Sayfa 10068/13018 İlkİlk ... 906895689968100181005810066100671006810069100701007810118101681056811068 ... SonSon
156216 sonuçtan 120.805 ile 120.816 arası

Konu: 1.VoBjektif Seans Odasi

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür
    6.153 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı selçuklu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herşey olabilir ...trend bencede bitmedi daha ..bitti diyemeyiz ...daha kırılacak sağlam destekler var ... öyle cart diye kırılmaz tahminim .. gol olabilir ....
    ahanda graflar projeksyonlar ....seç beğen her poza uygun projeksyon çizilir .. heheee ..
    Patron FX2000'de kanalların içini boyatmayı nasıl yapıyosun? Yoksa resmi Paint'e atıp orda mı boyatıyosun? Çok havalı oluyo kıskanıyorum ben de yapacam ondan sordum..

2. The Following 3 Users Say Thank You to Strategist For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür

Yarın sabah ilk iş yüklü miktarda dolar alacağım. O benim düşük risk yatırımım. Borsa çıksa da doların daha fazla düşmesi zor bence. Çıkınca da VOB kadar kazandırmayacak ama bir miktar az riskli yatırımım da olsun.

VOB'daki kapitalime de bankadaki paramdan ekleme yapacağım. Son 2-3 ayda bir al bir ver yerimde saydığım için kapitali fazla büyütemedim. Dipten saflığım nedeniyle long'layamamıştım, tepeden adam gibi bir parayla short'lamak istiyorum.

Histemim düşüş başlamak üzere dediği anda tüm kapitalimle short gireceğim. Bu kadar parayı sisteme misteme indikatöre mindikatöre emanet edemem. Benim sadık yarim histemimdir. Ya batarım, ya çıkarım. Histemim olay tamam dedikten sonrası çok kritik olacak... Yaşayalım, görelim bakalım....

4. The Following 3 Users Say Thank You to Strategist For This Useful Post:

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür
    13.699 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Strategist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Patron FX2000'de kanalların içini boyatmayı nasıl yapıyosun? Yoksa resmi Paint'e atıp orda mı boyatıyosun? Çok havalı oluyo kıskanıyorum ben de yapacam ondan sordum..
    corel draw kullanıyom patron ... painttede olur ama ... hehhe ..
    2013,00

6. The Following 2 Users Say Thank You to selçuklu For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    10.560
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.645
    Toplam Teşekkür
    3.565 Yazısı Teşekkür aldı

Şu Forex işi resmileşse de en azından akşamları ben de girsem. Adı bile duyulmamış kurumlar tarafından yürütülüyor şimdi, güvenemiyorum.

Gündüzleri VOB'da para kaybetmek kesmiyor. Akşamları da Forex'de para kaybederek günü tamamlamak istiyorum. Üstelik Forex gece de çalıştığı için pozisyonu açık bırakıp uyurken de kaybetme imkanı var. Tam bana göre...
    yaf bugun bana en guyuk kahkayı attıran yazı bu oldu net alemınde ) allah iyiligini versin.. aynaya bakıyomusum gıbı geldı
    öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..

8. The Following 3 Users Say Thank You to Kennym For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür
    5.163 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı SEYYAH Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zor soru...emin değilim...ama yeni dipler gelmeyecek bence düşündüğüm seviyeler görülmeden...
    açıkçası bende yeni dip beklemiyorum seyyah.. yeni dip görülmeden düzeltme bitecek ve 2010 da yeni zirvelere yöneleceğiz bencede.. ama önce şu birkaç ay düşeceğiz tabi..

%61 düzeltme seviyesi VOB'da 42.500 civarında.. max bu seviyelerden döner diye düşünüyorum.. belkide 50.000 altına hiç indirmeden düzeltmeyi tamamlayıp çevirecekler kimbilir..

10. The Following 3 Users Say Thank You to jerfin For This Useful Post:

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    10.560
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.645
    Toplam Teşekkür
    3.565 Yazısı Teşekkür aldı

aha buda benım yaptıgım analiz.. grafa bakınca aganın 62 den tavsan hedegı kabak gıbı ortada tavsanı yapmadan hayatta kacamaz.. sonrasında gıdecegı yer de ılk etapta bellı alttakı 54000-55000 aralıgı ılk tepkı alımı ıcın uygun yer gıbı duruyo.. uzun soluk ıcın 30000 fılan da dusunmuyorum ne yazık kı .. parayı cıkarıp nere goturcekler gul gıbı borsa ne koysan gıdıyo dısarda yıllık faızden alıcagını burda bı gunde cıkarıyo adam..

ahanda graf..
    Ekli Resimler Ekli Resimler
    öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..

12. The Following 4 Users Say Thank You to Kennym For This Useful Post:

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür
    2.797 Yazısı Teşekkür aldı

Bir bilmecem var.

Şövalye dışında uzun vadeli oynayan yok. (Bildiğim kadarıyla).

Çoğu kişi 5-15 dk'lık grafiklerle pozisyon alıyor ve gün içinde 1-2 bazen daha çok pozisyon değiştiriyor.

Günlük trend down iken, 5 dklık grafiklerde gün içinde 2-3 defa up trend, 15 dk'lıklarda 1 defa up trend yada yatay piyasa gelişebiliyor. Çogu kişi de bu 5-15 dk'lık up trendlerde daha yukardan maliyet yaparım diye ana trende ters yönde pos kapıyor ve hatta 5 dk'lıklar yönünde pozisyon açıyor.

O halde herkes neden 60 dk'lık, Günlük, haftalık vs zaman dilimlerinde yapılmış EW analizlerine kafayı takıyor (Pratikte hiç kullanmaz ve hatta kullanmayacak olmasına ragmen) ? EW hakkında bu kadar felsefi yorum yapanlardan birisi soruma cevap verirse çok mutlu olurum.
    Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
    Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.

14. The Following 10 Users Say Thank You to sazan For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

Yazdıklarınızı büyük bir beğeni ile okudum, pala yukarıya çıkamaz demiyorum ama, çıkıp ta orada kalması döt ister, bu analizin de hiç bir graf eline su dökemez, ne EW si ne de TL.si, v.d............
    yalnız USD log graflar, daha faideli, bunun içinde, XU100 veya XU030 tercihen VOB grafına göre avantajlı, daha gerçekçiler,.............ayrıca her ikiside 1990 kadar (mtx için)gidiyorlar,...............
    böyle büyük dalgalarda, eski datalar çok önemli, özellikle yabancı yatırımcı için Turkey in bir ederi var, dünya içinde öyle, her ülke için, adamlar endex buraya geldimi zaten alıyorlar, sonra spekülasyon başlıyor, ve tırmandırıyorlar, sonra tavan edere geldimi, inandırıcılık bittiğinde, yaslan be Halil İbrahim oluyor, ........................................
    Burada rakamlara girmeyecem ancak, artık TL. grafların yanına USD leri koymak mandıklı olucek kanımca,.....................................
    Son söz: ABD sıfır faiz politikasını dünyaya satabilecekmi, satamayacakmı, işte mühim konu bu, DOW satış için yola çıktı, ama yalnız kaldımı, kalmadımı...........................

16. The Following 4 Users Say Thank You to indregandi For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    22.658
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    24.559
    Toplam Teşekkür

Alıntı sazan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O halde herkes neden 60 dk'lık, Günlük, haftalık vs zaman dilimlerinde yapılmış EW analizlerine kafayı takıyor (Pratikte hiç kullanmaz ve hatta kullanmayacak olmasına ragmen) ? EW hakkında bu kadar felsefi yorum yapanlardan birisi soruma cevap verirse çok mutlu olurum.
    Hem gün içinde çok pozisyon açıp kapatan (geçen hafta toplam 64 adet), hem de EW konusunda felsefe yapmaya meraklı biri olarak tanıma tam uyuyorum, o yüzden kendi adıma cevaplayayım: Zevk aldığım için. Yani canım böyle istiyor. Hobi olarak inceliyorum. Yoksa piyasa hakkında uzun vadeli öngörü yapmanın benim işime yarayacağı yok. Geçen hafta sadece tırtık yaparak komisyonlar düşüldüğünde yaklaşık toplam 2800 puan aldım. EW ile veya herhangi bir sistem ile daha fazlasını kazanacağımı düşünmüyorum. Dedim ya, hobi işte...

Ben yine de yazınızdan sanki biraz küçümseyici, veya dalga geçer bir his aldım. Umarım felsefi yaklaşımlarımızla sizin gibi bu işte uzman olanları fazla rahatsız etmiyoruzdur.

18. The Following 4 Users Say Thank You to Strategist For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    15.676
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    10.563
    Toplam Teşekkür
    3.668 Yazısı Teşekkür aldı

Yarın sabah ilk iş yüklü miktarda dolar alacağım. O benim düşük risk yatırımım. Borsa çıksa da doların daha fazla düşmesi zor bence. Çıkınca da VOB kadar kazandırmayacak ama bir miktar az riskli yatırımım da olsun.

VOB'daki kapitalime de bankadaki paramdan ekleme yapacağım. Son 2-3 ayda bir al bir ver yerimde saydığım için kapitali fazla büyütemedim. Dipten saflığım nedeniyle long'layamamıştım, tepeden adam gibi bir parayla short'lamak istiyorum.

Histemim düşüş başlamak üzere dediği anda tüm kapitalimle short gireceğim. Bu kadar parayı sisteme misteme indikatöre mindikatöre emanet edemem. Benim sadık yarim histemimdir. Ya batarım, ya çıkarım. Histemim olay tamam dedikten sonrası çok kritik olacak... Yaşayalım, görelim bakalım....
    Değerli Strategist kardeşim,

Terziler pantolonlarda kıvırma payı bırakırlar...

Sonra terzilere suç bulup,terzi kolun kırılsın dar geliyor düğmeler türküsünü söylemeyesin...

Şaka bir yana,anladın sen onu...
    ataturkungencligehitabesi.com
    "Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK

Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
    Şeyh Edebalı

"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu

Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.

20. The Following 6 Users Say Thank You to EMEKDAR For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür

Alıntı sazan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir bilmecem var.

tabiki ana yönü görmek için sn.sazan..

5-15 dk takip edenlerin ana yönü bilmeye ihtiyacı var mıki diyeceksiniz.. evet var.. gece pozisyonuna ana yön doğrultusunda girmek için..

bir de gün içinde ana yön doğrultusundaki sistem sinyalini uygulamak daha kolay ve stressiz olduğu için..

trend bitene kadar EW de etiket söküp takmanın haddi hesabı yok.. ancak trend bittiğinde yerli yerine oturur etiketler.. bu yüzden ana yönde EW i ciddiye alırım..

benim için EW bu piyasadaki yardımcı kaynaklardan sadece biri..

sizin EW analizlerinizi her zaman beğeni ile takip etmişimdir.. sizden bu konuda çok şey öğrendik.. aman sakın yanlış anlamayın bizi..

bu piyasada sadece EW ile trade etmek yeterli ise siz neden sistem kullanmaya ihtiyaç duyuyorsunuz..? demek ki sizin için de yeterli değil.. bi yanlış sayımda ciddi zarar yazma riski var.. siz diyebilir misiniz ki EW benim tradelerimde kullandığım ANA kaynaktır diye..

yanlış etiketlendirmenin yaratabileceği tehlikelerin siz de farkında iseniz eğer eleştirilere de tahammül etmelisiniz..

22. The Following 8 Users Say Thank You to jerfin For This Useful Post:

Teşekkür Teşekkür 
    9.908
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    15.844
    Toplam Teşekkür

hem ben mekanik sistemleri de eleştiririm, takas analizini de eleştiririm ew analizi gibi.. ama hepsine de bakarım..

24. The Following 5 Users Say Thank You to jerfin For This Useful Post:

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)