Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Çok yazmışım gidiyorum artık. Rastgele ağalar....
31 Temmuz Cuma Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi
EUR TÜFE Tahmini (a/a) (Tem) 12:00 -%0,4 -%0,1 Yüksek
EUR İşsizlik Oranı (Haz) 12:00 %9,7 %9,5 Yüksek
USD GSYH (Q2) 15:30 -%1,5 -%5,5 Yüksek
USD Kişisel Tüketim (Q2) 15:30 -%0,5 %1,4 Yüksek
USD Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları (q/q) (Q2) 15:30 %2,4 %1,6 Yüksek
USD GSYH Deflatörü (Q2) 15:30 %1,0 %2,8 Yüksek
USD İstihdam Maliyet Endeksi (Q2) 15:30 %0,3 %0,3 Düşük
USD Chicago PMI Endeks (Tem) 16:45 42 39,9 Düşük
USD NAPM-Milwaukee (Tem) 17:00 52 50 Düşük
Bazı Bilançolar
Total (TOT) 1$ (09:00 TSI)
Mitsubishi UFJ Financial Group (MTU) ---$ (10:00 TSI)
Chevron (CVX) 0.95$ (Açılış öncesi)
Türkiye Gündeminden Bazı Başlıklar
Hazine Ağustos ayı iç borçlanma stratejisini açıklayacak 17:00
TÜİK, Haziran ayı dış ticaret dengesini açıklayacak 17:00
Dün IMKB ve VOB kapanışlarda Dow Future
IMKB:9151
VOB: 9172
Bol Kazançlar..
En az 3 HİSSE...
ben demiştim diyebilmek için portföyü bu cümle oranında artırmak gerekir.
yoksa bu cümle çok manasız olur ve kendi kendini tatmin etmekten öteye gitmez. o yüzden, "yükseleceği zaten belliydi, bağıra bağıra geldi vs." türü cümleler kuran ama bunu portföyüne yansıtamayan arkadaşlar, kenarda durun hele.
kenarda duramayacak kadar bu işin "yenisi" olan arkadaşlar, istatistiklerden son 10 mesajımı açıp okuyun.
arkadaşlar, önümüzde daima iki seçenek var. bu, hiçbir piyasa koşulunda, hiçbir grafikte, hiçbir analizde değişmeyecek bir olaydır.
daima iki seçenek.
bütün analizlerde, bu dalga hareketinin bir üzerinden, bir de altından olmak üzere itina ile iki çizgi çekilir.
yükseleceğini düşünen ve long pozisyon açan arkadaşlar, dalganın alttaki çizgiye değdiği noktayı işaret edip "aha dönüş noktası" der.
tersi yönünde poz açan arkadaşlar da, üst çizgiye değdiği noktaya parmak basıp, "aha burdan dönecek, dönmezse fena" der.
bu zıt iki seçeneğin olması gereken ortak noktası ise, "aha olmadı,tutturamadık" diyeceğiniz noktaya karar vermektir ki biz buna stoploss noktası diyoruz.
bütün forumlara yazdığım yazılarda, stoploss noktalarının (trade tarzı ile orantılı mesafeye olmak üzere) ne kadar yakına konulursa o kadar iyi olacağından bahseder dururum. kendim bunu yaptığım için rahatlıkla yazabilirim. sadece bildiğim değil, aynı zamanda uyguladığım bir kural olduğu için bu ahkam kesmekten bir adım öte çünkü.
lütfen bu kuralı kendi trade tarzınıza uygun şekilde modifiye edin ve acımadan, tekrar ediyorum, acımadan uygulayın.
Not: Sn. VOBiX.
"tecrübe der ki" diye bahsetttiğim altın vuruş buydu evet.
yalnız şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. altın vuruşun dünya ile senkronize yükselmiş bir piyasada dünya ile senkronize şekilde yapılmaması çok önemli bir noktadır. ben dün gece Dow dan da bu tarz bir %3-4 yükseliş beklemiştim. olmaması gerçekten canımı çok sıktı.
herkese bol kazançlar.
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Altın vuruşu yaptılarmı zirveden vermeleri gerekmezmiydi gayet rahatlar dowda rahat ağustostada götürelim eylülde çakalım derlerse seyreyle.En güzeli sisteme birebir uymak yoksa altın vuruşlarla bu anlaşılmaz ama drence gelmiş tedbirini al, akşama flat kal gündüz hareket olursa harekete stoplu katıl akşama çık taktikleriyle.Şu ana kadar hiç bir sistem sat vermemiştir.
Herkese bol kazançlar...
"Burada yazdıklarım kişisel görüşlerimdir AL - SAT Tavsiyesi değildir"
HAYATTA COK BAŞARILI OLANLAR
NE COK GÜCLÜLER, NE COK AKILLILAR, NE COK ZENGİNLERDİR
YALNIZCA SİSTEME EN HIZLI UYUM GÖSTERENLERDİR
Günaydın Dostlar Bol Kazanclar
HAYATTA COK BAŞARILI OLANLAR
NE COK GÜCLÜLER, NE COK AKILLILAR, NE COK ZENGİNLERDİR
YALNIZCA SİSTEME EN HIZLI UYUM GÖSTERENLERDİR
Günaydın..
Açılışta eksi gap olmadı.. Future'lar orta halli, zaten onları kim takıyorsa.. Yukarı uçuşa devam sanırım..
Sisteme Uy..!
Günaydın forumun güzel insanları! Günlüklerde hata bandının üstündeki ikinci gün! Bu sefer olayı abarttılar!
Şu an 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 konuk)
Yer imleri