Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Konu mbm tarafından (08.08.09 Saat 21:02 ) değiştirilmiştir.
Bu forumda yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır
Bir de şu sms işinde sıkıntı çıkar. Turkcellden turkcelle arkadaşa sms atmıştım bir kaç saat sonra arkadaşla buluşunca geldi sms. En geniş kapsama alanı olan operatörde bile böyle sıkıntı yaşanabiliyorlen pek bel bağlamamak lazım gibi. Müşteri hizmetleri sinyal yetersizliği ya da yoğunluğu bahane edip kurtarır da olan giden apracıkalrınıza olur. Benden demesi.
bana göre en önemlisi kaldıraçtır...kaldıraç iki olunca çok rahat oluyorum...imkb de garanti,akbnkın bile hızı endekse oranla neredeyse 2 dir...endeks %100 yapmış..garanti %220 yapmış..ama vob u 2 kaldıraç oynayınca:
hem garanti kadar risk alınır..ama düşüşlerden de faydalanılır..hem komisyon azdır..hemde kademeler ,spota göre yakındır...mevcut sistemi 2 kat ile 12 ay uygulasam(bileşik kar) 25 katı oluyor...
umarım uygularım
4-5 kaldıraç oynuyorsanız,sistem 2 kere peşpeşe çarpılsın..3.sünde poz almak çok zordur..
saraylıdan alıntı;
Bir sistemi test ederken ,zamansal bir peryod kullanmaktan ziyade ,trade sayısı kriterini almalıyız.Yani geriye doğru 3 ay test edelim demenin bir anlamı yoktur,çünkü bu grafik vadesine bağlıdır,5' lıkta 3 ay fazla iken saatlikte 3 ay az olabilir.Şu halde test yaparken geriye doğru 50 trade ,100 trade,200 trade gibi trade sayılarını kullanmak yararlıdır.
Geçenlerde nerde okuduysam,istatistik olarak geriye doğru 50 trade in genel eğilimden %14,100 trade in %10 ve 200 trade in %8 saptığı yazılıyordu.Yani geriye doğru yüzlerce trade sistem testi yapmaya da gerek yoktur.Sapmalar çok fazla değil.
Bir sistemin her tip piyasada çalışacağına kani olmak zor,çünkü piyasadaki dalgalar insanların parmak izi gibidir,hiçbirisi birbirini tekrar etmez,hepsi orijinaldir,zavallı sistem her seferinde yeni bir düşmanla karşılaşır,dolayısıyla onun da işi çok zordur...
Bu yüzden ,bir sistem kurdum ,bu bütün piyasaları halledecek evelallah,şeklinde bir yaklaşımda olmaktansa,misal ,geriye doğru 50 trade de bunu yapmış,ileride de başarılı olma ihtimali yüksek şeklinde bir yaklaşım daha doğru,çünkü tüm dalga karakterlerinde ve tüm piyasa koşullarında başarılı bir sistem kurmak mümkün gözükmemekte...
açıkcası bana görede,geriye dogru 200 trade ; %50 olan şansınızı epey artırıyor..sistemler bu kadardır..
Konu abka tarafından (08.08.09 Saat 22:29 ) değiştirilmiştir.
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri