aynı şeyden bahsetmişiz zaten. Sistemlerin çarpıldığı gibi diğer stratejilerin de çarpıldığı dönemler olacaktır. Ssitem kullanmayıp da kullanılacak diğer yöntemler sistem kullanmaktan daha iyidir ya da kötüdür diyemeyiz. Her stratejinin kendine göre dezavantajalrı vardır. Gökhan sistem bilmezdi fiyata göre alır satardı ama başarılı idi. (idi deme seebim şu an askerde olduğundandır) Bu da onun tarzı. Ama bir günde 54,000TLyi kaybettiği de olmuştur. HErkes kendi tarzını oluşturmalı. Piyasayı izleme imkanı olmayanlar için sistem diğer stratejilerden daha ön plana çıkmaktadır.
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Mavi yerde hemfikiriz![]()
Kırmızı yer için de
dedim yani üzerinde çalışıyorum ama bir çok sistmein kaybı bundan daha yüksek durumda. İstersek uğraşırsak bunu azaltmak imkansız değil. Ben ufaktan bir yol buldum gibi ama dediğim gibi sistem çalışma halinde.Sistemin yatayda çarpılmamasını sağlamanın da sizin elinizde olduğunu göstermek için yeni sistem tasarım çalışamalrımdan birinin grafiğini koydum.
Dediğiniz gibi sistem en iyisidir ya da sistem kullanmayın demek doğru değil. Sistem başlangıç için bana göre en önde yer alıyor. Kimsiine göre de en sonda yer alabilir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
tesadüf işte...
yukarı kopacak demiyorum piyasa için...sadece ARALIK ayı geçen senede böyleymiş.taa ki 2009 OCAK gelene dek.ben hatırlıyorum 100/150 puana sıkıştığı oldu tüm günün...3-4 gün sonra NOEL başlıyor yurtdışında...varın hesabı siz yapın...
![]()
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
arkadaşlar; haftalık, aylık veya güniçi imkb30 endeks grafiklerini inceyebileceğimiz site var mı? vob.org da veya bankaların sitelerinde çok küçük ve ayrıntı yok.. siz güniçinde WEBİX den mi yararlanıyorsunuz?
Webix kimdir yawf. Tanımıyrum valla
http://www.finnet.com.tr/f2000/genel...x.aspx?PRO=YES adresine göz atın.
burdaki arkadaşların hemen hepsi metastock ,matriks,foreks2000,ibs,euroline,finnet gibi teknik analiz programları ve veri sağlayıcılardan faydalanıyor.
öğretmen olduğunuzdan bahsetmiştiniz.piyasayı takip etme imkanınız yok ancak teneffüslerde bakma imkanınız olabilir ki bu da VOB gibi bir yerde çok yetersiz kalır.işiniz çok zor...çok ama çok düşük bir kaldıraçla oynamalısınız ki canınız yanmasın.
hatta hiç oynanamak belki sizin için daha bile hayırlıdır.birçoğumuz anlık takip ediyoruz bizi bile hallaç pamuğuna çeviriyorlar yeri geldiğinde...
sizin durumda olupta çok iyi teknik analiz bilenler belli noktalara STOP ve TP koyarak işlem yapıyor olabilirler.
işiniz zor vesselam...
- - - -
dostlar, sorularımdan zannetmeyin hazıra konmaya çalıştığımı.. epeydir uğraşıyorum ama bulamadığımdan size danışıyorum.. şimdi bazı sistemlerin formülleri verilmiş, malüm exellde çalışan.. bu verileri girebileceğim bi taslak program linki verebilir misiniz?
teşekkürler Vobix.. şu acemilik yok mu ama halledeceğim inşallah..
Ben Pala'ya inanmıyorum ama o bana inanıyor...
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)
Yer imleri