yukarıda alıntıladığım grafla karşılaştırma yaparsanız gümüş te bir gün önce ne demek istediğim net anlaşılır,..salıyı çarşambaya bağlayan sabah te saat 01:00da zaten bunu görür görmez verdik,....
golda devam edelim,...
yukarıda alıntıladığım grafla karşılaştırma yaparsanız gümüş te bir gün önce ne demek istediğim net anlaşılır,..salıyı çarşambaya bağlayan sabah te saat 01:00da zaten bunu görür görmez verdik,....
golda devam edelim,...
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
gold, ...
fiyat olarak gümüşten öndeydi ama saykılda gerideydi,..belki gümüş saykılını bağlayabilse idi önden bize goldu okutacaktı,...bağlayamadı ama durumu yine okuttu, ama goldun sadece bu günkü düşüşünü okuttu,...
zira gold için halen bir saykıl ve ara yükseliş umudu mevcud,..çünkü bağlayabilirde bağlamayabilirde
...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....
gold için halen 1224.x merkezli saykıl umudu devam ediyor,..ama gümüş bize gösteriyorki bunun ihtimali biraz zayıfladı, zira gümüşün tekrar öpüşme için ağız yapması zaman alacak,...
hızına baktığımda 4 yada 5 gün daha istiyor gold,...bu 1224.x altına veya üstüne tarde demek,...
işte böyle durumlar için verdiğim bu defa saatlik saykıllar önem arzeder,...
öpüşme olana kadar bunların hepsi çalışır saatliklerin,...
1203.x
1244.x
1266.x
1284.x
ve son eklenen
1302.x
100 pips lik bir trade alanı,...ve 4 -5 gün var,...
şimdi vobda çeşitli indiklerle
2 ile 8 gün kalmıştı dönüş ihtimaline,...
cum ve pt alçak basınç yani short hava, yüksek basınca dönecek,...sonraki 3 gün boyunca yine sağnak bir durum alçak basınç durumu var ama bulut tavanı bir öncekinden daha yukardan serpiştiriyor,...
yani öncekine yağmurla birlikte lodos karışık desek, bu dediğimde lodos gidiyor, yağmur kalıyor,....
işte bu bölümden sonraki 10 gün çok önemili, güneş açan bir bölüm var,...
orası kaç puvan verirse,...
bu ilk 5 gün goldun kalan 4-5 gününe okutsak,...yani saykılına kalan zamana,...
eş zamanlı formül gereği,..
gold+emtiya+gelişmekte olanlar
veya cumadan sonra 10 gün düşecek,..ama düşüş artık hep borç,...çıkış alacaklı,...ne kadar düşerse o kadar alacaklı,..overlup o kadar fena yukarı alır anlamında,....
gelecek hafta cuma dan sonra güneş açma ihtimali hayli yükselecek,...
şimdi bu dün için 3-9 kaln işte bu gün için 2-8 kaln,
bunların bir ayarı yokmu var tabi,...
en uzunu alınacak,..burada 8 ,
ve kestirme düşünce 8 gün içinde bir harketmiş olarak düşünülecek,....
şöyleki, mesela 2 , 8 in içine dökülüyor ve 8 in bir pasajını veriyor aslında,...
ben aslında bu gün olayına fazla girmiyordum, burada daha önceden verdiğim hafta analizleri çok daha anlaşılır,...
ama aralarda 4000- 6000 puvanlar olunca,..
başta verdiğimiz öngörünün bu yükselişlerden veya düşüşlerden etkilenmesini izah etmek kalıyor geriye,...
örnek,..
strateji,..
74050 üstüne bir pozlanma yeri, 74050 altına ise bir pozlanma yeri,...
düşünceyi yani 74050 yi, 19 aralık 2013 te üretmişim ben zaten analiz olarak,...topicte var,...
ama etkileme,....şimdi bu stratejiye doğru gelince, e zaten orada strateji çalışacak,..
işte 5 lik yapan kişi için o gün 1500 puvan bille büyük iş,..bir etki veya yazı yazma isteği,...
bu normal,...
ama durum zaten stratejiye doğru geliyor bir taraftan,....
böyel bir durum, ..
şimdi o yazı bir yazı daha doğuruyor filan falan çorba olabiliyor sonra,..
oysa temel,...
temelde,..
74050 üstünden bir pozlan, 74050 altında bir pozlan,..
84-74 arasına hünerli isen girdi en baştan,...şimdi bu 10000 lik hünerli bölge hakkaten oluştu yani,...
ben bunun 4000 puvanını aldım ve 74050 üstünden 1 pozlana döndüm, şimdi bundan
-1000 zarardayım,...
74050 altından bu zarar daha artcak ama alımda yapacam ve sonrasında bırakacam poz işini beklemeye başlayacam
stratejim bu,
daha öncede yazdım bunu,...
bakınşunu da net olarak söyliyim,..
74050 bir dip deyil,...kesinlikle deyil,...
nasıl dip olabilir 74050 74050 den 14-15 000 puvan kalkarsa dip olma ihtimali artar,...
ama sadece artar,....
ama bakın 19.12.2013 te ne yazmışım,...devamındada devam ettim,
01.01.2014 ve y.dışından geldikten sonraki yazılarımda,.....
30 aralıktan itibaren, aynen böyle yazmışım,...
şu yani bunun ütüne ben devam ediyorum analizde,..
arada ara rakamlar oluyor olmuyor değil ara günler alıyoruz almıyor deyiliz ama şablon bu,...
buradan devamla
19.12.2013 de sp yorumlamışım sp daha bir önem vermişim,...
30.12 2013 te de vob yorumlamışım,....74050 burada çok açık,...
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri