Seans arası 65200 e de kafa attı birazdan parçalar![]()
Seans arası 65200 e de kafa attı birazdan parçalar![]()
** Savaşa başlarken ve masaya otururken her ihtimali göz önüne al!.. Ve kendini en kötü duruma hazırla!
Hun İmparatoru ATİLLA
ilk işleminizin karlı olmasından sonra 2. işlemin de karlı olma ihtimali %50 değildir.
%51'dir.
çünkü borsa bir dalga hareketidir. ilk işlemi karla kapattıysanız, dalganın kıvrımına yaklaşmış olma ihtimaliniz daha yüksektir ve oradan ters pozisyonla yine kar alacak bir pozisyon almanız ihtimali, kaybetme ihtimalinizden fazladır.
bunun tam tersi de geçerlidir.
yaptığım her işlemin istatistiğini tutarım.
tabloda yeşil kazandığım, kırmızı kaybettiğim satırlardır.
bir kırmızı bir yeşil satır neredeyse yok gibi birşeydir (ihmal edilecbilecek düzeydedir)...
ya üstüste yeşiller, ya üst üste kırmızılar.
bunun şans eseri olduğunu söyleyecek adam,ya matematik bilmiyordur ya da borsa.
kaldıraç ise bu işi sadece hızlandırmak için, yani zaman kazanmak için icat edilmiş bir mekanizmadır. miktarı da kazanmak istediğiniz zamana göre değişir.
ama karlı veya zararlı işlem miktarını değiştirmez. kar etme veya zarar yazma süresini kısaltır.
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
onu bunu bilmem arkadaşlar ama bu işlerde önemli olan hedef ve disiplin, geçen sene portfoyumu yüzde 40 arttırdım, bu sene hedefim yüzde 50 - 60 arası, senede 10 kat yapan illaki vardır, önemli olan kendi sisteminle para kazanmak. senelik mevduatın yüzde 9 olduğu ülkemizde yüzde 25 de bence iyi getiridir..
Abi bilimsel olarak haklısın ama insan psikolojisi var bu işin içinde. İnat denen sermaye düşmanı duygu var. Bazen fikrime o kadar güveniyorum ki biliyorum kaldıracı artırma imkanı olsa 1000 kaldıraçla da girerim. Bazen böyle pozisyonlar ne kadar güvenirsem güveneyim elimde patlıyor, iyi ki kaldıraç daha yüksek değildi diyorum.
Bu işte yüksek kaldıraçla düzenli para kazanacak adamda çelik gibi sinirler ve titanyum gibi disiplin olması lazım.![]()
çoğu zaman öngörünün haklı çıkmasının verdiği tatmin,para kazanmanın verdiği tatminden daha fazladır...egosu yüksek olan çoğu yatırımcı bu hataya düşer...parayı yüklü miktarda kaybettiren tek sebep budur..."nasıl olur da ben bilemem,ben en iyiyi bilirim" mantığı....
--Eksiklik Kendi Özümde--
yüksek kaldıracı kullanma şekli önemli stro.
bak çok basit bir örnek vereyim sana.
son trade'im: 123,13 €/JPY /X miktar short+125,96 /2X miktar daha short.
123,42 /3X cover.
şimdi, kaldıracını düzgün ayarlayamamış veya teknik/grafik olmadan hareket eden traderi zaten geçiyoruz. konuştuğumuz konu onlar değil.
ama düzgün ayarlarsan, sabredersen ki bence en önemli kriterdir, kaldıracı leyhine çevirirsin.
aç gözlülük adamı batırır. binlerce örneği ile doludur forumlar.
fikrine inanman, sana daha fazla para getirmez. para kazanma olasılığını artırır o kadar.
hep söyledim, hep söyleyeceğim:
10.000 doları 20.000 dolar yapabilecek kapasitedeki adam, 1.000 doları da 2.000 dolar yapabilir.
kurda "ensen neden kalın?" diye sormuşlar; "kendi işimi kendim görürüm de ondan!" demiş...
Hakikaten öyle.. Söz meclisten dışarı forumlarda çok görüyorum... Bazı oyuncular sanki para kazanmak için değil haklı çıkmak için girmişler bu işe... Adamlar gerekirse iflas edeyim ama yeter ki haklı çıkayım diye çabalıyor... Kimse geleceği göremeyeceğine göre haklı çıksalar da sadece tesadüf olacak halbuki...
Alex Elder'ın önemli bir sözü var: "Borsada sadece para kazanmak için oynayın"
Yani senin dediğin gibi ego tatmini için, haklı çıkmak için, heyecan için, eğlence için oynayan adamın uzun vadede başarılı olması mümkün değil.
Sistem çok basit aslında, örneğin ben full shorta geçtiğim yerlerde bugün ne yaptım? kapandım uzuna geçtim, o kadar basit, buralarda ne tarafa giderse o tarafa poz alıcan, ama tabiii, Nisan vadeye geçtiğim Mart ayının ilk günlerinde buralara kadar yükseliş öngörmediğimden al sat sitemime uymadım shortlar yaktı, neyi yaktı, Şubat vade kazancından biraz yaktıbu işler böyle, saygılar.
** Savaşa başlarken ve masaya otururken her ihtimali göz önüne al!.. Ve kendini en kötü duruma hazırla!
Hun İmparatoru ATİLLA
Biz muhabbetteyken FDOW da eski tepesini geçmek üzere...
kaldıracın yüksek olması stop mesafesini daraltır bence oynak piyasalar için hiç uygun değil bu yüzden forexe girmedim haa bide gece rahat uyuyum diye girmedim![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)
Yer imleri