Makro da durumlar:
DXY=75.990 60 LIK SATTA AMA, SATIŞ BASKISINDA, BASKILI SATIŞTA DEEL
TAHVİL=9.08 60 LIK ALIŞTA AMA, ALIŞ BASKISINDA, BASKILI ALIŞTA DEEL,
FDJİ OLUMLU
DAX OLUMLU
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
amma yukarı yaparsa da direnmemek lazım
BANGA mühim
alım çılgınlığı bekliyorum son dat son dokunuş .. eheueuhehue![]()
2013,00
MAtriks ekranında veriler değişiyor ama MSdownloader ile çekilen veriler geçmişi güncellemyeipo sadece eksik verileri tmamlıyor bu yüzden MSde sinyal değişmiyor ama MTXde değişebiliyor. MS de değişmediğindne uygulamay devam ediyorum.
FX2000le görüştüm Metastock verisi oalrak manuel download ya da günün belli saatinde günde bir defalık otomatik download opsiyonu var. Daha ötesi yok.
Bende herşey ispatlı belgeli...
Her iki veri de 5 dklık olarak Matriksin MS Downloaderı ile çekildi.
Söylemeyi unutmuşum VOlLUME bilgisi de değişik.
![]()
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
sali gunu bitene kadar kisaya devam.60 binlere kadar gorebiliriz diye dusunuyorum.
SMI tskibimde.
Diyelim ki bir sistemim var. Mart'da piyasa 30.000'deyken ayda -4.000 puan kaybettiriyordu. Bu sistem şu an piyasa 60.000'deyken 5.000 kazandırıyor.
Bu iki ayın sonucunu Metastock +1.000 diye topluyor. Halbuki gerçekçi olarak bakarsak -4.000 x 2 + 5.000 = -3.000 olması lazım. Yani benim cüzdanımdaki durumu daha gerçekçi olarak yansıtan hesap böyle olur.
Yani sadece toplam puana bakılır ve "bu sistem şu kadar puan getiriyor" denirse puan yüksekken gelen başarı gerçekte olduğundan çok daha yüksek görünecek ve puanın düşük olduğu aylarda gelen çöküntüyü gizleyecek.
Özetle: Sistem test programı piyasa 30.000'deyken ve teminat da 300 TL ilen kaybedilen 3.000 puanın adamı iflas ettirdiğini bilmiyorsa o sonuca güvenemem ben.
Ben Pala'ya inanmıyorum ama o bana inanıyor...
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Kişiden kişiye değişir... Mesela sabit kontrat oynayan için 300 300 dürAma asti için mesela ben sermayemin 4 te biri ile yatırım yaparım diyor, o zaman kontrat sayısı değişkenlik gösterir... Ve bu hesaplama onun işine gelmez...
Ama diyelim ki ben 100 kontratla dönerim ve 2-3 yıl bu kontrat sayımı değiştirmem.. O zaman 30.000 daki 300 de aynıdır benim için 60.000 deki 300 de![]()
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
Şu an 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 konuk)
Yer imleri