indregandi Nickli Üyeden Alıntı
sayın final,...
önce nasıl bukadar milletçe omurgasız olabildik bunu anlayabildikmi,....
tr şu anda pelte halinde bütün değerleri yıkılıyor, bunu anlayabildikmi,..
şüphesiz bu anlayamadığımız olaylar manzumesinde para baş aktör,...
bakın ulusa sesleniş pardon millete sesleniş konuşmasında 2011 de 72 mil usd olan rezervin 132 mil usd olduğunu öğreniverdik, düz hesapla ulusla millet arasındaki fark 60 mil usd yapıvermiş,...
şimdi bunların hepsine sıcak da desek ne farkeder,....
ekonomiyi ayakta tutan unsurların yukarıdan fonlandığı çok açık, medyanın ise olanı biteni yansıtmakta sıfır çektiği besbelli,...
ve bütün bunlar diğişim, dönüşüm başlığı adı altında sunuluyor ve omurgasızlıktan besleniyor,...omurgasızlığın adı ne olmuş, normalleşme,...
öyleyse, omurgasızlık, normalleşme, pelte kıvamı, değişim/dönüşme,....hepsi para yapıyor,...
bu devam ettikçe de para yapacak,...
borsanın ilgilendiği kısım ise burası para yapacakmı, yapmayacakmı,...
işte şöle bir bakarsak teğetlerle birlikte,
net hata noksan kabaca 50 mil usd,
vergi affı kabaca 50 mil usd,...
şimdi varlık barışı, büyüklük sızmış belli 110 mil usd deniyorda, burada kalacağa % de bulunmaya çalışılıyor,...% kaçı kalır,...
sanırım bu emlak sorununu çözmesede eldeki stoğu eritebilir,...en son bildiğim suudi mi, oralardan bir sıh/seyh/emir/prens 150 milyon usd tüketim yaptı, sıkışan birinden,...
ben emlakçı deyilim,
ben sadece şuna bakarım,
para nereden, nasıl, hangi yolla, sokulabilir, kimlerin hizmetindedir, kimler nemalanır,...
başka giren parayı hangi kalemler emebilir,...işte buradan baktığımızda,..
uzun vadeli kerdilerin dönebilmesi için banka , emlak ikilisini görüyoruz,..
müşterilerde görüldüğü üzere omurgasızlık nedeniyle çok geniş yelpazeden olabiliyor,....zaten bunun kanunuda çıkarıldı,...
son biri iki senede satılan tüm cumhuriyet rekorlarını kııp alt üst etti,...
sonuç olarak anlamamazlık devam ettikçe bu işde devam eder,..anladığımız an biter,...muhtemelen de gecikerek analrız,...
sonuç,...
bertaraf için anladıkça, bir taraf için ağladıkça,....
Yer imleri