asti küskü on the way mi ne dersin,,,,,,,,
haftalık
![]()
BANGA mühim
selçuklu patron şenlendir, buralarıda yolumuzu bulalım........
EW konusunda Sazan Abi'nin eline su dökemeyiz. Ama amatörce düşüncelerimi söyleleyim. Son yaşadığımız büyük şelale resmen impulsif'ti. Ondan sonra korrektif bir çıkış yaşanması gerekiyordu, şu an yaşanıyor. Impulsif dalgaların çok temiz, düz ve rahat sayılabilir olduğunu, korrektif dalgaların ise karmaşık, zigzaglı ve zor sayılabillir olduğunu biliyoruz. Bu da bu haftaki harekete uyuyor.
Kısacası bence resimde hiçbir eksik yok, herşey makro olarak EW'ye uygun hareket ediyor.
Şimdi soru, bu çıkış dalgası nereye kadar gider. Tepe ile dip arasında Fibonacci çalıştırırsak:
%38,2: 61,400
%50,0: 62,250
%62,8: 63,100
Şu an daha %38,2'ye bile gelemediğimizden short girmek yanlıştır. Yukarı yolumuz var hala. Ancak ondan sonra yavaş yavaş short düşünülmeye başlanabilir. Hatta %62,8'e çıkış bile beni şaşırtmaz. Şu an yukarıdaki hedeflere gelinene kadar long pozisyonlar korunmalı, short açılmamalıdır.
Elliot'ım benim, biricik sevgilim. Seninle ağlarım, seninle gülerim. Söyle senden başka kimim var benim....
(NOT 1: Yemişim EW'yi diyeni vururum.)
(NOT 2: Yatırım tavsiyesi olarak almayın. Ben tırtıkçıyım, uzun vadeli pozisyon almaktan falan anlamam. Öylesine yazıyorum işte.....)
Şimdi açıkçası 10 çizgi log ta bir kanal var ağam bu kanalı net çizmiyor, saklıyor, kanal o yüzden şaşırık, ağam şu sıralar kanal dışına çıktı.........kanalın diğer şaşırık kısmı 375 den geçiyor..ağa bu iki çzgiyi kullanarak bir sonraki hareketlerin(dalgaların ) marjlarını yükseltiyor, buda vol yapıyor, veriye kadar işlem yapmamak en iyisi, ağam ayrıca dxy nin bir kadmesine iki kademeyle karşılık veriyor, DXY şu an satışta ve %0.13 aşağıda, burada 0 kadar bir düzeltme 26 tı kademe yapar, kabaca........
alda kaldı 15 dk..
BANGA mühim
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
Aşağıdaki Dow grafiği ya öyle ya böyle sona yaklaştığımızın resmidir.
Kırmızıyla çizdiğim destek ve direncin kesiştiği noktanın şelale başlangıç noktası olması gayet muhtemel. Olmazsa ver elini 20.000 DOW![]()
üwwww...
BANGA mühim
evet, evet küskü on the way, hımm evet
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri