VOBiX Nickli Üyeden Alıntı
Sistem işinin kötü olduğunu düşünenler için itirazım var.
Peki sistem kullanmayıp da ne yapacağız? Yurtdışına(yurtdışı endeks ve parite) göre mi hareket edeceğiz? DOwun yeni zirveler yaptığı Kasım ayında VOBun 65000lerden 56000lere düştüğüne dikakt edersek yurtdışı borsalara göre karar vermenin de yatyda çarpılan sistemden bir farkı yok. Çünkü ülkenin iç dinamikleri küresel dinamiklerden ağır basabiliyor.
Makro ekonomik gelişmelere bakmak da her zaman işe yaramaz. Bir akşam e-muhtıra yersiniz. Bir öğle arası Fitch not arttırır neye uğradığınız anlamazsınız. Dubai krizinden de bayramın 4. günü olması nedeniyle kurtulduk. Pazartesi sabah eksi gap olacaktı. Güniçinde gelen açıklamalara göre toparlayabilirdi.
Geriye kaldı hexen, FXçi tarzı vob grafiğini takip etmek.
Herkesin tarzı faklıdır. Anahtar kilit meselsi gibi. Bu yüzden önyargılı davrabmayarak elinizdeeki anahtarla bütün kilitleri açmayı deneyin. Deneme aşamsında tek kontrat giderseniz sermayeyi de tüketmezsiniz.
yazınızın bir kısmına da benim itirazım var.
ben hiçbir zaman sistem kullanmak kötüdür demedim. ama kırmızıladığım cümlenizin sonrasında yazdıklarınız, sistem kullananlar için de geçerlidir.
muhtırayı, dubai krizi haberini içeren bir sistem yazılamayacağına göre bu durumda sistem kullananların da terste kalmış olma olasılığı kullanmayanlarla aynıdır.
bana göre sistem kullanmayıp ne yapacağız sorusunun cevabı, "sistem kullanacağız" değildir.
ben sistem kullanmıyorum. kuvvetle muhtemel kullanmayacağım da.
bunu sistem kullanmayın anlamında söylemiyorum.
ama sistem kullanmayın hiçbir anlamı yok diyenlere verilecek cevapla sadece sistem sahibi olmak tek çözümdür tarzı yazılara verilecek cevap bence aynıdır:
"bu iş kişiye göre değişir"
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Yer imleri