Mehmet Ferit patronun bahsini ettiği benimde mütevazi ekleme yaptığım hususun örneği;
sistem al verdikten sonra 800 puan ters yemesine rağmen sat vermiyor...yukarıda bahsettiğim TGG, (alttan 4 üncü indik) 4 den 2 ye düşüyor (veya CCI örneğinden gidersek -100 den küçüğe düşüyor).. Burda long poz arttırılabilir demektir.
1) TGG nin 2 ye düştüğü bar, en düşük fiyatın görüldüğü bar...(eğer 1 e düşseydi sistem da muhtemelen sat verecekti)..
2) el alttaki iki indikatör birbirinin ekürisi ve istatistiki olarak dip ve tepelerde benzer hareketle yapıyorlar...(asla hesaplanışları aynı değil...mesela birinde volume var öbüründe yok).. allatn 3 üncü
3) Alttan 3 üncü indikatör CCIM... graf sıkışmasın diye 4 üncü indiki koymadım.ama ccı ile de 4 üncü indik ekürü....
Mantık şu, bu iki ekürüden oluşan iki grup farklı şeyler diyorsa TGG 2 de kalır yani mevcut pozu korur..amma çoğunluk sağlandığı zaman trend o tarafdır (3 yada 1)...
Ha birde bütün bunlar ne derse desin, sistemde bir de filtre var...filtre bahsi tek başına yrı bir mevzu
SONUÇ:
Bu grafları ne süper sistemim var demek için koymuyorum (Zaten sistemi tek başıma ben geliştirmedim, çoğu pay ağabeyime aittir). Bu iş için uğraşmak çabalamak vakit harcamak, bir sürü geçmiş veriyi analiz etmek, indik geliştirmek v.b. v.b. lazım. En önemlisi gaza getirmeniz hırslanmanız lazım. Ben de eskiden sistem işiyle uğraşırdım ama SAZAN'ın sistem çıktılarından etkilenip kendime gaz yaptım.. SAZAN ın teorik bilgilerinden de faidelendim..Sonuç olarak aylarca uğraştık.. Bu sistemden çok daha iyi sistemler eminim vardır forumda ama hepsi uğraşılarak emek verilerek elde edilmiştir. Yani; çalışmayana ekmek yok............
Yer imleri