400 puan fark buhar oldu be bu nasıl borsa.
emir iptaline ceza hangi şartlarda gerçekleşiyor arkadaşlar ?
stop yenileyip duruyoruz,ceza gelmesin ?
Pozsiyon yok ama ruh halim kısa ve orta vade vade beklentimi gösterir.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
Vallahi bana göre işlem kesinlikle hayatta alacağınız en son risk olsun.Benim long olmam sadece düğmeye basmama bakar.Ama satıcılar coğalmalı artık.Bu kadar farkı niye yediler düşündürücü.İzlemedeyim.Fiyat değişmiyor.48 lere falan yaklaşalım hele.Dax daha üstte.
Konu GOKHANFINDIK tarafından (29.06.09 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.
Novartis'in bir kısım hissesini alacağı söylentileri ile yükselen İrlandalı ilaç üreticisi Elan'ın sektörü yukarı taşımasıyla Avrupa borsaları yükseldi.Novartis'in bir kısım hissesini alacağı söylentileri ile yükselen İrlandalı ilaç üreticisi Elan'ın sektörü yukarı taşımasıyla Avrupa borsaları yükseldi.
1. Kapsam
Bu Genelgede,
- İslem Esasları ile ilgili 2005/4 sayılı Genelgede 16 No’lu “Eslesme Anında Emir İptali” baslıklı madde altında degisiklik yapılmıstır.
- İslem Esasları ile ilgili 2005/4 sayılı Genelgeye 17 No’lu “İradi Emir İptali” baslıklı madde eklenerek bu maddeden sonra gelen madde numaraları birer adet arttırılmıstır.
- Mali İsler Esasları ile ilgili 2005/9 sayılı Genelgenin 3 No’lu “Borsa İle İlgili Ücret
ve Giderler”, 4 No’lu “Ücret ve Giderlere İliskin Açıklamalar”, 6 No’lu “Ödemelerle İlgili Açıklamalar” ve 9 No’lu “Ödeme Süreleri” baslıklı maddeleri altında degisiklikler yapılmıstır.
2. Eslesme Anında Emir İptali Borsamızın 2005/4 sayılı Genelgesinin “Eslesme Anında Emir İptali” ile ilgili 16 No’lu maddesi asagıdaki sekilde degistirilmistir.
“16. Eslesme Anında Emir İptali
…
Eslesme anında iptal edilen emirlerin üye bazında aylık olarak hesaplanan parasal büyüklügünün onbinde 2’si Eslesme Anında Emir İptal Ücreti olarak Borsaya ödenir. Parasal büyüklügün hesaplanmasında emrin fiyatı esas alınır....”
3. İradi Emir İptali
Borsamızın 2005/4 sayılı Genelgesine “İradi Emir İptali” ile ilgili 17 No’lu madde asagıdaki sekilde eklenmistir.
“ 17. İradi Emir İptali
Üye kullanıcıları tarafından bu Genelgenin 8.8 maddesi uyarınca üye temsilcileri tarafından iptal edilen emirlerin parasal büyüklügü üzerinden ilgili üyelerden “İradi Emir İptal Ücreti” alınır.
Bu sekilde iptal edilen emirlerin parasal büyüklügünün aylık olarak ilgili üye tarafından gerçeklestirilen aylık islem hacmine oranının %50’yi asması durumunda asan kısmın parasal büyüklügünün yüzbinde 1’i İradi Emir İptal Ücreti olarak Borsaya ödenir. Parasal büyüklügün hesaplanmasında emrin fiyatı esas alınır.
Detaylar Genelge No:2009/87: İradi Emir İptali ve Eslesme Anında Emir İptaline İliskin Degisiklikler genelgesinde.
AL SAT tavsiyesi olarak algılamayın. Ben ki 3-4 yıllık bir amatörüm. Siz üstadlara bakın!
Bir hatam olursa affola, sizi rahatsız eden bir mesajım olursa özel mesaj atın sileyim.
eyvallah vobix,çok teşekkürler !
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri