Sayfa 10212/13018 İlkİlk ... 9212971210112101621020210210102111021210213102141022210262103121071211212 ... SonSon
156216 sonuçtan 122.533 ile 122.544 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    13.584
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    13.700
    Toplam Teşekkür
    4.264 Yazısı Teşekkür aldı

yahu zatürre aşısı yok deniyor piyasada.soran soruşturanınız var mı aranızda? ben daha öncede yazdığım gibi olmak düşüncesindeyim aynı şekilde eşiminde olmasını istiyorum.ufaklık zaten aşılı.

geçen gün milliyette okudum infeksiyon hastalıkları cemiyeti başkanı bir prof zatürre aşısını olmak H1N1 den oluşabilecek zatürreye karşı koruma sağlar diyor.hatta manyakta bi laf etmişler "grip tutuklar,zatürre infaz eder"...

aşı 32.29 TL imiş ama ortalıkta yok.bu yıl 200.000 doz mu ne gelmiş ülkemize ve hepsi buhar olmuş.

diğer yandan bizim ufaklık 3 yaşında şimdi bu hafta sağlık ocaklarında 0-5 yaş için H1N1 aşılaması başlıyor.ne yapsam bilemiyorum.aşılatsan bir dert aşılatmasan bir dert.

beni kısmen rahatlatan zatürre aşısını yaptırmış olmamız.5 yaşına kadar koruyormuş.ve idealde her 5 yılda bir tekrar aşılatmak gerekiyormuş.

naapmalı ki?
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    - - - -
    Canım Oğlum İyiki Varsın!

2. The Following User Says Thank You to TÜRKOĞLU For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    13.584
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    13.700
    Toplam Teşekkür

Hangi Besinden Ne Kadar Yesem?

Vücudun her gün alması gereken vitamin ve mineral gereksinimi vardır. Bunların neler olduğunu ve ne kadar alınması gerektiğini biliyor musunuz?

Hangi Besinden Ne Kadar Yesem?

A Vitamini: Gözün değişik durumlarda görebilmesi için gereken temel vitamindir. Ayrıca, büyüme, üreme, bağışıklık sistemi koruması, kansere karşı mücadele ve tiroid hormonları metabolizmasında görevlidir. Yetişkin kadın ve erkek, günde ½ adet havuç yerse, A vitamini ihtiyacını fazlasıyla karşılar.

C Vitamini: Dokuların bir arada tutunarak vücutta durmasını sağlayan kollajen adı verilen proteinin yapımı için gereklidir. Ayrıca, vücudun korunması ile bir çok vitamin ve mineralin daha elverişli kullanılmasında rol oynar. Erişkin erkek ve kadın, 1 su bardağı portakal suyu veya 1 adet orta boy domates tüketirse, günlük C vitamini ihtiyacını karşılamış olur.C vitamini vücutta depolanmıyor ve günlük olarak ihtiyaç.Bu nedenle günde 5 portakal,10 mandalin yemek birşey ifade etmiyor.işe yarayan kadar kısım vücut tarafından kullanılıp geri kalanı dışarı atılıyor.

K Vitamini: Yağda eriyen bir vitamin olup, kanın pıhtılaşmasını sağlayan ve bağırsaklarda yararlı bakterilerin sentezinde görev alan bir vitamindir. Ayrıca kemik sağlığının korunmasında, osteoporoza bağlı kırılmaları önlemesinde ve kalp-damar sağlığında önemli yer tutar. Yeşil salataya maydanoz, ıspanak ve pazı çiğ doğranıp eklenirse, günlük K vitamini ihtiyacı karşılanır.

E Vitamini: En önemli görevi antioksidan özelliğidir. Gözde güneş ışınlarının olumsuz etkilerini azaltarak katarakt oluşumunu geciktirir. Yetersiz E vitamini, bireylerde kas yorgunluğu ve zayıflaması, sinir sistemi bozukluğu gibi etkilere sebep olur. Günlük kullandığımız yemeklerdeki yağlarda yeterli E vitamini bulunmaktadır.

Folat: Günde 1 kase kuru baklagiller yemeği ve salatalara eklenecek 1 kase çiğ ıspanakla günlük ihtiyaç karşılanmış olur.

Niasin (B3 Vitamini): Yetişkinlerde tam buğday unundan 4 dilim ekmek ve 3 köfte kadar tavuk eti yenirse, günlük gereksinim karşılanmış olur.

Riboflavin (B2 Vitamini): Günde 3 su bardağı süt ve taze sebzelerle karşılanabilir.

Tiamin (B1 Vitamini): Kahvaltıda 1 kase sütün içine 5-6 yemek kaşığı buğday tanesi içeren tahıl atarak tüketilirse, gerekli oranda alınmış olur.

Biotin: Günde 1 adet yumurta yiyerek gereksinim karşılanabilir.

Demir: Erkekler günde 6 köfte büyüklüğünde et ve ½ kase kuru baklagiller yemeği ile demir gereksinimlerini karşılarken, kadınlar aynı oranla ancak %50’sini karşılayabilirler. Bu edenle gebe, emziren ve gelişme çağında olan kadınlara hekime danışarak oran belirlemelidir.

Çinko: 3 köfte kadar et ve yanında 1 kase yoğurt tüketilirse, günlük ihtiyaç karşılanır.

Bakır: Günde 1/2 çay bardağı ay çekirdeği bu ihtiyacı karşılayacaktır.

Kalsiyum: 2 su bardağı süt, 1 su bardağı yoğurt ve 1 kibrit kutusu kadar sert peynir ihtiyacı karşılamaktadır.
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
    - - - -

4. The Following 5 Users Say Thank You to TÜRKOĞLU For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.046
    Toplam Teşekkür
    3.420 Yazısı Teşekkür aldı

indikatör builder e indikatör koydum....

bunu çekip fiyat garafiği üzerine yapıştırmak istiyorum..ama bir türlü olmuyor..
    nasıl olur ki...

6. The Following User Says Thank You to abka For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    2.536
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.046
    Toplam Teşekkür
    3.420 Yazısı Teşekkür aldı

ABD DE aktif aşı veriliyor...yani riski daha yüksek..canlı mikrobu burundan veriyorlar...buna ragmen her tarafda aşı sırası var..

avrupa ise bizim gibi..damardan ama pasif aşı...
    şimdi 200.000 kişi aşı olmuş..peki ciddi yan etkisi olan bir tek kişi olmamış..zaten olsaydı aşıya karşı olan lobinin elinde önemli koz olurdu...

kardeşimin hastanesinde tüm klinik şefleri gözünün önünde vs. aşı olmuş..ve hastane personeline gelen aşılar tükenmiş..
    benim çocuklarda 5 yaşın altında...
    aşı yaptırırım...benim düşüncem bu....200.000 de bir ihtimal olumlu bir orandır...

8. The Following 2 Users Say Thank You to abka For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    8.938
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    83.393
    Toplam Teşekkür
    14.315 Yazısı Teşekkür aldı

Y a arkadaşlar Türkçe elvawe yapıyorum almanca arıyorsunuz.Dilmi değiştirsem acaba?
    "Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir"

10. The Following 4 Users Say Thank You to Larossıan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    4.610
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.648
    Toplam Teşekkür
    494 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı abka Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar imkb de uzun süreli açığa satış yaptıran aracı kurum var mı...mesela 3.78 den vakıfbnk açığa satış yapıp gerekirse 3 ay beklemek...gün içi istemiyorum..
    nakitim kadar açığa satış yapacagım...
    Ben bir zamanlar araştırmıştım. Çoğu kurum yapmalı fakat satılan hisse için belli bir kira alıyorlar.

Parandan daha çok hisse satabilmelisin fakat satılan hisseden gelen parayı kullanamazsın.

Kurumlar ile görüşürsen öğrenirsin fakat kurumdan angut birine rastlarsan bilmediği için olmaz der....
    İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
    ---------------
    Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.

12. The Following 2 Users Say Thank You to hilmi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür
    6.153 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Larossıan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Y a arkadaşlar Türkçe elvawe yapıyorum almanca arıyorsunuz.Dilmi değiştirsem acaba?
    Bu uyarı üzerine yazısız bir sayım yapıştırayım bari...

Aşağıdaki sayım Tony Caldaro'dan... Bu adamı çok ciddiye alıyorum, Eylül sonunda da herkes çökecek derken o ralli tahmin etmişti. Geçen hafta da herkes bu iş bitti derken o daha kesin değil durun bakalım diyordu. Temkinli adam.

Ona göre de SP500 en son 4. dalga yaptı ve 5. dalgaya giriyor. 5. dalga hedefi 1107. Dow'da Tiedjke'nin verdiği hedefe denk geliyor yaklaşık...

Ondan sonra ne olur bilinmez. Cuma günü de volüm son ayların en düşüğüydü. Böyle volümsüz ralli olmayacağını düşünürsek bu artık son durak olmalı. Hep böyle deyip rezil oluyoruz aylardır gerçi ama neyse...
    Ekli Resimler Ekli Resimler
    • Dosya tipi: jpg ew.jpg (63.7 KB (Kilobyte), 124 views)

14. The Following 3 Users Say Thank You to Strategist For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    13.584
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    13.700
    Toplam Teşekkür

Alıntı Strategist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...Aşağıdaki sayım Tony Caldaro'dan... Bu adamı çok ciddiye alıyorum, Eylül sonunda da herkes çökecek derken o ralli tahmin etmişti. Geçen hafta da herkes bu iş bitti derken o daha kesin değil durun bakalım diyordu. Temkinli adam...

hiç ciddiye almasan daha iyi ben en son bundan yanılmıyorsam 2 ay evvel falan bakmıştım bloguna aşağı İTKİ saymaya başlamıştı.yani DJI da PRIMARY 2 bitirmiş aşağı PRIMARY 3 ün alt dereceli dalgalarını saymaya başlamıştı.

şimdide daha bitmedi mi diyormuş? ba ba ba ba ba
    - - - -

16. The Following 4 Users Say Thank You to TÜRKOĞLU For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür
    6.153 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı SEYYAH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiç ciddiye almasan daha iyi ben en son bundan yanılmıyorsam 2 ay evvel falan bakmıştım bloguna aşağı İTKİ saymaya başlamıştı.yani DJI da PRIMARY 2 bitirmiş aşağı PRIMARY 3 ün alt dereceli dalgalarını saymaya başlamıştı.

şimdide daha bitmedi mi diyormuş? ba ba ba ba ba
    Ne zaman herifi dinlemesem çarpıldım. O yüzden acı tecrübeler nedeniyle ciddiye almaya başladım. Yazdığım gibi Eylül sonunda ben ölümüne düşüş projekte etmiştim, o rallyeansage yapmıştı. Gerçi dinlesem de dinlemesem de sürekli çarpıldığımdan bu bir ölçüt olmamalı tabi...

18. The Following 4 Users Say Thank You to Strategist For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    4.263
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.804
    Toplam Teşekkür
    227 Yazısı Teşekkür aldı

Maşallah sayımlar havada uçuşuyor
    Ben elliotdan anlayan arkadaşlara W-X-Y nin iç dalgalarıyla ilgli bişey sormak istiyorum. Hatta iç dalgasınında iç dalgasıyla alakalı.
    bildiğim kadarıyla
    a-b-c --> W yi,
    a-b-c --> X i,
    a-b-c --> Y yi oluşturuyor.
    Tiedjenin saymına bakarak soruyorum.
    soru1-) Y yi oluşturan a-b-c kendi içinde 5-3-5 mi olmuş? 3-3-5 mi? yoksa 3-3-3 mü?

soru2-) Y nin içindeki c nin içindeki 1-2-3-4-5 dalgalarının iç sayımı 3-3-3-3-3 şeklindemi?

soru3-) Y nin içindeki c nin içindeki 5 de a-b-c şeklindemi olmuş?

soru4-) Y:c:5:c:5 yapısı yani son yükseliş atağınında a-b-c şeklinde olmasımı beklenir?

not: soruyu cevaplamadan aşağıdaki linklerdeki tiedjenin sayımına bakarsanız soruları daha iyi anlayabilirsiniz. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    http://img21.imageshack.us/img21/5062/abc13170.gif
    http://img692.imageshack.us/img692/8047/abc13156.gif
    http://img25.imageshack.us/img25/6791/dow141109.gif

eski nickim:trader38
    Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum

20. The Following 3 Users Say Thank You to matador38 For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    13.584
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    13.700
    Toplam Teşekkür

Alıntı trader38580 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben elliotdan anlayan arkadaşlara W-X-Y nin iç dalgalarıyla ilgli bişey sormak istiyorum. Hatta iç dalgasınında iç dalgasıyla alakalı.
    bildiğim kadarıyla
    a-b-c --> W yi,
    a-b-c --> X i,
    soru1-) Y yi oluşturan a-b-c kendi içinde 5-3-5 mi olmuş? 3-3-5 mi? yoksa 3-3-3 mü?

soru2-) Y nin içindeki c nin içindeki 1-2-3-4-5 dalgalarının iç sayımı 3-3-3-3-3 şeklindemi?

soru4-) Y:c:5:c:5 yapısı yani son yükseliş atağınında a-b-c şeklinde olmasımı beklenir?

not: soruyu cevaplamadan aşağıdaki linklerdeki tiedjenin sayımına bakarsanız soruları daha iyi anlayabilirsiniz. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

bahsedilen sayıma bakmadım.

kombinasyonlarda W ve Y dalgası 5.3.5 zigzag şeklinde olur bunun dışında Y dalgası bir ÜÇGEN olabilir yani 3.3.3.3.3...dolayısı ile Y içindeki alt dereceli c ya 5 dalgalık İTKİ dir ya ED dir ya da üçgenin alt dereceli c dalgası gerisini kendin çıkartabilirsin zaten.

çok fazla sayımlara bakmamanı tavsiye ederim.varsa sayımlarına güvendiğin 1-2 kişiyi takip et.yoksa işin içinden çıkman mümkün değil.

trade edemezsin...
    - - - -

22. The Following 4 Users Say Thank You to TÜRKOĞLU For This Useful Post:

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür
    13.699 Yazısı Teşekkür aldı

trader patron ben çok anlamam ama bildiğimi yazdım ..

Alıntı trader38580 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bildiğim kadarıyla
    a-b-c --> W yi,
    a-b-c --> X i,

5-3-5 zigzag olmuşpatron . 3.3.5 flate benzemiyor .. 3.3.3 bimiyorum abi .. beş tane üç olursa üçgen oluyor onu biliyorum üç tane üç ne oluyor onu bilmiyorum ..

1 ve 4 birbirinin içine girmiş ..tek çare ed olur .. evet her dalga kendi içinde 3 dalga

evet tiedje patron c dalgasını ed düşünmüş .. ed nin son beşinci dalgası a-b-c olur ..gol olur ama o sayımda y nin c sinin 3 ü ..1 ve 5 ten küçükse faul olur yanlış sayım olmuş olur ..

soru4-) Y:c:5:c:5 yapısı yani son yükseliş atağınında a-b-c şeklinde olmasımı beklenir

bunu anlamadım patron .. y nin içindeki c ending diyagonal .. c nin beşinci dalgası a-b-c olur bildiğim kadarıyla ... itki olmaz.. üçgen olurmu onu bilmiyorum .. ama shortlar gol olur pazartesi tahminim ..

benim fikrim shortlar gol olur .. dow göreceğini gördü bence ..
    2013,00

24. The Following 2 Users Say Thank You to selçuklu For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 7 kullanıcı var. (0 üye ve 7 konuk)