biri nikei grafını koyarsa...neden böyle davrandıgımı...nikei de izah ederim....
biri nikei grafını koyarsa...neden böyle davrandıgımı...nikei de izah ederim....
PİŞMANLIGA OYNATMAK ŞUDUR....
amerikayı bi günde yüzde 2.3 bastılar yukarı ve asagı bırakmıyorlar üç gündür...
bu yeni ralli...yani alışılmış yıl sonu rallisi basladı...9700 de verdiklerini gelin 10 200 de alın...yoksa 11 000 e gittigimizde seyredersiniz...diyorlar...
nikei...öyle demiyor emme....ha ha ha
bu nedenle....bu dönemde slow trader olunmaz...fur-kaç yapılır....
global banker...çıkışını maldan yani...sırayla yapıyor...önce çinden çıktı...çin yüzde 25 göçtü...
şimdi...nikei ve imkb...topun agzında....
şöyle bir grafik FDOW la aramızdaki relatif performans halen düşüş kanalının üzerine atamadık..
Dow gelecek bir düzeltme gücümüzü daha net ortaya koyacak...
![]()
kuzu müsadenle Tuncer Şengöz hocamdan bir bölüm ekledim. Okuması çok zevkli geldi bana.
Bir kez daha ıraksayan bir kanal … Elliottisyenler bu tip kanalları görmekten çok mutlu değildir. Çünkü bu tip yapıların nadir olduğunu bilirler. Bir dalga nadir bir kalıpta ilerliyorsa, çok önemli bir şeyler oluyor demektir. Çünkü bu tip yapılar ilgili piyasada gözle görünür bir rahatsızlık olduğunu gösterir. Dikkat edilirse, ayılar pençelerini her gösterdiğinde endeksi bir önceki tepenin altına çekebilecek güce sahipler. Ancak bu pençeler bir trend oluşturma gücüne sahip değil, çünkü fractal yapı hala tamamlanmadığı için boğalar her seferinde kontrolü ele geçiriyorlar. Ancak bir şeylerin de sonuna geliniyor, çünkü boğalar ne kadar uğraşsalar da, sürüyü peşlerine takamıyorlar. (Ortada peşe takılacak bir sürü kaldı mı, bu da başka bir soru işareti.) Bu görüntü bana şunu düşündürüyor: Boğalar nihai yenilgilerine doğru çıplak koşuyorlar. Tabi ki kimin çıplak yüzdüğünü ancak dalga geri çekildikten sonra anlayacağız. Boğaların sözcüleri (talking heads) ara ara televizyonlarda boy gösterip, gayet kendilerinden emin bir şekilde en kötünün geride kaldığı babalanmaları yapıyorlar, sonra bir kaç gün içinde bir de bakıyorsunuz ki, biri süklüm püklüm, raporunun içine “daha fazla likidite, daha fazla destek” mızırdanmalarını sıkıştırıvermiş. Bütün o babalanmaların ne kadar boş olduğunu anlıyorsunuz. Trilyonlarca dolar da yetmemiş beyzadelere; partilerinde su gibi şampanya akıtabilmek için ekmeği iyice küçülen büyük kitlelerin iç çamaşırlarına da göz dikmişler.
Gelelim bu partinin nereye kadar devam edebileceğine:
Düzeltmenin başından sonuna kadar görüntüsü bu. İlk grafikte gösterdiğim alçalan trend çizgisi ile iki kritik Elliott pivotunun aynı bölgede çakıştığına dikkat edin. Böylece patlayan şampanyalarla, finans sürüsünün nereye koştuğu da açıkça ortaya çıkıyor: Alçalan trend çizgisi, (C)=(A) hedefi, %50 geri alım seviyesi ve (C)=(A)+(B) zaman hedefi. Hepsi üç aşağı beş yukarı aynı bölgede çakışıyor. Daha önce hiç bu kadar kuvvetli bir bölge denenmemişti. Daha önceki bütün zaman-fiyat hedefleri nispeten daha güçsüz teknik bölgelerde çakışıyordu. Bu kez Mart ayından beri en kuvvetli bölgeye vuruyoruz.
Nasıl vuruyoruz? 21 günlük RSI aşırı satış bölgesinden çıkmış ve üçüncü uyumsuzluğu verirken… Endeks yukarı yönlü ıraksayan kanalda, RSI aşağı yönlü ıraksayan bir kanalda giderken. Bu bir bullish görüntü müdür? Asla.
Eğer üçüncü grafikteki ıraksayan kanal içindeki Sonlanan Diyagonal sayım doğruysa, bir iki aşağı yukarı salınımdan sonra, endeksin yön değiştirip orta vadeli yükselen takozun alt bandını kırması ve hızla 8,000′e yönelmesi gerekir. Tüm teknik verilerin işaret ettiği devam budur.
Gelelim, kalıp tamamlandığında bu dalganın tepesine koyacağımız [2] ya da etiketlerinin ne anlama geldiğine. Bu etiketlerin en basit anlamı şudur: Çok uzun aylar boyunca bir daha buna benzer bir boğa piyasası yaşanmayacaktır. İlk grafikte, daha küçük ölçeklerdeki fractal döngüleri hatırlayın. Şimdi eğer onların bir derece büyüğü oluşuyorsa, düşüş dalgasının süresi ve derinliği de o döngüleri takip eden düşüşlerin bir derece daha büyüğü olacaktır. Bu, on yıllardır görülmemiş bir dalga olacaktır. Belki de piyasanın aylardır gösterdiği direnç, o son kopuş öncesinde yakıtın sonuna kadar tüketilmesinden başka bir şey değildi.
[b]EWI’nin tercih ettiği [2] etiketi, nihai hedefe, 2007 Ekim’inde başlayan düşüş dalgasının devamıyla gidileceği düşüncesine dayanıyor. Nihai hedefle ilgili Prechter’in tahmini 1,000 seviyesinin altı. Nihai hedef konusunda ben, Prechter ile hemfikirim. Ancak ben nihai hedefe itkisel dalganın [3] ve [5]‘le etiketlenen aşamalarında değil, çok daha uzun sürede ve aşama aşama gidileceği fikrindeyim. Benim tahminim, ABD borsalarının henüz muhtemel bir ikili, hatta üçlü zigzagın ilk zigzag aşamasında olduğu biçiminde. Böyle düşündüğüm için nihai hedefe ulaşma zamanının Prechter’ın öngördüğünden daha ileride olduğunu düşünüyorum. Düşüş dalgasının uzun vadede ne şekilde ilerleyeceği ile ilgili tahminimi, The final Bottom hit in Dow Jones Industrial Average? başlıklı yazımda ifade etmiştim. O yazıdaki muhtemel devam, kısa vadede ufak tefek revizyonlara ihtiyaç duysa da, uzun vadede ne beklediğimi açıkça ifade ediyor.
62325 ve 62450 ten actıım shortlar ıcın bırsyeler dusunuyorum...
62000 yeresi aşagı kırılırsa 61500 yeresıne kadar tutcam cortları62000 yeresı asavı kırılmazsa tutmaycam.. nedenmı tutmaycam ozaman tepe denemesıne gıderıkde ondan
![]()
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin
gel yawrum gel...o kadar makas sıkar...deyyus....
bak şimdi...spot yukarı gelirken bunu salacak...kan emici pejo...
elime geçirsem bi kaşık suda bogarım bunu....
bi sürü TV kanalı...bi sürü yorumcu adı altında salak...yası 25...finansal işler genel müdürü....bi sürü aklıevvel...bu deyyuza yardakcılık ediyor gün boyu....
komus gacıları gene vıdır vıdır ötüyorlar...yok yanı yattı yok çamura battı....yok yatırımcılar...borsaya yatırım yapsın mı yapmasın mı...YATIRIMCI KİM GIZ...ne yatırımcısı...kim kimi yatırıyor...niye ve nasıl yatırıyor...
allah allah yaaa....
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri