enorton kısa sistemli mi...bende 5,15 al da. 60 flat de..
senin sistem kolay kolay işlem yapmadığından sordum..
forum sayfaları yine kısacı dolmuş dolar çıkıyormuş falanda filan lönk.sıfır işlem.
Yönsüzlük devam ediyor. Kıpırtı yok o kadar ki 8 saattir 43.275 üstünde, 43.100 altında saatlik kapanışımız yok, bu aralık resmen kürkçü dükkanına döndü.
Sıkışma had sahfaya çıktığından ve aşırılıkların alım satımı anlamlı marj bırakmadığından stratejiyi bekle gör'e çevirdim.
Hayatta BaşarıLı oLmak, iyi biR eLe sahip oLmak değiL, Kötü Bİr eL iLe iyi oynamaktır..!!!
PBNİYB : Parayı Basan N isterse Yapar Borsası
ya vobu gectim
glyho ve pegyo roketledi gidiyor
ah ulan Mehmet Kutman ahhhhhh....
1 karlı 2 zararlı işlem yapıyor, psikolojik olarak yıpratır bazılarını ama bence net kar güzel. Fakat Relative Drawdawn %9'a yakın. Yani 1'e 10 leverage ile işlem yapsan ve bu kadar zararda iken sistem sat dese ? Sistemin kaldıraç sorunu var.
Peki ideal kaldıraç ne olmalı. Bence en kötü durumda en fazla semayenin yarısı kaybedilmeli. Ardı ardına 3 kez zararlı işlem yaptığını biliyoruz. Relative Drawdawn %9. En kötü senaryoda %9 zararlı 3 işlem yaparsın. (%9 x 3 = %27 sermaye 1 kaldıraçla en kötü durum gerçekleşirse erir. Ancak bileşik zarar %29.xx = %30 olur.) En kötü durum gerçekleşsse bile sermayemizin yarısından fazlasını kaybermek istemiyorsak, 1'e 2 kaldıraçtan fazla oynanmaz. (%30 x 2 kaldıraç = %60 Sermaye kaybı)
Kısa bir bakış sonrası en büyük handikap bu. Kaldıracı 2 üstüne çıkarmak çok riskli.
Konu sazan tarafından (18.06.09 Saat 15:19 ) değiştirilmiştir.
Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.
o bişey değil, millet o kadar uyuştu ki, hengi yöne olursa olsun ani bir harekette meel meel bakacak herkes ekrana.
ne pozisyon alabilecek, ne kapatabilecek...![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
bak abi şunu izle ne dediğimi anlarsın gayri
http://www.youtube.com/watch?v=v9FcZQwn3lc
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın dostlarınız sizi geçsin
yok 500 stop benim gelirse acımam..uzunlarda öyle bi stop koysa en azından yatayda sistem çarpmaz..
mütiş bir direniş var..... panzerler bile açamaz zanımca Gökhanım ettigin fukurlere ilaveee .................................. aslında ben asla kfur etmemKüfrün adına günay koymuşlar uLa bu adamlara küfür etmek savaptır artıkk. yoksa patlıcak insan ..saygılar
Hayatta BaşarıLı oLmak, iyi biR eLe sahip oLmak değiL, Kötü Bİr eL iLe iyi oynamaktır..!!!
PBNİYB : Parayı Basan N isterse Yapar Borsası
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)
Yer imleri