1- metatrader'da VOB verilerini açabilmenin tek yolu offline açmak.
yani gerçek zamanlı işlemler maalesef metatrader'da görünemiyor. bu durumda backtest yapılabilir mi bilmiyorum.
2-bu sistemin özelliği görüldüğü gibi otomatik değil, yarı otomatik olması. yani sinyali siz görüp uyguluyorsunuz. sistem aslında sinyal vermiyor. yani online çalıştığı paritelerde bile backtest yapılamıyor.
üzgünüm, manuel yapmak gerek...
neyse ben zaten bir süre sonra bu sistemi uygulamaya başlayacağım. test sonuçlarını portföyümden bakarak görebilriz.![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
savolasın sfenksçi abey yannız alkışlar baa deil.
sistemi yazan arkadaşa bi Allah razı olsun demek yeter bence. benim yaptığım VOB'a uyarlamak.
sistem yazmak en azından şu an için benim harcım değil. kimsenin emeğini çalıp alkış almak bize yakışmaz.
bizim kattığımız emek matriks+excel+metatrader arasında mekik dokumak ve veri transferi yapmak.
emme savolasın yine de.![]()
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
unlimitted hocam sizce değer mi şöyle bir baktığınızda sinyal geçmişine... çok zahmetli idi data aktarımı...
Deutsche bank ceo su Alaman özel sektörünün yonanı kurtarma paketine desteğinin koordinasyonuna yardım edecek.
MATRIKS
Kemal Sunal filminden bir replik geldi aklıma; senin dilin ne söliyy,bak kötü yerlere gidiyy...![]()
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Matriksten dde aktarımı demiştim ya dün.O konuda bir düzeltme yapmak istiyorum.Metatrader'dan ms,ts,ninja ya dde üstünden yapılıyordu ama metatradera veri gönderilmiyordu real time olarak.Yine de karşıma metatrader a realtime veri aktarımı konusunda bir bilgi çıkarsa paylaşırım.
sevgili halojen, backtest yapmadan söyleyebilirim ki, bence değer.
sistem benim gözüme çok güzel göründü. bugüne kadar gördüğüm sistemlerin en başarılısı diyebilirim...
2 sebepten ötürü.
1-exit sinyali veren sistemleri hep beğenmişimdir. nefes alma olanağı sağlar. daha doğru düşünebilmek için birkaç adım geri atmayı kolaylaştırır. ha dersiniz ki, sistem niye var zaten düşünmeye gerek bırakmasın diye, bu başka bi bakış açısı. elbette saygı duyarım ama ben insan beynini es geçecek bişeye ısınamıyorum.
2-gördüğüm kadarı ile sistem abzürt hareketlerde "kenarda bekle, şu an işlem yapılacak zaman değil" diyor. mesela az önceki grafikte gösterdim. şort sinyali vermesine ramak kalmış. ama sinyal vermemiş. bu kimileri için başarısızlık gibi görülebilir. ama benim beğendiğim bir özellik. birkaç paritede baktım, gayet doğru hareket edebilmeyi sağlıyor. çünkü ordan birden bire tepmiş pariteler.
bu iş zahmetli gerçekten. ama eğer beklediğim performansı bulursam zahmetine değecek gibi görünüyor...
çok anlayamadım ama, metatrader'a canlı veri aktarımı yapan bi platform yok sanırım. en azından ben bulamadım.
matriksten manuel yapıyorum transferi ben. neyse ki excel'de iyiyiz de azbuçuk hızlı yapabiliyoruz.
zaten başka bir yöntem daha geliştirdim. yaklaşık 40-45 saniyede metatrader'dan bu sistem sinyalini alabiliyorum.
15 dakikalık bir sistem için fena bir süre değil...
Realtime yapmadıktan sonra metastock+matriks downloaderla devam
Yukarı hep yukarı
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)
Yer imleri