Günlük grafiğe bakıldığında;kısa vadeli göstergelerde bir negatif uyumsuzluk söz konusu ve aşırı alım bölgesine girilmesindne sonrada yükseliş sürmüş. 39200 seviyeleri çok önemli. Buranın üzerinde, siya çizgilerle gösterilen çok güçlü dirençlerin üstüne çıkılmış olacak. Şimdilik bu olasılık zayıf, çünkü önceki iki direnç aşıldıktan sonra ciddi bir düzeltme gelmedi.
60 dakikalığa bakıldığına;
Yine belirgin negatif uyumsuzluklar görünmekte. 37025 ve 36600 de önemli destekler var. 36600-36700 bandının aşağı kırılmaması, fiyatların girdiği yeni yükseliş kanalının hayatta kalmasıat için önemli ve bu bandın altında 35800e kafar belirgin bir destek yok.
Gündemdeki en önemli soru IMF anlaşmasının fiyatların ne derece içerisinde olduğu. Bunun teknik analiz diline çevrilmiş hali ise, görünen negatif uyumsuzlukların makul bir aşağı gelişle ortadan kalkmasından sonra yeniden yukarı hareketin mi başlayacağı yoksa ilk etapda 35000i görecek bir düşüşün mü başlayacağı sorularına denk gelmektedir. Makro göstergelerde görünen derin bozulmaya karşın düşen MB faizlerinin Banka bilançolarına yazdığı kar ve tüketimi körüklemesi, önümüzdeki günlerde bir stabilizasyon yaşanabileceğini de düşündürüyor.
Belki Bankalar için şöyle bir ekleme yapmak gerekir. Malum, bankaların elindeki bonolar kısa vadeli. Bu bonoların vadesi dolduğunda, yeni alınacak devlet bonoları, mevcutta taşınanlar kadar "tatlı" olmayacak, bu derece kar bırakmayacak. Hele ki, global olarak bir toparlanma yaşanmazsa, gerçek bankacılık müşterisi olması gereken reel kesim ve bireysel tüketicilerde zayıflık sürecek. Bunun bankalar için anlamı da gayet net.
![]()
VOB da pazartesi açılışta çalışması muhtemel noktalar,
![]()
Değerli arkadaşlar ms'ta sistem testerde verilen sistemi expert advisor'de nasıl uygulayabiliriz.al sat şartlarını aynenmi girmeliyim ve nereye girmeliyim? Birde getiri eğrisini nasıl çıkartabilirim?
Değerli yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
Yeni topik hayırlı olsun
Beklenti hala IMF ile olası anlaşma üzerine olması piyasadaki büyüklerin işine geliyor diyorum, iyi kullandılar, kullanmayada devam ederler.
Bir taraftanda RTE nin açıklamaları benim dikkatimi çekiyor, bu ülkede epey değişik bir yönetim anlayışı varmış gibi gösteriliyor, aslında aynı tas aynı hamam, ama suyun sıcaklığıyla fazla oynamadan işi götürüyorlar o kadar diyorumbakın RTE küresel sermaye, bazılarının big para dediği, aslında trade ile Dünyaya yön veren çakalların sermaye anlayışını nasıl tarif etmiş, bu sermaye ve yönetim anlayışı sayesinde kriz bizi teğet geçmedi diyebildim der gibi, aslında bana görrede resmen demiş gibi açıklama yapmış....bu anlamda borsamızda düşüşlere karşı daha anlayışlı ama esasen dolarda stabilie piyasanın nedenininide görmemezlikten gelerek, dolarda fazla yukarı hareket beklemenin anlamsız olduğunu düşünmeye başladım....Başbakan resmen rahat olun diyyo bence, stabilizasyon devam sinyali çakıyor, e buna karşı çıkan olacak hali yok dimi
yoksa damgayı yer, kılıf bulunmuş vaziyette haberiniz olsun dedim, ekonomik faşistliğin alemi yoktur dimi
saygılar....
işte RTE nin açıklaması....
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de küresel sermayeye karşı çıkan kesimlerin bulunduğunu belirterek, bunun "Ekonomik faşizm" olduğunu söyledi.
Başbakan Erdoğan bugün, eski Başbakan Gerhard Schröder'in 65'nci doğum yıldönümü münasebetiyle bulunduğu Almanya'da, Türk dernek ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Hannover'deki buluşmada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin tüm dünyayı etkileyen finans krizi karşısında güçlü bir duruş sergilediğini belirterek, "Ancak ülkemizde maalesef hedef saptırmaya yönelik hastalıklar var. Bunlardan biri de küresel sermayeye karşı duruş sergileyenler. Küresel sermaye farklı bir ülkeye gidiyorsa, risk bu sermayenindir. Gittiği ülke için değildir" dedi.
Yabancı sermayenin o ülkeye yatırım yapacağını ve kuracağı fabrikada çalışacak kişilerin de o ülkenin insanları olduğunu söyleyen Erdoğan, "Orada kazanmak için sürekli yatırımlar yapacaksınız. Kazandığınız sürece vergi ödeyeceksiniz. Kime? Gittiğiniz ülkeye. Ama bunu kasıtlı olarak görmezden gelenler var. Bir taraftan işsizlik diyeceksin, diğer taraftan buna karşı çıkacaksın. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerde artık buna prim verilmiyor.
Komünist ülkelerde bile böyle bir mantık yok. Onlar bile küresel sermayeyi çekmeye gayret ediyorlar. Biz de ise öyle şeyler anlatılıyor ki, eyvah ülke elden gidiyor, deniliyor. Bunun adı hiçbir zaman milliyetçilik olamaz. Bu aslında ekonomik bir faşizmdir, bundan kurtulmak lazım" şeklinde konuştu.
Küresel sermaye risk alarak acaba sakın ola zaitgeist filminde anlatılan modern kölelik sisteminin kollarını çalıştırmaya devam etmek istiyor olmasın?
Yeni topik hayırlı olsun..Grafik siftahını da yapalım..Önceki aylardada muhtelif kereler yapıştırdığım grafiğin güncel hali. Bakalım hareket dördüncü kez de yiyecek mi
vobıx'i ozledık
kustumu bıze
metastock da test yaparken 5 dakıkalıkların ,6 nisandan sonrası yok(12 aralık 2008 ile 6 nisan 2009 arası var)...msdowloader deki,tüm 5 dak,saatik,günlük verileri silip tekrar yükleyince,verilerin tarihi bugune kadar yaklaşıyor...bunun başka caresi yok mu..illlaki verileri sil,yükle mi yapmak lazım..
Konu abka tarafından (19.04.09 Saat 20:31 ) değiştirilmiştir.
bu kısmı tam anlamadım AMON RA.optimizasyon sonucu elde edilen bir sistem mi? yoksa hali hazırda testerda BUY ORDER-SELL ORDER altındaki formülleri MS te üst menüde şapkalı bir adam resmi var önce ona tıkla sonra açılan pencerede NEW tıkla NAME kısmına sisteme bir isim ver,sonra aynı pencerede SYMBOLS sekmesini tıkla açılan pencerede NEW tıkla buraya NAME kısmına BUY yaz ve alttaki CONDITION kısmına formülü yapıştır.pencereden çıkmadan GRAPHICS sekmesini tıkla açılan pencerede AL için bir işaret seç ona bir renk seç alttanda BELOW PRICE PLOT seç diğerine dokunma, tamam de ve çık.AL formülü hazır artık.tekrar SYMBOLS a dönersin burada BUY için yaptıklarının aynısını SELL için yapacaksın en onda SELL için ABOVE PRICE PLOT seçeceksin.
sistemi daha sonra grafik üstünde mouse ike SAĞ click yapıp EXP.ADV. dan ATTACH dersin ve hangi ismi verdinse açılan pencereden onu seçip OK deyince otomatik grafik üstüne atar.
sermaye eğrisini zaten system tester sonuçlarında EQUITY sekmesi altında görürsün.
yoruldum yaw roman yazıyormuşum gibi hissettim kendimi
tüm bunlar bildiğin şeylerdi ve sen aslında başka birşey sordunsa o zaman gözüme görünme AMON RA![]()
![]()
Konu TÜRKOĞLU tarafından (19.04.09 Saat 21:22 ) değiştirilmiştir.
Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır. Bu nedenle sadece bu forumda yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
- - - -
Canım Oğlum İyiki Varsın!
Günaydın herkese çökecez bugün.Hava da manyak süper şu anda oha falan oldum.Deniz şırıltısı,kuşlar ve güneş doğuyor.UBP mi ne almış seçimleri.Akşam bas bas bağırıyorlardı burada.Neyse bol kazançlar herkese.9 da buradayım.
Konu GOKHANFINDIK tarafından (20.04.09 Saat 05:34 ) değiştirilmiştir.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri