Sayfa 1948/3250 İlkİlk ... 94814481848189819381946194719481949195019581998204824482948 ... SonSon
39000 sonuçtan 23.365 ile 23.376 arası

Konu: VOBjektif Seans Odası

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür
    62.413 Yazısı Teşekkür aldı

97275 ten devam,...

ayna bu,...

suratınızı burada görebilirsiniz,...kırmızı mı, yeşilmi,...al mı, satmı,...

fiyatların henüz buna yakın oluşu bu anlamda bir avantaj sunacak,...

short kesim 95xxx serisi 91xxx e doğru kırılırsa kar kilitleyebilir,....

long ise öncelik 97275 in üstünde kalabilmeli,...

hatırlanacağı üzere

tl grafta 97275 long devam rakamı idi,...tüm zaman yani,...

ve yine

usd dede hafta sonu 5.43xxx ü 5.39xxx a revize etmiştik,...

5.39xxx cent bir denge rakamdı ve usd ilk olarak realize ediyordu,...

ve yine ta 2012 ekim öncesinden hatırlanacağı üzere tl grafı ittiren işte bu usd graftı ve ilk teklemesini yaptı,....

bu yerde 5.39xxx,...cent

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

2. 8 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

ikinci ayna da bu,...

5.43xxx ten 5.39 a revize olan cent eder,....

üçüncü ayna ise zaman,...

...yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür ve asla yatırım tavsiyesi deyildir, bu nedenle bu yazılanlara göre hareket etmek hatalı sonuçlar ve ciddi zararlar doğurabilir,....

4. 5 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

aynalı günlerdeyiz,....

6. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

5.39461,...

iki haftalık farkl vardı,...

bu fark çift değer veriyordu,...

5.43888 ve 5.39461 olarak,...

hafta sonu üzerinde yoğunlaştım...

5.39461 e sabitledim bende kalsın dedim,...

bu iki haftalık fark prıceksiyonu bayağı hırpaladı yalnız,...ama oturdu artık,...

çünkü manaya bağladım,...iş takvimine,....

anlayacağınız adamlar mesai yapıyor,....

py sanın long veya short diye bir olayı yok, long ve short baştan belli,....

alenen belli,.....

belli olmayan micro trend,...

ve ben burada dedimki uçkura yazmam, yani tardeye artık yazmam ve global topiği böyle kapattım,....

hepsi budur,...

kalın sağlıcakla,....

8. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İSTANBUL
    Teşekkür Teşekkür 
    11.933
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    69.395
    Toplam Teşekkür
    7.292 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı drk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    [sıze=3]basit, yalındır, açıktır, nettirr…[/sıze]
    [sıze=3] [/sıze]
    [sıze=3]analiz, yorumdur, kişiseldir, olasılıktırr…[/sıze]
    [sıze=3] [/sıze]
    [sıze=3]sanal rakamlarla, o grafla bu grafla uğraştırmazz…[/sıze]
    [sıze=3] [/sıze]
    [sıze=3]işkembeyi kübraya göre oraya gidecek, buraya gidecek dedirtmezz…[/sıze]
    [sıze=3] [/sıze]
    [sıze=3]tepeymiş, dipmiş, destekmiş, dirençmiş, çalışmadıktan sonra hepsi hiçmişş…[/sıze]
    [sıze=3][/sıze]
    [sıze=3][ımg]http://666kb.com/i/cbhxsmkpne8bs6j7c.jpg[/ımg][/sıze]

şeker kardeş ,

haklı olabilirsin , olmayabilirsin bu tartışılır .

Kusura bakma ama yaptığın saygısızlık .

Sanane , birisi kendine bir topik açmış yazı yazıyor , analiz yapıyor.

Beğenirsin,beğenmezsin ; katılırsın, katılmazsın

herkes istediği gibi analiz de yapar,trade de yapar , yanlış da yapar.

Başkasının topiğine gidip alttan üstten konuşmak hoş olmuyor.

Açarsın kendine bir topik orada istediğin gibi at koşturursun.
    Y E S , WE CAN !!!

10. 6 Kullanıcı gnome tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

Alıntı indregandi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

5.43888 CENT,

BUNU SÖYLEYELİ BAYAĞI OLDU,...VE HATTA YAZIN BİR TARAFA DEMİŞTİK,..

İŞTE DÜN 5.44XXX LE KAPADIK,..BU GÜN ETRAFINDA TRADE ETTİK,...ZATEN DAHA ÖNCEKİ NOTUMUZ DENGE OLACAĞI YÖNÜNDE İDİ,..

ŞU DEMEK KESİN KIRILIŞI O YÖNE YÖN OLACAK, BU LONGDA OLABİLİR, SHORTTA OLABİLİR, ÖNCE KIRILIŞ GÖRÜLMELİ,...

TRAJİ KOMİK HADİSE,...İŞTE BU GÜNDE GÖRDÜNÜZ,...97275 T.L NİNDE BURAYA YERLEŞMESİ,...İKİSİNİ ÖRTÜŞTÜ SAYABİLİRİZ,...

SAYABİLİRİZ ZİRA ARADAKİ TALAŞ MUHTEMELEN USD İLE TÖRPÜLEBNECEK,..

YANİ USD DEĞER ALIRSA VEYA KAYBEDERSE ONA GÖRE BORSA EDERİ TARZINDA, BU SABİTLEMEMİZ ZATEN 97275 OLDU,...

BURADA İKİNCİ DEĞER İSE ÇOK YAKININDA 5.39461 CENT DEĞERİ OLARAK ALINACAK,..

KURAL GEREĞİ İKİ YER VARSA AŞIMLAR VE GERİ GELİŞLER HER İKİSİNE GÖRE ELE ALINMALI,...
    Piyasa sanki bana şahsıma 1 hafta feyk atıyor gibi geliyor ama, dere geçerken at değiştirmiyecem, zira bunu baştan böyle düşünmüştüm,...ilerde açmaz bir şekilde önümde açar olacak,...buna inanıyorum,...
    bu net olarak,....

5.39461 olarak denge alınacak,....yukarıki mantıktan 5.43888 de kullanılabilir,..

zira 5.44 olarak 5.43888, 5.40 olarak da 5.39461 perşembe ve cuma günlerinde ardaşık test edildi,...

ama ben rakamımı kesinleştirdim artık,...

5.39461 usd denge haftalık olarak budur,...

hem destektir,..hem dengedir,...dolayısı ile hemde destek tutmassa kırılış yeri dir,...

bunu zaman gösterecek,....
    ağamla iki hafta farklıymışız,....oturdu kısmen,.......sağlık olsun,...

bende kalsın,....
    97275 ten devam,...

ayna bu,...

suratınızı burada görebilirsiniz,...kırmızı mı, yeşilmi,...al mı, satmı,...

fiyatların henüz buna yakın oluşu bu anlamda bir avantaj sunacak,...

short kesim 95xxx serisi 91xxx e doğru kırılırsa kar kilitleyebilir,....

long ise öncelik 97275 in üstünde kalabilmeli,...

hatırlanacağı üzere

tl grafta 97275 long devam rakamı idi,...tüm zaman yani,...

ve yine

usd dede hafta sonu 5.43xxx ü 5.39xxx a revize etmiştik,...

5.39xxx cent bir denge rakamdı ve usd ilk olarak realize ediyordu,...

ve yine ta 2012 ekim öncesinden hatırlanacağı üzere tl grafı ittiren işte bu usd graftı ve ilk teklemesini yaptı,....

bu yerde 5.39xxx,...cent
    ikinci ayna da bu,...

5.43xxx ten 5.39 a revize olan cent eder,....

üçüncü ayna ise zaman,...
    aynalı günlerdeyiz,....

5.39461,...

iki haftalık farkl vardı,...

bu fark çift değer veriyordu,...

5.43888 ve 5.39461 olarak,...

hafta sonu üzerinde yoğunlaştım...

5.39461 e sabitledim bende kalsın dedim,...

bu iki haftalık fark prıceksiyonu bayağı hırpaladı yalnız,...ama oturdu artık,...

çünkü manaya bağladım,...iş takvimine,....

anlayacağınız adamlar mesai yapıyor,....

py sanın long veya short diye bir olayı yok, long ve short baştan belli,....

alenen belli,.....

belli olmayan micro trend,...

ve ben burada dedimki uçkura yazmam, yani tardeye artık yazmam ve global topiği böyle kapattım,....

hepsi budur,...

kalın sağlıcakla,....
    sağlıcakla kalın,...

12. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    2.955
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    1.343
    Toplam Teşekkür
    281 Yazısı Teşekkür aldı

sn drk

sistemi sinyal verdiğinde yayımlamaya devam ederseniz
    takip ve gereğinde takdir ederiz

faydalı olacak paylaşımlarınız için siz de bir topik açabilir
    engin fikirlerinizden damlaları bize de sunabilirsiniz

biz buradayız
    bekleriz efendim....
    Kurallara uymanın ve doğru olanı yapmanın yeri ve zamanı yoktur...

14. 2 Kullanıcı temese tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    113
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    571
    Toplam Teşekkür
    108 Yazısı Teşekkür aldı

Sn.Indregandi ve dolaylı da olsa gönderme yapan Sn. Topik takipçileri,

Bu türden alınganlık yapmanıza ve beni hedef göstermenize gerek yok.

Burada size olan ilgiden kendime ders çıkartmak adına tüm haftasonu hatta Cuma akşamından başlayarak aralıksız saatlerce global süngerleri okumaya çalıştım. Emekse bu emek değil mi?

Ancak, baktım anlamıyorum, bu kadar kişinin TEŞEKKÜR ettiği, anladığına ve takip ettiğine göre bende bir problem olduğunu düşündüm ve bunu da dün topiğe yazdım zaten.

Yazı kişeseldir, kimi kolay anlaşılır kim zor anlaşılır, bunu eliştirme hakkım yok olmamalı. Adama derler ki anlamıyorsan okuma kardeşim. Ben de öyle yaptım. Ama geriye bir baktım 213 sayfa okumuşum ve dedim ki bu derinliği anlama kapasitem yok. Kendi kendime dedim ki topiği açan ve takip eden kişilere sor bakalım gözden kaçırdığın birşeyler mi var? O yüzden okuduğum konularda kafama takılanları sordum zaten.

Herkese açık olan bir topikse burası ve sizin açtığınız ve sizin ortaya koyduğunuz ifadeleri sizden başka kime sorabilirim ki?

Derseniz yok kardeşim ben yazarım, soru moru kabul etmem sadece yazarım, ona da saygı duyarım. Ama böyle bir açıklama yok hatta tam tersi TEŞEKKÜR az asıldı, emeğe saygı katkıda bulunun dediğiniz yazılarınızı hatırlıyorum. Zaten ben bundan güç aldım da sordum medenice sorularımı.

Sorularda bir art niyet veya başka bir şey olduğunu sezinlesem, bu kadar açık hareket etmez ve tüm topiğe sormazdım. Madem herkes anlıyor, o zaman yazın deyin ki bak kardeşim böyle böyle diye. Bunu yap, istersen moronsun sen de alınganlık yapmam, derim ki ben idioutum. Açıklama isteğince bir kişi cevap veriyor, eleştire gelince amip gibi çoğalıp dolaylı da olsa gönderme yapmayı adamlık zannedenler var.

Verdiğiniz cevaba sırf emeğe saygı çerçevesinde de dönüp TEŞEKKÜR etmezdim.

İlk yazdığım satırlarda bir gönderme bir eleştiri varsa ben adam değilim art niyetliyim, her türden eleştiriyi kabul ederim. Kötü türden bir ifade yokken sadece soru sormuşken cevap sonrası grafımdan yola çıkarak beni eleştiren ve hedefe koyan yazınıza ben de sizin bana yaptığınız gibi hiciv yaptım. Çünkü, aklımda ve gönlümde olmayanı yazınız aklıma getirdi.

Yayınladığım graf sizin iddaa ettiğiniz gibi binlerce sayfalık yazınızı bir grafa sığdıracak kadar BASİT olduğunu göstermeye çalışmak vs. söz konusu bile değil? Bu türden bir yaklaşımı neye dayanarak yazdığınızı inanın anlayamadım.

Yayınladığım grafı kendi tradedimde kullandığım yöntemi sadece paylaşmak ve belki kendi ölçeğinde eleştiri veya övgü alarak daha güzelini bulmak esasını taşır ki tüm topiklerde eğer art niyet yok ise paylaşımlar üç aşağı beş yukarı benzer nedenlerle yapıldığını düşürüm. Bu topiğe bir katkıda bulunmak ve sizinle birlikte burada bunu paylaşarak yol arkadaşlığı yapmak istedim.

Ayrıca, ben graf yayınlayayım görün bakın tarzında bir iddaam varmış gibi ifadenizi de anlayamadım. Bu türden birazcıkta iddaacı bir yaklaşımda hoş olmamış. Bu türden bir eğilimim olsa topik açar ve paylaşırım zaten. Bu bir tercihtir. Kişi isterse yayınlar, isterse de yayınlamaz. Hiçbir zaman ben bu işi biliyorum veya bilmiyorum tarzında bir ifadem yoktur, olmamıştır. Herkesin kendi ölçeğinde de aklı vardır, kimsenin aklını küçük görmem haddime değildir. Herkes doğru yanlış kendi kararını verir. Yorum kişiye aittir.

Burada sizin veya diğer takipcilerin yayınlarından yola çıkarak, bu kadar kazanırım gerisi palavra vs. söz konusu bile değilken benim yayınladığım grafi kendim BASİT görürken bunun üzerinden hicivde bulunmanızı anlayamadığım ve anlamlandıramadığım için bu yazıyı yazmak gereksinimi doğmuştur.

Bu türden konularla tüm forumun trade zamanını aldım, affola…

Not:Yazı mesai molasında hızlıca yazıldığından nokta, virgül ve bunlardan kaynaklı dolayısıyla anlam kayması söz konusu olabilir. Bir daha yazı yazmamak adına bu açıklamaya tarafımdan ihtiyaç duyulmuştur.

Hayat sana herzaman ikinci şansı verir;
    adına "yarın" denir. (Neyzen)

16. 1 kullanıcı drk tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

iyi akşamlar Sn.Indregandi ve topiği...

bilgi edinmek adına haftasonu topiğinizi(global süngerleri) sondan ileriye doğru okudum(tabii bunda uzun yıllardır bu topiği yönetmeniz ve aldığınız TEŞEKKÜR sayısıda doğal olarak etkili oldu)

tüm haftasonu 200 sayfaya yakın okumaya calıştım ama bazı konuları defalarca okumama rağmen anlayamadım

büyüklüğünüze sığınarak birkaç konuyu sizden ve sizi takip edenlerden istirham edeceğim

öncelikle vadeli piyasalar çift taraflı bıçaksa amaç hem yukarı hem aşağı kazanmak esası taşıyorsa neden sadece tek yönde hareketi öneriyorsunuz?

63 haftalık projeksiyon öngörünüz özel bir çalışma ve teknik midir? yani bugüne kadar tarihlerin fibo rakamına çeviren manuel çalışmalar veya programlar gördüm ama bu verilerin sizin ifade ettiğiniz kadar 1-1.5 yılı kapsaması kadar olağanüstü bir analiz hiç okumadım ve rastgelmedim.

son olarak grafikleriniz çok çeşitli, tüm bunların veri takibini, trade ederken nasıl takip edebiliyorsunuz? Kendi adıma bir iki grafı zor değerlendiriyorum da özel bir yöntem mi var acaba?

tüm bu sorularımı LÜTFEN eleştiri olarak algılamayın, gerçekten bu soruları anlayamadım. Bu kadar takipcisi ve TEŞEKKÜRÜ olan bir kişiyi daya iyi anlamak için bunları soruyorum.

BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMINI DİLERİM.
    öncelikle,..benim topiğim bir trade topiği hiç olmadı,...

Eğer trade ye yönelik bir topik olsa idi,..bir sistem izleyerek yada yöntem, al/sat yönünde işlemler yapmış olurduk,...

Genel de analizi seçtik, işte sizin de bahsettiğiniz üzere analiz ederken bir kaç sistem den yola çıkarak rakamlar bütününü filtre ederk en sağlıklı olanları üzerinde karar kılıp rakam açıklıyoruz,...

Ve trade mantığı bu rakama göre şekilleniyor sonrasında,..

Yani bir sistem izlemiyoruz ama çeşitli analiz yöntemleri bize rakam verdiğinde bunu paylaşıyoruz,..

Proceksiyon işini ise açıklayamam elbette,...ancak şunu söyleyebilirim, bu analiz yöntemi ile

4, 6, 6 şeklinde haftalık periyodların kendisini ispatlamasından sonra bunu paylaşma kararı aldım,..

Zaten merak edilecek bir durum da yok,...63 haftaya kimse giremez,...

kısaca burası macro konularda, teknik konularda bir analiz topiği idi,...

Yani global süngerler ve zaten kapattık,..şimdi vobcektifte devam ettik,...bir stop sistem üzerinden trade olarak gitik sistem çok başarılı olduğundan bunuda kestik,...

şimdi ise paylaşma adına sorular olursa rakamlar üzerinden bunları paylaşıyoruz,...

Son 97275 te kaldık, altına üstüne,..

Ana fikirde bu realizenin 95xxx ve 91xxx lere kadar, 63875 dibinin ürettiği realizasyon olduğunu düşünüyoruz,...

Projeksiyonda ise eğer realizasyon 81175 parsa oradan long açacağız,.....zira zaman dolmuyor,.....proceksiyon bir zamn analizi,....

Farklı yani,....iç içe geçebilir,...haklısınız,..ama yapacak bir şey yok,...

Mesela stoplar tamam 91xxx e kadar patlarlar veya 88xxx e , ama zaman 81175 e kadar patlar,...

Bunu yeterince anlattım,...çok yazdım bu konuda, anlaşılması için gayret sarfettim ve bunda 16 hafta yol aldık,....

81175 ise ben bu 16 haftanın başında söyledim,...81300 çıkarken daha,...

Anlaşılması zor,..

Bende kestim zaten,....
    Devam edersek,...

örneğin 81175 görürsek,..ki burayı görürsek 77xxx den olacak,..

Proceksiyon bize ew de,...macro abc saykıl verir,....

Yok stoplardan dönersek örneğin 95xxx serisi veya 91xxx derisi,...

Stoplar bize ew de 1,2,3,4,5 ve abc verir,...bu durumda bunun abc si proceksiyonda 21 hafta sürer,...42 hafta 5 dalga totale, 21 hafta abc veya 5 dalga totale halinde,...

Hayli karışık yani,...

Birinciyi kestane teorisinde anlattık zaten,...yada tüm zamn teorisinde,..81300 e, 81175 tüm zamn rakamı,...

81300 tüm zamn işte şu ana kadar 108950 ye kadar geldi,...ama 108950 iş takviminde([ı]new[/ı]) tepe gösteriyor,...bu durumdan kestane çıkabilir,...

Ancka önümüzdeki iki hafta bunu belli edecek çıkacakmı çıkmayacak mı, yani stop esasmı, yoksa proceksiyon esasmı,...

Proceksiyonu öğrenmek için, 20 ekim 2012 den öncesi okunmalı, 200 sayfa çok yetersiz,.....

Bir günde yazıyorum bazen 20 sayfa,...

Haliylen yordu artık beni,....

IŞTE yorulmamak için, 97275 dedik,...ve stopları geçen hafta yazdık zaten,....
    önceden global maliyetten gidiyorduk,...ilk zamnlar,....rakamlarımız hep buradandı,...

Sonra fibonacciden gittik,...ve global maliyettle fibonacciyi beraber götürdük,...

Daha sonra bu proceksiyon ve stop sistem gelişti,....

Proceksiyon şimdi bu hafta itibarı ile artık kesin oturdu,...önümüzdeki 3 hafta bu kesinliği kesinleştirecek, yani bu haftadan sonra iki hafta tepki alırsam kesin oturmuş kabul edecem,...

Stopsa zaten oturmuş vaziyette,...

Bir de exrem dib ve tepe analizi gelişti,...örmek 108950 yi, sahte bulduk, 102250 yi gerçek tepe kabul ettik,...ve 63875 e realize olduk/oluyoruz bunu biliyoruz, ve uzuncadır yazdık bu konuyu,...63875 hikayesini,..

Trajı komik buradada zaman var,...biraz erken uyanabilsem çözülecek ti, yani dönüş veya tepki kaç gün sonra diye,...şimdi kafamda var ama varsayım,...o nedenle sadece bu realizasyon veya short dalgayı 63875 in çağırdığını söyleyebiliyorum,...ve bu tam ew 2 nin karşılığı oluyor,...biz 3 teyiz çünkü,...

Eğer 81175 veya altına sarkarsak 77xxx,...bu rakamlar, 77475 ve 500 rakamları bu dalga o zaman abc ye döner,....

Işte tüm bunlar şu sıra 97275 ten ölçülecek, bunun altı short devam,...

95xxx tutarmı önce tutması gerek,....neticede bir maliyet yeri,...tutmassa işte 91xxx e gider,...

Böyle böyle,...

Yani çok geniş ten daralıveriyoruz ve tek rakama kilitleniyoruz,...

O da 97275 crash yeri çünkü,...
    ayrıca bir range analizimiz var,...91xxx lere kadar rangeyi kabul ederim, ama daha altlarına rangeyi kabul etmem,....

daha altında proceksiyon sahne alır,....

çok farklı her şey farklı farklı,.....

niye kabul ederim, şundan range yerleşik boğayı stopla patlatmak zorunda,...eğer yukarı gidecekse devamında bu boğaları devşirmek zorunda, bu gün biraz görür gibi oldum,...aps lerden,....ama aynı zamnda trend kendinide yok etmemek zorunda,...bunu 91xxxlere kadar sağlayabilirler,...

uyuştururlarsa birza daha başarılı olurlar,...zaten uyuşturuyorlar,...

108950 den hızlı indiler çümkü extrem short istemediler,....dökülen short tepkiye niyetlenir oldu,...

ky bunlarla at başı gidemez,...psikolojisinde yok çünkü,....tabiatı uygun deyil, istisna elbette vardır,...

o nedenle ky nin silahı tek yön dür ve maliyet yayacak,...

eğer sağlıklı rakamlar veren varsa başarısı artar,....

mevcut tepe yenilerse short yayılacak,...her dip geçildiğinde ise long yayılacak, birde cari py de long için uygundur,...

102250 den istibaren bu py cari dir, longa caridir, artık shortta caridir,...

py yine istediğini almış gözüküyor,....bunu bir tek 102250 yi zamanında uyansaydık çözerdik,...

bir duvar tutturduk gerçi ama sağır analizdi,...102250 yi gördüğümüzde fiyatlar zaten oradaydı,....

yinede avantaj tepkiye girmemek oldu,...düşünün 10000 puvanını pas geçebildik,....ve short aldık buradan,...

buda başarı sayılır bence,...hiç te az deyil yani,...

o nedenle, diyelim buradan kondurudunmu, insanlık hali,...önemli deyil,...

91 den bir tane de 81 den yapıştır hepsi bu,...

yada trade et her şeyi mındar et seçim sana kalmış,...kişiye kalmış,....
    bakın mesela macroda,

enflasyon regülatörü usd(dxy)

stok +parite mevcut pysa, yani boğa hormonal yapısını sağlayan sünger bunlar emiyor,..

usd regülatörü ise gold,...

fakat goldda dedikki, ....stok+ parite düştüğünde gold yükselmeli,...çünkü usd agresifliğini kontrol edecekti reülasyonda,...bu gün düştü,...

fakat stok + parite bu günü muhafaza etti,...beraber düşemiyorlar yani,....peki gold regülasyonıu nasıl yapacaktı,...

stok+ parite düşüşte iken o yükselecektiki usd agresif olmasın,...fakat bu gün düştü,,....

şimdi trajı komik bu düşüte yine usd regülasyonu yapabiliyor, ama bir şartla,....bünyesindeki usd yi dışarı salarken dışarda bekleyen bundan çıkan usd nin kafasına vurursa,...yani böyle bir durum var,....

o taktirde gold dolar salarken, çıkan dolar extrem baskılanırsa bollaşmış oluyor ve sen stoğu düşürürken usd agresifleşemiyor,....üstelik burada bahsi geçen stok bizim stok deyil, sp ve dici analmında,...

şimdi bu stok işte düşerken gold bu defa yükselmeli, biz düşüyoruz ama sp düşümüyor yani stok yerinde,...

bu da 1498.x ölçümlü,...

burasıda buna bakıyor zaten, 1498.x e,...yakından ilgililer,...bu işte mesela 91xxx demek,....

iyi geceler cümleten,...
    Sn.Indragandi zaman ayırdığınız için Teşekkür ederim.

daha iyi bir sistem nasıl yapılabilir arayısa girmek yanlışmış

muvcut sisteme kuma getirmek neyine...

basit olsun ama getirisi 3-5 olsun deyip mevcudu kullanmaya devam...
    (aylık puan getirisi sekisbin altını daha gormedim, ne kuması leyn...)
    15 lik...

gandi analizcidir ortaya beyin koyar,...

sistem koymaz,...gandinin kendisi sistemdir,...
    basitse senin olur, ...paylaşamassın,...

''basitlik paylaşılmaz''... öyledir,...

sana faydası vardır,...

analiz ise herkesin olur,..

zira kimsenin elindeki kimseyi tutmaz,...
    basit, yalındır, açıktır, nettirr…

analiz, yorumdur, kişiseldir, olasılıktırr…

sanal rakamlarla, o grafla bu grafla uğraştırmazz…

işkembeyi kübraya göre oraya gidecek, buraya gidecek dedirtmezz…

tepeymiş, dipmiş, destekmiş, dirençmiş, çalışmadıktan sonra hepsi hiçmişş…

güzel kardeşim yayınla o sistemini her gün ben sana bunu anlatıyorum,...elindeki gibi sayısız sistem var bende birini sabah verdim,...

seninki ile aynı periyodddan verdim,...

yayınlayamıyorsan,...kişilere faydası yoksa burada bunu resimlemenin bir manası yok,...

paylaşamadığın müddetçe o senin kendi malın,....ve başarısı seninle ölçülür, çünkü o sana aittir,...

topiği okumuşssun merak ettiğini sormuşssun ben doyurucu cevaplamaya çalıştım...

ancak buna akabinde sistem yayınlarsan benim 2.5 senelik emeğimi,...15 dakikalık barların içine hapsedersin,....

o topiği 200 sayfa deyil de baştan sona okursanız,...bu 2.5 senede benim hem teknik hem macro anlamda ne kadar yol aldığımıda kendiniz teşhis etmiş olacaksınız,...

burada gandi demiştir 95xxx i, şu sıralar oradadır,....99825 günlük stobunu günlerce anlatmıştır,..daha fiyatlar orada deyilken,...
    gandi sözlere bir şekilde kızar,...

bir şey olmuşta yazamamışsa,...

dolayısı ile gandi işkembeyi kübradan iyi sallar,...

iyi atar, ama açıklayarak atar,...

iyi de tutturur,...
    Sn.Indregandi ve dolaylı da olsa gönderme yapan Sn. Topik takipçileri,

Bu türden alınganlık yapmanıza ve beni hedef göstermenize gerek yok.

Burada size olan ilgiden kendime ders çıkartmak adına tüm haftasonu hatta Cuma akşamından başlayarak aralıksız saatlerce global süngerleri okumaya çalıştım. Emekse bu emek değil mi?

Ancak, baktım anlamıyorum, bu kadar kişinin TEŞEKKÜR ettiği, anladığına ve takip ettiğine göre bende bir problem olduğunu düşündüm ve bunu da dün topiğe yazdım zaten.

Yazı kişeseldir, kimi kolay anlaşılır kim zor anlaşılır, bunu eliştirme hakkım yok olmamalı. Adama derler ki anlamıyorsan okuma kardeşim. Ben de öyle yaptım. Ama geriye bir baktım 213 sayfa okumuşum ve dedim ki bu derinliği anlama kapasitem yok. Kendi kendime dedim ki topiği açan ve takip eden kişilere sor bakalım gözden kaçırdığın birşeyler mi var? O yüzden okuduğum konularda kafama takılanları sordum zaten.

Herkese açık olan bir topikse burası ve sizin açtığınız ve sizin ortaya koyduğunuz ifadeleri sizden başka kime sorabilirim ki?

Derseniz yok kardeşim ben yazarım, soru moru kabul etmem sadece yazarım, ona da saygı duyarım. Ama böyle bir açıklama yok hatta tam tersi TEŞEKKÜR az asıldı, emeğe saygı katkıda bulunun dediğiniz yazılarınızı hatırlıyorum. Zaten ben bundan güç aldım da sordum medenice sorularımı.

Sorularda bir art niyet veya başka bir şey olduğunu sezinlesem, bu kadar açık hareket etmez ve tüm topiğe sormazdım. Madem herkes anlıyor, o zaman yazın deyin ki bak kardeşim böyle böyle diye. Bunu yap, istersen moronsun sen de alınganlık yapmam, derim ki ben idioutum. Açıklama isteğince bir kişi cevap veriyor, eleştire gelince amip gibi çoğalıp dolaylı da olsa gönderme yapmayı adamlık zannedenler var.

Verdiğiniz cevaba sırf emeğe saygı çerçevesinde de dönüp TEŞEKKÜR etmezdim.

Yayınladığım graf sizin iddaa ettiğiniz gibi binlerce sayfalık yazınızı bir grafa sığdıracak kadar BASİT olduğunu göstermeye çalışmak vs. söz konusu bile değil? Bu türden bir yaklaşımı neye dayanarak yazdığınızı inanın anlayamadım.

Yayınladığım grafı kendi tradedimde kullandığım yöntemi sadece paylaşmak ve belki kendi ölçeğinde eleştiri veya övgü alarak daha güzelini bulmak esasını taşır ki tüm topiklerde eğer art niyet yok ise paylaşımlar üç aşağı beş yukarı benzer nedenlerle yapıldığını düşürüm.

Ben graf yayınlayayım görün bakın tarzında bir iddaam varmış gibi ifadenizi de anlayamadım. Bu türden birazcıkta iddaacı bir yaklaşımda hoş olmamış. Bu türden bir eğilimim olsa topik açar ve paylaşırım zaten. Bu bir tercihtir. Kişi isterse yayınlar, isterse de yayınlamaz. Hiçbir zaman ben bu işi biliyorum veya bilmiyorum tarzında bir ifadem yoktur, olmamıştır. Herkesin kendi ölçeğinde de aklı vardır, kimsenin aklını küçük görmem haddime değildir. Herkes doğru yanlış kendi kararını verir. Yorum kişiye aittir.

Burada sizin veya diğer takipcilerin yayınlarından yola çıkarak, bu kadar kazanırım gerisi palavra vs. söz konusu bile değilken benim yayınladığım grafi kendim BASİT görürken bunun üzerinden hicivde bulunmanızı anlayamadığım ve anlamlandıramadığım için bu yazıyı yazmak gereksinimi doğmuştur.

Bu türden konularla tüm forumun trade zamanını aldım, affola…

Not:Yazı mesai molasında hızlıca yazıldığından nokta, virgül ve bunlardan kaynaklı dolayısıyla anlam kayması söz konusu olabilir. Bir daha yazı yazmamak adına bu açıklamaya tarafımdan ihtiyaç duyulmuştur.
    bakın burada özet var,...

global topiği madem o kudunuz,...benim topiğimdi kapattım, açtım kapattım ve dolayısı ile buna hakkım var,...

ancak vobcektifi okusaydınız,...burası için ise herkese açık diye üzerime yük kalmasın diye göçebe geldim, bunu bulabilirdiniz ve hatta nereye gitsem yük üzerime kalıyor diye şikayet bile ettim,

alıntılarını yapacam,...

sizin ilk düşünceniz analmadığınız bölümü sormak tarzında ve ben kısa bir özet yaptım sizin için,....

ve bir sistem takip etmediğimi sadece analiz yaptığımız belirttim, yukarıdada var,...

buna rağmen sizin sistem yayınlamanız benim mantalitemi bir manada yok saymak,...

orada ben kendi gelişimimide izah ettim,...

bunu devamlı takip edenlerim bilir,...zira bir çelişki yaşanmışssa beraber yaşadığımız için daha esnektirler,...

sizin okuduğunuz bölüm sondan başa doğru 200 sayfa ve üstelik vobjektifide pas geçmişsiniz,...

diğer bir konu ise global topik bir sunumla başlar,...bu nedenle baştan sona doğru okunmalı derim,...

yani analizle başlamış ve analiz gitmiş,...

bu analiz sünger teorisi, kendi koyduğum bir isim,...

bu nedenle o tpğik kapandı bu topiğe geldik,...

burada bir müddet stop sistem uyguladık, oldukça başarılı bir sistemi,...zarar görmeyeciğimiz fiyatlarda takip ettik, 5 lik zaman diliminde,...

şu an verdiğim günlük rakamlar hep buradan,....

dolayısı ile 5 lik devinimin günlüğe bazen saatliğe aktarımı,...

fakat zaten her gün yazamıyacağım için genel rakamları verdim,...

sizin sayın indiregandi ve topiği demeniz zaten baştan yanlış,...

burası vobcektif topiği ve herkese açık,...alıntılarını yapacam bununla ilgili,...

basitlik konusuna gelince,...anlayamadığınız bölüm,...

basit olan işi başarmıştır demek,....ve bu nedenle paylaşılmaz,...

yani artık sorun ortadan kalkmış ve trade ediyorsunuz,...üzerinde çokça uğraştığınız bir şey artık sze dönük demek,...sornunuz ortadan kalkmış, trade de edebliyorsanız ne mutlu,...

ama diğer manada bunu paylaşamıyorsanız bburada ban konu etmenin mal etmenin yine bir anlamı yok,...

zira benimde paylaşamadığım bir çok sistemim var,...istediler ve her defasında savuşturdum,...

üstelik çoğu kiler bunları yayınlamazlar bile,...

meseleler buradan bakarsanız,...

bir şey nasıl başlarsa o şekilde devnir,...

sayın indrehgandi ve topiği olarak başlarsa kendi faraktalını bu şekilde üretir,...

oysa aslında sizin çıkardığınız, pratik bir sonuç,...

anlamamışsınız ve benimki kolay diyorsunuz,...

e zaten o zaman beni ne diye okudunuz,...

kolaylık ve basitlik en güzel olanıdır çünkü,...

18. 7 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    18.698
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.073
    Toplam Teşekkür
    1.466 Yazısı Teşekkür aldı

İndi hocam denge yerine geldik. 97,225...

20. 3 Kullanıcı polo tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

sürekli yazmıyım diye burayı seçtim anaonim herkese ait bir yer diyerekten,..

ben arada bir kendi yöntemimi yazardım diye düşünmüştüm burasıda topik oldu anasını satiim,...bu topik işinden bir kurtaramadık,..

neyse iyi akşamlar cümleten,...
    ben dikkat ederseniz artık kelimelerin arasına ''w'' falan giriyor, fazladan ''a'' giriyor,..

bir de kitap işine girersek,...

halimiz nice olur,...

ben teknikte yeterli deyilim ve bu konuda bir eğitimim de yok,...

ancak mantığım iyi, felsefem iyidir,...matematik eh işte,...

sonuçta mantıktan veya düşünceden gelen bir olguyu matematik sonuca kafamda dökebiliyorum,

ölese kelimesi hep bunun için sonucu buldumsa ölese diyorum,...

ölese,...
    Alıntı albica Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam bir arkadaş yazmıştı sanırım..forumda yazı yazmak suya yazı yazmak gibidir..
    çok değerli yazılar.. bilgiler..nokta atışı yorumlar ..bir gün sonra vob heyecanıyle herhalde atlanıp gidiyor..birde ben not tutma özürlüyüm..liseden kalma alışkanlık herhalde günlük yaşıyoruz..ama dediğiniz gibi işin sırrı disiplin de..saygılar..
    kesinlikle,...
    değerli dostlar,...

bir kaç gündür

burada bir takım bilgileri paylaştık,

neler yapmamız gerektiği,...

mantık süzgecinden geçti,...

piyasaya hiç olmadığı kadar çok yakın olduk,...

ama ta başında değindiğim üzere amacım yeni bir topik açmak deyildi,...

topik açıldıkça işimi gücümü bırakıyorum ve hayatı ertelemeler başlıyor,...

sürdürülemez bir durum benim için,...

bazı yerlerde müdehale ederim şeklindeki düşüncem malesef üstüme kaldı,...

hayatsa akmaya devam ediyor ve ertelemek istemiyorum,...

bir şeyler biriksin istemiyorum,...

affınıza sığınarak,...

burada son veriyorum,...

zaman zamn globalde yine macrolardan devam ederiz,...

hoşçakalın,...
    yani bu topik için safahat bu şekilde,...

yani bu topik benim deyil, herkesin topiği,...

22. 6 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    23.465
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    371.373
    Toplam Teşekkür

herkesin yazabilmesi içinde benim yazmamam gerek,...

24. 3 Kullanıcı indregandi tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri