Matriks ve VST daha hiç problem yaşamadım... e-broker da bir sürü sorun yaşamıştım..Ben hızlı trader değilim bu arada... Günde en fazla 5-6 işlem yaparım...
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
öncelikle e-broker ınızın aracı kurum tarafınca tanımlanmış olması lazım...sonnasında e -broker indirildikten sonra kendi aracı kurumunuzu install aşamasında tanımlayıp işlem yapabilirsiniz...(sanırsam böyleydi)..lakin şahsen ben her zaman telefonunuzun ucunda anında ulaşabileceğiniz bir dealer ınız olmasında fayda vardır derim...
Eger isyerindeki bilgisayarda vob islemi yapıyorsanız calıstıgınız sirket proxy ile internete cıkıyorsa, e-broker programı ve matriks dataları ne yazık ki calısmıyor..özellikle kurumsal firmalarda calısanlar bu dertten muzdarip..bazı aracı kurumlarda web tabanlı(http) calısanlarda alım satım yapabiliyorsunuz,fakat anlık fiyatı icin manuel giris yapmanız gerekiyor..vob ıcın en iyisi ya slow traderlık ya da evde oturup calısmamak,yoksa calısırken kısa vadeli islem yapılmıyor ustadlar kendimden biliyorum)
Short yada Long,iste bütün mesele bu
vst varsa o ayrı tabi ama onun için de lisans olması kurum çalışanı olunması lazım...ofis dışında vst kullanıldığını görmedim daha...
Evet işyerindeki güvenlik programlarını (websense vs) atlatmak için neler yapmazdım... Şimdi evdeyim rahatımSankonun web sitesinden işlem yapardım o da Allaha emanet çalışırdı... Bakardım fiyat donmuş, arardım daha haberleri yok. Ben telefon açtıktan sonra ilgilenirler ve 1 saate kalmaz düzelirdi...
![]()
Konu para olduğunda herkesin dini aynıdır.
Voltaire
VST kullanılması için benim bildiğim şirket çalışanı,lisanslı olunması lazım,ha bir çalışanın kullanıcı adıyla girilir onu bilemem,onun için de inanılmaz güven olması lazım flan...çünkü VST bir üye temsilciliği programıdır,müşteri programı değildir.O da belgeye dayanır kullanım için...
perşembe 57050 den al veren sistem hala al da....
tam 2.500 puan....
bana düşen ise ,hiç sorma..
Vst sanirim ilk olarak Gedik Yatirimin İnt üzerinden vob işlemlerinin yapilabilmesini sagladiği program idi,
VOB-Ke ise VOB uyesi aracı kurumlarin turev lisansina sahip calişanlarina tahsis etttiği ekrandir.(VOB-KE programina vst diyenlerde oluyor sanirim sorun isim benzerlikleri)
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri