Sayfa 1669/2584 İlkİlk ... 6691169156916191659166716681669167016711679171917692169 ... SonSon
31001 sonuçtan 20.017 ile 20.028 arası

Konu: Daytrader

Teşekkür Teşekkür 
    4.077
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    2.831
    Toplam Teşekkür
    915 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı Astatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En iyi exit e göre hesaplanmış olarak mı? Yani poz kapanışı olarak, sinyalden sonraki en iyi fiyatı mı alıyorsun yoksa kendi işlemlerin sonucu gerçekleşen kar mı bu yoksa başka bir şey mi jırjır?
    Giriş-çıkış tamamen sistemli, %0 histem. Sinyal beğenmekte yok hepsini uyguluyorum. Yani sistemin getirisi farklı benim kazandığım farklı olma durumu yok. Sistemde flat yok sinyalle direk reverse. Sabah ilk dakikalarda poz açılıyo, akşam son dakikalara kadar kaç işlem yaptırırsa artık. (Max. 5-6 oluyor zaten.) Geceleri yorum yok flat uyurum. GYYFU.

2. 4 Kullanıcı cırcır tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    3.882
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.531
    Toplam Teşekkür
    667 Yazısı Teşekkür aldı

Selamunaleykum dostlar.hayırlı geceler.

4. 9 Kullanıcı hpy tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    452
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    461
    Toplam Teşekkür
    140 Yazısı Teşekkür aldı

Multi alıntı yapmayaı beceremedim sanırım ama Sn. CADETRAL
    Dün gece burada yazdıklarımı hususunda Beni burada doğru anlayan ve en net anlayan olduğunuz için teşekkür ederim. Bir önceki sayfadaki yazılarınıza tek tek teşekkür ettim ancak birde yazarak belirtmek istedim.

6. 6 Kullanıcı qazzaq tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    602
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    128
    Toplam Teşekkür
    26 Yazısı Teşekkür aldı

Alıntı hpy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamunaleykum dostlar.hayırlı geceler.
    ve Aleykum Selam hocam, eskiden daha cok yazardin hocam, yoksa banami oyle geliyor.
    Soyle bir iki yorumunu alsak hocam.
    DM

8. 6 Kullanıcı dmnokia tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    6.535
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.090
    Toplam Teşekkür
    769 Yazısı Teşekkür aldı

Borsalatrın itici gucu petrol duzeltmesini bitirdi ve 87,xx lere dogru yola cıkıyor.
    73,21 seviyesi asılması kaydiyle hareketler hızlanabilir. Endekslerde short yapmak can yakabilir.

fikirler yalandan ibarettir, bak gor ogren
    dogrusunu içinden bul....

fikri olmayanın zikri de olmaz...
    baskasının aklıyla, cukura kadar gidersin..

10. 8 Kullanıcı caylakboga tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    452
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    461
    Toplam Teşekkür
    140 Yazısı Teşekkür aldı

Dolaşırken Sn. QUEEN 'in şu muhteşem anlatımı dikatimi çekti. Çook gerilerde kalmış ve bunu haketmiyor diye burada tekrar paylaşmak istedim.

İyi olduğuna inandığınız ve back testlerle güvenilirliğini kanıtladığınız bir sisteminiz olsun. Bu sistemi uygulama kararı aldınız ve belirli bir miktar sermaye ile (hiç bir zaman ilk giriş sermayeniz, tüm sermayenizin 1/10 unu geçmesin) başladınız. İlk sinyali uyguladınız, ancak sistem kısa sürede bir miktar zararla pozisyonu kapatmanızı emretti. Sizde uydunuz çünkü siteme güveniyorsunuz, bir sonraki sinyali uyguladınız ancak bu da zararla kapandı. 3-4 kez daha aynı sonuçla karşılaştınız, arada küçük karlar oluyor ama neticede 10-15 trade sonunda sermaye olarak koyduğunuz miktarın %25'inin eridiğini varsayalım. Bu sonuçların ardından ne yaparsınız? Gelecek olan sinyali tereddütle karşılar hatta uygulamazsınız, ki bu durumda belkide bu gelen sinyal iyi bir ralliyi teyid eden sinyaldi?, belki tüm zararları kapatıp iyi bir kar oluşturacaktınız!! İşte iyi bir traderı kötü hale çeviren ilk etken sisteminin sinyallerini tam olarak uygulamaktan bazı nedenlerden dolayı geri durmasıdır, ama bunun altında yatan çok daha derin psikolojik faktörler vardır.
    Bu faktörlerin en önemlisi sistemi içselleştirmemektir. Ne demektir içselleştirmek? Sisteminiz sizin bir parçanız haline gelmelidir. Yaptığınız işlemlere kar/zarar penceresinden bakmayı bırakmalı, bunu bir bilgisayar oyunu gibi görebilmelisiniz. Sisteme uyarsanız GAME OVER yazısını ekranınızda görmezsiniz. Sistemi içselleştirdiğiniz zaman işlemleriniz otomatik davranışlar haline gelir ve sonuçda puanlar ekranınızda birikir. Olayı parasal boyutda görmemek tabiiki zor bir davranıştır, özellikle önceden kaybedilmiş paralar varsa ve bu kayıplar can yakıyorsa bu davranış kalıbını değiştirmek oldukça güçtür. Davranış ve düşünce kalıplarını değiştirme konusuna daha sonra değineceğim, şimdilik yalnızca sorunlar üzerine biraz daha odaklanalım.
    Hatalı işlemlerin bir diğer sebebi de tekrarlanan davranış kalıplarıdır. Bu tekrarlanan davranış kalıpları sistem dışına çıkıldığında bir kısırdöngü haline gelebilir. Asıl amaç burada sisteme uyumu bir davranış kalıbı haline getirmek iken bir anda kendinizi sistem dışında düşünce ve korkuların hakim olduğu kısır döngüde bulabilirsiniz. Bu kısırdöngüyü kırmanın ilk şartı bir süre durup işlem yapmamaktır. Bu süreçte sistem gözden geçirilmeli, kısırdöngüye girmenin sebepleri araştırılmalı, gerekirse daha az bir sermaye ile tekrar başlanmalıdır. Belkide koyduğunuz sermaye sizin tahammül ve sabır sınırlarınız dışındadır ve oluşan zararlar sizin kiltlenmenize neden olmaktadır. Bu kısırdöngünün psikolojik faktörleri, zihinsel tedavisi üzerine daha sonra çeşitli çözüm önerilerini yazacağım.
    Diğer bir sistem dışına itilme sebebi ise kişinin bağımlılığı veya korkularıdır. Bağımlılıktan kastım işlem yapma bağımlılığı, sistem sinyal vermeden önce ben bu sinyali yakalarım saplantısıdır. Halbuki sistem sadece bir düzeltme işareti içinde olabilir, ve trend devam edecektir ama bağımlı kişi bunu erken yakalamaya çalıştıkça kendini işlem yapma ve overtrade batağında bulabilir. Korkular ise, kayıp korkularıdır. İşlemleri kayıplar bazında izler ve kayıplar artıkça bu sefer sisteme güveninizi kaybeder, ve her sinyali takip etmekten vazgeçerseniz iyi kar fırsatlarını kaçırırsınız. Kaçan fırsatın ardından ya bakakalırsınız yada öyle bir yerden yakalamaya çalışırsınız ki artık son vagonun son koltuğuna oturmuş olabilirsiniz.

Sonuç olarak kötü trader olmanın en önemli sebebi psikolojik faktörlerdir, sistem yada piyasa değildir. Daha önce belirttiğim gibi yüzlerce trade sinyali üreten sistemlerden birini , yada piyasanın kırılma, destek dirençlerinden giriş çıkış yapma gibi bir yöntemi kullanıyor olabilirsiniz. Hiç farketmez, eğer psikolojik faktörleri aşamadıysanız %100 karlı bir sisteminiz olsa bile hiç bir işe yaramaz
    http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?t=5396
    işte mükemmel bir anlatım ve kazanmanın anahtarı. ( Tek ön şartı anlatım başında zaten çok şık bir şekilde izah etmiş. "İyi olduğuna inandığınız ve back testlerle güvenilirliğini kanıtladığınız bir sisteminiz olsun. "

Dünyanın en güzel, en yüksek kazançlı sistemi olsa duygusal işlemlerden kaçınılmadıkça hiç bir kıymeti yok.

Bu tip seçmece güzellikteki yazıları "ELIT TOPIC" gibi bir bölüm yapıp taşımak mümkün değilmidir. Topicler 2000 sayfaları aşabiliyor gördüğüm kadarı ile ve bu yazılar topiğin ortalarında olsaydı en azından ben göremezdim.

12. 9 Kullanıcı qazzaq tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    6.535
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    4.090
    Toplam Teşekkür
    769 Yazısı Teşekkür aldı

Parite konusunda duzeltme bitti 1,35xx seviyelerine dogru son hızlı atak beklenmeli.
    1,2588 altı sayımı iptal eder. BU yuzden USDYTL de 1,46xx seviyesi beklemek uygun olabilir.

fikirler yalandan ibarettir, bak gor ogren
    dogrusunu içinden bul....

fikri olmayanın zikri de olmaz...
    baskasının aklıyla, cukura kadar gidersin..

14. 5 Kullanıcı caylakboga tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    2.246
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.878
    Toplam Teşekkür
    1.116 Yazısı Teşekkür aldı

Gün içinde azucuk deptü deyu cümle alem lonK girmiş yav tamam gidebilir amma büyük resimde bi depki hareketi yokki! Azıcık kısa girdimki son 1 saat hareketine aldanmış olmamayım diye! Kimbilir belkide ben aldandım amma aha böyük resim!
    Ekli Küçük Resimler Ekli Küçük Resimler Resmi gerçek boyutunda görmek için tıklayın.

Resmin ismi:  vob gün.JPG
Görüntüleme: 149
Büyüklüğü:  59.4 KB (Kilobyte)
ID:	3130  

16. 5 Kullanıcı AMON RA tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    İstanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    5.272
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    7.331
    Toplam Teşekkür
    2.037 Yazısı Teşekkür aldı

günaydın boğa traders
    Fenerbahçe kupa almak için Çin'e gidecekmiş. Türk malı olmadı, Çin malı da olsa bir kupamız olsun diyorlarmış.

18. 5 Kullanıcı padişah tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    6.895
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    3.638
    Toplam Teşekkür
    650 Yazısı Teşekkür aldı

günaydın hayırlı işler bol kazançlar

20. 9 Kullanıcı Lefter tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Teşekkür Teşekkür 
    22.480
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    8.187
    Toplam Teşekkür
    2.054 Yazısı Teşekkür aldı

Günaydın arkadaşlar hayırlı işler.

22. 7 Kullanıcı oguzhan tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Yer
    istanbul
    Teşekkür Teşekkür 
    10.560
    Teşekkür Toplam Teşekkür 
    11.645
    Toplam Teşekkür
    3.565 Yazısı Teşekkür aldı

cümleten günaydın ve bol kazanclar..
    öğrenmeyi bıraktığımız an ölümden korkmak için bir sebep kalmaz..

24. 6 Kullanıcı Kennym tarafından yazılan yazıyı faydalı buldu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yer imleri

Yer imleri