90'lı yıllarda üniversite okumuş olanlar hatırlar. Üniversiteyi elektronik, bilgisayar gibi bölümlerde okuyanlar veya o zamanlarda da tüketici elektroniğine merakı olanlar daha da iyi hatırlar; SONY o zaman zihinlerin efendisiydi. Yeni olan hemen herşey SONY ile gelirdi, yaratıcılık demek SONY demekti. Daha sonra gerek Japonya'daki yıllara yayılan ve halen de süren kriz gerekse "büyük şirket sendromu" ile yaratıcılıkta liderliği kaybetmesiyle şirket hızla değer kaybetmeye başladı. NYSE'deki fiyatı 170 dolara yakın fiyatlardan 7-8'lere düştü ve bu satırların yazarı, SONY'nin yeni bir ürününün lansmanı (Xperia Z) ile ilgili bir haberi okurken (2 hafta önce) şirketin piyasa değerinin 11 milyar dolarlarda olduğunu gördü ve şaşırdı.
Daha sonra SONY'nin 2013 yılında çıkaracağı ürünlere de bir göz attı ve içinde bir heyecan oluştu. Bu heyecanın nedeni, bizim üniversite yıllarımızın yaratıcılık/teknoloji efsanesi olan şirketin yeniden canlanması düşüncesinin verdiği bir heyecan da olabilir ya da buradan ikinci bir Apple hikayesi çıkar mı düşüncesi de olabilir (batmanın eşiğinden dağın zirvelerine). Bu topiği açıyorum ki, yıllar sonra eğer buradan bir Apple benzeri hikaye çıkarsa, vay be demiştimin kanıtı olarak yaşasın. Şaka bir yana ben uygun bir fırsatta bu şirketin hisselerini NYSE'den alacağım. Forumda bu konunun ilk laflamasını yapmaya başladığım zamanlarda hisse fiyatı 11 doların altındaydı şu an 14.41 USD..Burada çok uzun vadeli fırsat görüyorum ama şiddetle yanılıyor da olabilirim ve SONY elbette batabilir. Bu topikte, Şirket ile ilgili güncel haberleri v.b. de yazacağım elbette ancak haftada bir mi olur ayda bir mi olur Allah bilir. SONY Walkman, SONY Trinitron, PS2, Vaio Serici PC'er, SONY BRavia TV kullandığım ürünlerdi ve bunlar beni ziyadesiyle tatmin eden ürünler olmuştu. Sonuç olarak SONY'yi seviyorum.