I,...ben..love,..seni...you,..seviyorum)
I,...ben..love,..seni...you,..seviyorum)
--Eksiklik Kendi Özümde--
susadım..az bi water looo
şimdi arkadaşlar son 2 haftadır sistemdi testti aman efendım performanstı derken bişey farkettim , muhtemelen siz de farkedip olayı çömüşsünüzdür diye burdan bi sorayım istiyorum..
ön bilgi Ms downloader kullanıyorum ve verileri matrixten alıyorum
şimdi olayımız şu ; sistem testini yaparken nisan vade 5 dk verilerini kullandıgın vakit gelen sistem sonuclarını incelerken şunu gördümki , nisan vadenin şubat vade aktif olduğu sıralardaki verileri çok durağan yani 1 lot işlem ya var ya yok barlarda 3 lot 1 lot filan işlemler haliyle tüm barlar nokta şeklinde ve açıkçası gerçeği yansıtmayan şeyler .. dolayısıyla bu şekilde yapılan testler ve analizlerde fazydalı olmaaaiii .. sorunum şu neden matrix aktif vadede veri çekilirken nisan vade için 1 mart öncesinde şubat vade verilerini kullanmıyor da hala ısrarla bize nisan vadenin ilk çıktığı vakitteki anlamsız noktalar dizini barları veriyor..
ikinci bir husus yukardaki konuyu saatlik datalarda da kısmen içerdiğini gördüm. bu da açıkçası güvenimi sarstı , olması gereken nedir diyecek olursak her vadenin aktif süresi ile sonlanma süresi arasındaki değerlerinin birleştirilmesinden oluşan bir 8000 bara ihtiyacımız var değil mi ?
matrixte hatırladıgım kadarıyla en son 3 ay önce kullanmıştım , yakın vade ve +1 vade olarak kaydedıyordu bu dataları halıyle o zamanlarda bu sorun yasanmıyordu , kontrat degısse bıle yakın vadeye kaydedıyordu yenı dataları dıye bılıyorum.. bu konuya çöüm bulabilen oldu mu ? 2 farklı data dosyasının istenilen günlerini belirleyip merge edebilme imkanımız var mı ? yol yöntem tavsiye edebilenlere minnettar olurum..
2.bir konu , matrixi arayıp dedimki arkadas siz 8000 bar verıyosunuz ama 5 dk ıcın bu bısey ıfade etmıyo , sız log tutmuyomusunuz bunların bunu alsak sızden dıye , adamlar yoo tutmuyoz dedılerelınde guzel hatası az gerıye donuk 5 dklık datası olan var mı ?
daha once forumda bu data paylasılmıstı ancka bu datada hatalar ve eksık donemler mevcuttu ayrıca merge etmeyıde henuz karıstırmadım.. o yuzden hayırsever bı vatandas bak bız aktıf vadelerı bıraraya getırıp gecmıs verılerı tutuyoruz der ve bı lınk verırse cok mutlu olacagım![]()
öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..
longların yarısı flat..histemli..bereket versin
Sn. Astatin,
bahsettiğiniz fdji de 10465 noktası geçiliyor şu an
full flat oldu..-300 le açtıımız gün +300 oldu bin bereket
vatif ol di rayting sistım in ingıliş vud bi layk dis...vudınt it bi so gleymurıs...![]()
--Eksiklik Kendi Özümde--
hmm sorularıma bır cevap verecek yokmidur ? bu sorunu yasayan tek ben mıyım
üvvvvvvv de üvvvvvvv
öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri