktiniz olursa yazıyı okuyup, değerlendirebilirmisiniz ?
    Teşekkürler... Şimdi çıkmak zorundayım... Hoşçakalın...

12. 3 Kullanıcı iyi çocuk tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    25.559
    Toplam Teşekkür

dönelim yarına...

ben hala tayyip beyin İMF ile anlaşacagına inanmıyorum....notumuz tavanken neden anlaşsın ki....adama deli derler...gülerler yaw...

dolayısıyle IMF bi korku şemsiyesi olarak duracak...SHORTCULAR VE ACIKCILARA...

SON DALGA ÇIKIŞIMIZIN İSE...ımf ile filan alakası yok....o bir iç dinamik çıkışıydı....ve tüm dünyada oldu.....yıl sonu mal satmış olanlara yukarıdan mal vermek üçündü....

bu hafta normal dinamikler devrede olacak...şöyleki...

ARALIK VADEDE....67 000 CİVARINDA LONGLARIYLA UZLAŞAN PİYASA YAPICI....

elindeki shortlarla henuz uzlaşmadı....

bu shortlar iki cinsti...

1-spotta malı olanların hedge maksatlı shortları....65 000 maliyetli ortalamada....

2-hakiki shortlar...piyasa yapıcının long verirken oldukları yani....

YUKARI GİDEREK...HEMEN VADEDEN SONRA...

şunu yaptı...

1- hedge maksatlı ve spotta malda olan usaglar....NOT ARTIRIMI VE IMF DEDİKODUSU İLE...maldan elde ettikleri karlar yokolmasın diye....71 000 de öpüştüler...6000 puan zararla....

2-piyasa yapıcının elinde ise shortları duruyor....mecbur buna....

bu hafta bu shortlar zorlayıcı olacaktır....

14. 11 Kullanıcı jani tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    13.899
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    189.930
    Toplam Teşekkür
    23.313 Yazısı Teşekkür aldı

selamlar arkadaşlar.

Amerikan başkan adayları her seçim öncesi doları güçlü kılacaklarından bahsederler. Ancak uzun yıllardır bunu uygulayamazlar. Sebebi oligarşik bir yönetim anlayaşının amerikayı ve dolayısıyla dünyayı yönetmesi. Sonucu hiper enflasyon yaratarak balonlar oluşturmak.

10 yılda iki kriz, ilkinde harbi bir balon, ikincisi ise az bir balon olarak değerlendirebilir.

Ben amca 30 krizi tez konusu ve bu işi elbette iyi biliyor diye düşünüyorum, başlangıçta hata yaptığı aşikar.

Sonrasında mecbur olan hamleleri gerektiği gibi yaptı düzen çerçevesinde.

cumaki değil Bir önceki tarım dışı istihdam verisiyle beraber doların değerinin arttığı görülüyor.

Burada fedin rahatsız olduğu bir konu var. Kriz boyunca tartışılan amerikan parasının rezerv para olmasının diğer ülkerler tarafından sorgulanması. İşte burada devreye giriyorlarmı acaba diye düşünüyorum. Ben amca bunu kaçırmaz.

Peki onca planla gelinen bu nokta kimin işine yaradı. Kim kurtuldu?

Oligarşik sermaye yapısına ait exxon, citi, gm gibi wall street firmaları. Yani düzen devam ettirilmeye çalışılıyor.

Halk ne oldu, kim takar halkı. (Bu arada bir küçük Amerikada biziz.)

Peki 1999 yılı sonuna göre sp %20 üstü, nasdaq %40 üstü ekside. Enfalsyonu katmıyorum bile.

Dünyada 10 yılda müthiş bir decoupling var. Çünkü emergingler en az 10 a katlamış durumda.

Demekki aslında bu düzen Amerika için yürümüyor.

Ama oligarşinin bu umrunda değil. Gördüklerimiz oyunun bir parçası.

Önümüzdeki 10 yıl çok şeylere gebedir. Buna savaşta dahildir.

10 yılın başı olan ilk yılının, 10 aylık ralli sonucunda teknolojik ilerlemeye ihtiyaci vardır, aksi takdire ufak bir balondan öteye gitmez. Teknolojik olarakta 2007 den farklı bir yerde değiliz.

Kısaca buluş lazım bize buluş. Belkide bir buluş vardır çıkarmıyorlardır, buluşu bir daha bulurlar. Yoksa sonuç hüsran olur.

Sevgiler.

Jelibon.
    Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.

16. 7 Kullanıcı jelibon tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

18. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

20. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

22. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

24. 4 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri