selamlar arkadaşlar.
Amerikan başkan adayları her seçim öncesi doları güçlü kılacaklarından bahsederler. Ancak uzun yıllardır bunu uygulayamazlar. Sebebi oligarşik bir yönetim anlayaşının amerikayı ve dolayısıyla dünyayı yönetmesi. Sonucu hiper enflasyon yaratarak balonlar oluşturmak.
10 yılda iki kriz, ilkinde harbi bir balon, ikincisi ise az bir balon olarak değerlendirebilir.
Ben amca 30 krizi tez konusu ve bu işi elbette iyi biliyor diye düşünüyorum, başlangıçta hata yaptığı aşikar.
Sonrasında mecbur olan hamleleri gerektiği gibi yaptı düzen çerçevesinde.
cumaki değil Bir önceki tarım dışı istihdam verisiyle beraber doların değerinin arttığı görülüyor.
Burada fedin rahatsız olduğu bir konu var. Kriz boyunca tartışılan amerikan parasının rezerv para olmasının diğer ülkerler tarafından sorgulanması. İşte burada devreye giriyorlarmı acaba diye düşünüyorum. Ben amca bunu kaçırmaz.
Peki onca planla gelinen bu nokta kimin işine yaradı. Kim kurtuldu?
Oligarşik sermaye yapısına ait exxon, citi, gm gibi wall street firmaları. Yani düzen devam ettirilmeye çalışılıyor.
Halk ne oldu, kim takar halkı. (Bu arada bir küçük Amerikada biziz.)
Peki 1999 yılı sonuna göre sp %20 üstü, nasdaq %40 üstü ekside. Enfalsyonu katmıyorum bile.
Dünyada 10 yılda müthiş bir decoupling var. Çünkü emergingler en az 10 a katlamış durumda.
Demekki aslında bu düzen Amerika için yürümüyor.
Ama oligarşinin bu umrunda değil. Gördüklerimiz oyunun bir parçası.
Önümüzdeki 10 yıl çok şeylere gebedir. Buna savaşta dahildir.
10 yılın başı olan ilk yılının, 10 aylık ralli sonucunda teknolojik ilerlemeye ihtiyaci vardır, aksi takdire ufak bir balondan öteye gitmez. Teknolojik olarakta 2007 den farklı bir yerde değiliz.
Kısaca buluş lazım bize buluş. Belkide bir buluş vardır çıkarmıyorlardır, buluşu bir daha bulurlar. Yoksa sonuç hüsran olur.
Sevgiler.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Yer imleri