Sevgili Arkadaşlar,
20 Tane Elliott'çu bir araya getirseniz en az 10 farklı sayım çıkarırlar sözü dogrudur.
Bu nedenle her birimizin farklı senaryolarda ve sayımlarla ilerlememiz de normaldir. Bu yüzden kural ihlali olmadığı sürece her sayım dogrudur, sadece olasılıkları farklıdır. Kimi çok olası, kimi ise çok az olasıdır. (Bu yüzden Sida, dede2 , saraylı, selçuklu yada çaylakboga ve diğer arkadaşların sayımlarını sadece kurallar ve bir kalıp ortaya koyuyorlarsa, kalıp sonrası beklenilen fiyat hareketinin gelmemesi sonucu kalıbı gözden geçirmeleri açısından eleştiririm)
Alternatif sayımım yokmu sorusuna da şunu söyleyeyim.
Genelde aynı anda 2-5 arası farklı olasılık benim açımdan daima gündemdedir ve bunların en az 2'sinin olasılığı da birbirine yakındır. Ancak tek bir yazıda tüm bu olasılıklara değinmek , hangisinin hangi durumda geçersiz olacağını, hangi koşul gerçekleşirse hangi sayımın olasılığının artacağını söylemek, her yazımı ansiklopedik yapar. (İzleyenler bilir, hisse.net'de öyle yapardım çünkü amacım Elliott ögretebilmekti.)
Ayrıca yukarı giderse şu sayım, aşağı giderse bu sayım geçerlidir demek, bir fikir edinmek isteyen için tam bir açmazdır. Net bir yön fikri yoktur. Yorumcuyu da her durumda haklı kılar (yani beni). Bunu fiyat 74 iken dirençler olarak 74.5-75-75.5 destekler olarak 74-73.5-73 gibi fiyat seviyelerini vermeye benzetiyorum. Eninde sonunda bir direnç yada destekte fiyat hareketi durur. Yorumcu da her zaman haklı olur. (Dikkat : Pivot seviyelerini kastetmiyorum)
Şimdi ise bana en dogru gelen sayımı veriyorum ve alternatiflere değinmiyorum. Ancak bu alternatifleri gözden kaçırdığım veya olduğundan daha az önem atfettiğim anlamını ihtiva etmez.
Not : Bu yıl şu ana kadar oluşan fiyat tepesinin 5. dalganın sonu olduğunu hiç belirttim mi ? Dün sorduğum soruyu tekrarlayayım. Sizce yükseliş burada bitti mi ?
Bol Kazançlar.
Yer imleri