abka Nickli Üyeden Alıntı
domuz gribi genelde zature olarak öldürür...
zature aşısı olanlar(çocuklar) bu gribe karşı dayanıklıkları çoktur..
kardeşim gögüs hastalılarında doktor..dediğini diyom..
ama sabah sevgili mukora zatürre aşısı pnömokoklara karşı etkili oysa bu domuz gribi virütik zatürreden öldürüyor o nedenle zatürre aşısının faydası yok demişti.
peki pnömokok virüs değil mi? bakteri mi?
bizim ufaklık şu an 3 yaşında ve 6 aylıkken ve 12 aylıkken zatürre aşısı olmuştu.ama eşim ve ben aşılı değiliz.olmayı düşünüyordum ama şimdi virütik zatürre falan deyince aşı fayda etmez denilince kafa karıştı.
yahu şaştık kaldık arkadaş.
abi sen lösemi falan diyonda, lösemi insandan insana bulaşmıyor.bu meret bulaşıyor ve çok hızlı bulaşıyormuş.aradaki fark burada.
henüz havalar yeterince soğumadı aralık-ocak-şubatta virüs yayılırsa korkarımki hayatını kaybedenlerin sayısıda hızla artacaktır.
aslında bakanlık bir istatistik çalışması hazırlayıp kamuoyuna açıklasa çok iyi olur.
son 5 yılda aylara göre mevsimsel gripten ölüm oranları açıklansa vatandaşta neyle karşı karşıya olduğunu biraz daha iyi anlamış olur.abartılıyor mu yoksa gerçekten tehlikeli mi?
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Yer imleri