SOn durumda budur...eski ben olsa bu NUNU ları ve %0.4 artı olan DJ i görünce şortlardı..amma artık yok...yooooookkkk..sisteme ters yok
![]()
SOn durumda budur...eski ben olsa bu NUNU ları ve %0.4 artı olan DJ i görünce şortlardı..amma artık yok...yooooookkkk..sisteme ters yok
![]()
BANGA mühim
Saatlik sistem pek beklemediğim bir seviyeden 74400 altinda short verdi son dakıkalar shorta döndüm.
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
excali, gold 1159,04'ten shortladım.
belki bilmek istersin.![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
son bişi ex.
altın longun varsa, ve günlük trade ediyorsan, günlük grafiklerde TOBO'nun kalemle çizilmiş olanı var.
hedefi orda kabak gibi görünüyor.
emme bendeki güzel bi sistem, 2 gün önce long exit demiş.
hala exitte. ne long sinyali var, ne short.
kenarda bekle diyi...
tekrar iyi akşamlars...
dow kapanışı bizim kapanışı gölgede bırakacak cinsten..
diyeceksiniz ki bizim kapanışta ne var + 900 yapmış daha ne olsun ama apsd ve son dakikalardaki baskı pztesiye zayıf açılış ve realizeye işaret ederken şimdi maç ortada,hatta longlar önde..
hayır olsun bakalım,pztesiye çok var![]()
Milyonlarca taraftarın yüreği , siper etti sana kendini..
sokakta oynasan kaldırımdan destekleriz..
Genç Siviller, İstanbul Barosu'nun geleneksel olarak düzenlediği Mahmut Esat Bozkurt Hukuk Ödülü'nün bu seneki törenine Nazilerin Başhukukçularından Nurnberg Barosu'ndan Carl Schmitt adına çelenk gönderdi.
İstanbul Barosu'nun "Türk soyundan olmayanların bu memlekette bir tek hakları vardır, Türklere hizmetçi olma hakkı, köle olma hakkı" sözleriyle bilinen Mahmut Esat Bozkurt adına her sene verdiği Hukuk Ödülü, bu sene, 28 Şubat Askeri Müdahalesinde TSK tarafından verilen brifinglere koşa koşa gitmiş olan HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'e veriliyor. Bu "samimi" hediyeleşmeye büyük bir içtenlikle destek olup, gönderilme olasılığı yüksek bir çelenk gönderdik; "Carl Schmitt - Nurnberg Barosu
---------
(Carl Schmitt'in kim olduğunu bilmiyor olsalar gerek, "yurt dışından bize çelenk göndrmişler görünen bi yere koyalım" deyip barolar birliğinin çelenginin yanında koymuşlar çelengimizi)
---------
http://www.gencsiviller.net/haber.php?haber_id=264
DİKKAT!!! DİKKAATTT!!!
SİSTEM TÜCCARLARINDAN VE KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURTLARDAN UZAK DURUN!
***BİR DOST***
bu borsa 85.000 i görecek
DİKKAT!!! DİKKAATTT!!!
SİSTEM TÜCCARLARINDAN VE KUZU POSTUNA BÜRÜNMÜŞ KURTLARDAN UZAK DURUN!
***BİR DOST***
ML, bir çok yatırım bankası araştırmasının tersine Türkiye için çok daha temkinli bir duruş tavsiye etti. “Turkey: Raising Rates = Cut Positions” başlıklı notta, yeni tavsiye için şu gerekçeler sunuldu:
GOP bölge fonlarının nerdeyse %75’i zaten (Morgan Stanley) normal ağırlıkların üstünde Türk hissesi tutuyor, alokasyonları daha fazla artırmaları zor.
Türkiye, bölgede tek “hızlı büyüme teması” değil, Rusya bile %7 büyüyecek, hızlı büyüme için Türkiye’ye prim ödemek gereksiz.
Enflasyonda artış endişe verici, faiz artırımları gelebilir. 2011 beklenen F/K ve ŞD/VAFÖK bazında Türkiye Rusya, Macaristan ve Güney Afrika’dan biraz daha pahalı. Politikada ciddi riskler görmeyen ML’e göre, İş Bankası C, Anadolu Efes, ENKA ve Trakya Cam hala alınabilir. Buna karşın, Aksigorta, Arçelik, Erdemir ve Tekfen çok uygun değil... DEMİŞ MERİ TEYZE...MERİ TEYZEYİ DİNLEMEK LAZIM...
![]()
-Ben bilmem zistem bilir...
-Demirden korksak trene binmezdik...Kaybetmekten korksak Voba gelmezdik...
Adına banknot denen ve sahibine satın alma,sahip olma yeteneği veren kağıt...sözü geçen, şu anki modern sistemlerde dolardır...Üretimi ,ticareti ,gücü elinde bulunduran ABD...Bunu hala kullanıyor...Çünkü onun cepten yiyebilmesinin şu anki tek yolu...Fakat durumlar eskisi gibi değil artık...Daha önce tarihin hiçbir döneminde,ülkelerin birbiriyle iliişkileri,alışverişleri ve birbirlerine etkileri bu kadar yoğun olmadı.(globalization)...Bundandır ki ,ABD nin bu sistemli ve bi o kadar da haksız ekonomik eylemlerine farklı yerlerden çok fazla ses çıkıyor...Çin ,avrupa,rusya,japonya...ABD eninde sonunda bunlarla ortak bir potada buluşacaktır...Fakat benjaminlerini de öldürmek,gözardı etmek istemeyecektir..Onun için dünyada dolarlarını parkedebileceği ,kendisine mahkum ,ne isterse yaptıracağı emergingleri kullanacaktır...Enerji...çoğu ekonomist enerji ihtiyacının ileride karşılanamayacağı için ,dünyada üretim maliyetlerinin tavan yapacağını,ve bu kısır döngü içinde karanlık bir serbest piyasa ve kaos ortamı oluşacağı görüşünü belirtse de ben buna katılmıyorum...
Sonuçta enerji olarak kullanılan kavramın adı tarih boyunca değişmiştir...Ve petrolün azalması ya da bitmesi ileride başka ürünlerin enerji kaynağı olarak kullanılamayacağı anlamına gelmez..Ben arge ve sanayi devlerinin bu convert olayının ilk adımlarını çoktan attığına inanıyorum...ve tabiki kendi tekelleri altında...
Dünyadaki asıl sorun ileride consume kaynaklı olmayacak...Sonuçta arzın şekli temelinden değişecek...ama sistem her zaman bir üretici ve karşısında tüketici yaratmayı bilecek...Bu cycle ın sadece bitişidir bu...Gömlek değiştirmesidir...Tarihte de hep böyle olmuştur...
Asıl soru ise ABD kendi tekeli altındaki satın alma gücü olan dolarını hangi güvendiği emerginglere parkedecek...bunları göreceğiz ileride...
Fakat şundan eminim ki,en basit macro kavramlar ve kurallar ileriki birkaç sene içinde yeniden yazılacak ve yeni dengeler oluşturulacak....Üniversitelerdeki bütün ekonomi kitapları yeniden yazılacak...Bunu yakalayamayan konvansiyonel ekonomiler,ekonomistler,kültürler ise bu yeni cycle içinde ezilip gidecek...
--Eksiklik Kendi Özümde--
Altında en son analizimde Mart sonuna doğru dip ve ralli beklentim gerçek oldu.
Zamanı ve değeri tutturduk ve ralliledi.
Altın 1147 yi geçince rahatlıkla 1163 e ulaştı.
1080-1085 alım yeri oldu. Burası artık ana destek.
1163 kilit.
1123-1131 ve 1139-1144 destekler.
1163 üstünde long tutulmalı.
1163-1173 ve 1183-1193 dirençler.
Uzun vadede 132X göreceğiz.
Jelibon.
Ben kesinlikle VOB için bir hiçbirşey yazmıyorum, analizlerim amerikan borsaları içindir. Kişisel görüştür.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri