Sayfa 81/216 İlkİlk ... 3171798081828391131181 ... SonSon
2585 sonuçtan 961 ile 972 arası

Konu: Sazan Waves

Teşekkür Teşekkür 
    4.610
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.648
    Toplam Teşekkür
    494 Yazısı Teşekkür aldı

EW ciler vahşi batıda Sn Devir'in topiğine göz atsınlar...
    İnsanlar geleceği bilemez, düşündüğünü veya duyduğunu değil gördüğünü trade et, terse giderse stop yap.
    ---------------
    Burada yer alan bilgi ve yorum yatırım danışmanlığı kapsamında değildir, hele al-sat tavsiyesi hiç değildir.

2. 4 Kullanıcı hilmi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür
    13.699 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı trader38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sazan abi elbette en güzel cevabı verecektir ancak bende müsadesiyle fikrimi söylemek isterim.
    Selçuklu patronmu desem triangle patronmu desem
    Bende bugün bikaç saat uzun vadeli sayıma kafa patlattım. alternatiflerimden biride senin yukarıdaki grafik ancak biraz farklı.
    kırmızı c dediğin yerde mavi 4 ü bitirsen,
    kırmızı d için ed1, kırmızı e için ed2, sonraki tepeye ed3, ordan geri çekilmeye ed4 desek ve şu anda ed5 bitti bitecek desek nasıl olur?
    trader patron o durumu düşündüm ama iki nedenle eledim .. ilki ed lerde genişleyen kalıp sık rastlanmıyor ... daralan takoz gibi oluyor çoğu zaman .... ikincisi kırmızı c dediğim yerde mavi 4 ü bitirirsem mavi 4 ün bir flat ve kırmızı d nin o flate ait kırmızı c olması gerekir ..bir flatin c si hep 5 dalgadır ve itkiseldir .. ya itki ya ed .. olmalıdır ..ama o dalga ne edye benziyor ne itkiye olsa olsa bir üçgenin d si olabilir dedim .. üühühühüühühüh ....
    2013,00

4. 6 Kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    4.263
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.804
    Toplam Teşekkür
    227 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı selçuklu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    trader patron o durumu düşündüm ama iki nedenle eledim .. ilki ed lerde genişleyen kalıp sık rastlanmıyor ... daralan takoz gibi oluyor çoğu zaman .... ikincisi kırmızı c dediğim yerde mavi 4 ü bitirirsem mavi 4 ün bir flat ve kırmızı d nin o flate ait kırmızı c olması gerekir ..bir flatin c si hep 5 dalgadır ve itkiseldir .. ya itki ya ed .. olmalıdır ..ama o dalga ne edye benziyor ne itkiye olsa olsa bir üçgenin d si olabilir dedim .. üühühühüühühüh ....
    alternatif çok patron. kırmızı a dediğin yere mavi4 koyalım. b ye ed1, c ye ed2, d den sonraki tepeye ed3, sonraki dibe ed4 ve ed5 bitti bitecek diyelim. al sana daralan kalıp Ne yap et bitir trendi patron
    ii geceler
    eski nickim:trader38
    Burada yazılanları beyninde özümleme yapmadan uygulayan kişilerin zarar etmesi kaçınılmazdır. ben daha kendini kurtaramamış acemi bir vobcuyum

6. 6 Kullanıcı matador38 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür

Alıntı trader38 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    alternatif çok patron. kırmızı a dediğin yere mavi4 koyalım. b ye ed1, c ye ed2, d den sonraki tepeye ed3, sonraki dibe ed4 ve ed5 bitti bitecek diyelim. al sana daralan kalıp Ne yap et bitir trendi patron
    ii geceler
    patron alternation rehber ilkesi ihlali oluyo o zamanda ..kafamın karışıklığı alternatifin çok olmazsı zaten ... büyük 2 keskin sert düzeltme ... büyük 4 sideways üçgen falan beklenir alternationa göre .. ikiside zigzag olabilirmi olabilir tabi .... ama 2. dalga zigzag 4. dalga üçgen olan alternatif .. 2 ve 4 zigzag olan alternatife göre daha güçlü gibi ... ühühüühüh ... alternatif çok abi ... bakalım ... hayırlısı kısmet ...
    2013,00

8. 7 Kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

9. 19.09.10, 23:54

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür
    2.797 Yazısı Teşekkür aldı

Sevgili Selçuklu,

Senin running triangle b dalgasının biraz sorunlu olduğundan ve daha çok bir itkiye benzediğinden daha önce bahsetmiştim. Bir de alternatif önermiştim. Triangle a dalgası yerine mavi 4. Triangle b dalgası yerine (itkiye benzeyen b) mavi 5. Sonrasında ise Expanded Flat gelişiminden bahsetmiştim. Favori sayımım bu. Yine, sanırım sen bu sayımı yine bu topicte ben bunları söyledikten sonra vermiştin.

Son yükselişi itki sayamamanın sebebi de, eğer bu sayım geçerli ise, expanded flat'ın b dalgası içinde ilerliyor olmamız. Senin o sayımı bir daha yayınlarsan daha kolay görürüz.

Bol Kazançlar.
    Loss of opportunity is preferable to loss of capital.
    Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.

11. 5 Kullanıcı sazan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür

Standart Xu030 Spot piyasa günlük grafik

Neyse, Seni yormayalım ve benim o zaman söylediğim sayım alternatifini (expanded Flat'lı), yine o zaman verdiğim senaryo geçerli ise B dalga hedefi ile grafik üstünde etiketlendirerek bir de ben vereyim. B hedefinin geçilmesi (ardı ardına 2 bar üstünde kapanış anlamında), bu sayımın geçersiz olduğunu gösterir (ve daha baya bir zaman yükseleceğini). Tam olarak B hedefi 81.776'da durmakta.

Xu030 Spot piyasa günlük grafik.

Yazdıklarım deneyimlerimle şekillenen kişisel görüşümdür. Yatırım kararlarınızı etkilemesine izin vermeyiniz.

13. 10 Kullanıcı sazan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    2.789
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.247
    Toplam Teşekkür
    264 Yazısı Teşekkür aldı

Sn sazan 5 e büyük dereceli bir etiket koydunuzmu..C hedefinden sonra yukarı daha yolumuz mevcutmu..gerci dowda son bir aşağı turdan sonra 12000 ler hedefiniz mevcut buda bizimde 5 A dersek C yede B etiketi koyarsak son bir C için yukarı şansımız vardır..yanlış yorumlamamışımdır.Eline koluna yüreğine sağlık..

15. 4 Kullanıcı dede2 tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür

Alıntı sazan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neyse, Seni yormayalım ve benim o zaman söylediğim sayım alternatifini (expanded Flat'lı), yine o zaman verdiğim senaryo geçerli ise B dalga hedefi ile grafik üstünde etiketlendirerek bir de ben vereyim. B hedefinin geçilmesi (ardı ardına 2 bar üstünde kapanış anlamında), bu sayımın geçersiz olduğunu gösterir (ve daha baya bir zaman yükseleceğini). Tam olarak B hedefi 81.776'da durmakta.

Xu030 Spot piyasa günlük grafik.

sazan abi .. tşk eline sağlık ...itki sayamadığım yer .. demekki b wave of flatmiş ... ..
    c wave o f flat ...60.000 altına götür bizi sazan abi ... sıkıldık bunaldık ..... üvvvvv ... saygılar hörmetler abim ..
    2013,00

17. 6 Kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    Shadizar
    Teşekkür Teşekkür 
    36.921
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    93.341
    Toplam Teşekkür
    33.405 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı selçuklu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sazan abi .. tşk eline sağlık ...itki sayamadığım yer .. demekki b wave of flatmiş ... ..
    c wave o f flat ...60.000 altına götür bizi sazan abi ... sıkıldık bunaldık ..... üvvvvv ... saygılar hörmetler abim ..
    Sazan qural bizi diskoya götür, götüremezsen Pala götürecek gülüm...
    BANGA mühim

19. 5 Kullanıcı Astatin tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür

sazan abi .. o üçgenin b dalgasını ben şöyle saymıştım abi ... y dalgası runningli kombinasyon ... ühühüh .. bu runningler başıma bela olacak gibi .. ühühühüüh

2013,00

21. 1 kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    845
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    17.789
    Toplam Teşekkür

Sevgili Selçuklu,

Bak böyle impulsive olarak da sayılabilir.
    İstersen bu triangle (özellikle running) illetinden kurtulmak için şunu dene. Eğer bir dalga impulsive (itkisel) sayılabiliyor ise, corrective (düzeltmesel) tüm alternatifler sonra gelir (daha düşük olasılıklıdır) prensibini uygula. Nedeni şu : Her impulsive dalga corrective sayılabilir, ama her corrective dalga impulsive olarak çok zor sayılabilir, çogunlukla da sayılamaz.

Gerçek dünyada tüm rehber ilkelere uyan sayım , çok zor görülebilir (%25-35 arası). Bu nedenle impulsive kuralları ihlal etmeyen her sayım, rehber ilkelere uymasa da impulsive'dir yaklaşımı bence daha dogrudur. Burada rehber ilke uyumsuzluğunun önde geleni aşağıda.

Buradaki impulsive sayımda 5. dalga = 1. dalga yada 5. dalga = %61.8 uzunluğu of 0-3 dalgalar arası rehber ilkesine uyum yok. Nerede ise başarısızlıkla sona ermiş. Beklentimiz ciddi bir geri alış ve sonrasındaki harekette %61.8'i geri alınmış. 5. dalga başarısızlığı olmadığından tümünün geri alınmaması normal, ama 5. dalga çok zayıf kaldığından ciddi bir geri almada normal.

23. 6 Kullanıcı sazan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    teprik ederim
    Teşekkür Teşekkür 
    66.763
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    55.837
    Toplam Teşekkür

tşk abi ... öyle yapayım güzel fikir sağolasın ...

eğer bir dalga itki sayılabiliyorsa .. düzeltmesel tüm alternatfifler sonra gelir ....

sazan abi .. .. gurt taburu dolunay analizi yapabilirmisin abi müsait zamanında ... ühühüüh ..
    2013,00

25. 6 Kullanıcı selçuklu tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri