dow 11000'e mi gidiyor?
dow 11000'e mi gidiyor?
"Yeni dönemde eğer milletvekili seçilirsem, biraz da emekli gibi yaşayıp, torunlarıma vakit ayırmak istiyorum. Seçilemezsem de TOKİ'ye geri dönerim"-TOKI Baskani!!!
Russel ve Nasdq eski tepelerini geçtiler:
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$RU...d=p44543280456
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$COMPX&p=D&yr=0&mn=6&dy=0&id=p44543280456
Bu durumda Dow ve S&P 500'ün de geçmesini beklerim açıkçası.. Dow'da son tepe 10730 civarındaydı. Bu gece olmasa da Pazartesi geçilebilir... Geçilemeyebilir de...![]()
Ben Pala'ya inanmıyorum ama o bana inanıyor...
-abd`den bır arastırma sonucu:
``ulkede, asırı uctakı hareketlerde patlama var``
washıngton (a.a) - 05.03.2010 - abd`de, gecen yıl tarıhın ılk sıyahı
baskanının goreve gelmesının ve ekonomık krızın patlak vermesının ardından asırı
uclardakı hareketlerle sagcı mılıslerın sayısının neredeyse uce katlandıgı
belırtıldı.
bu hareketlerı ızleyen southern poverty law center adlı dernegın yıllık
calısmasının yayımlanan sonuclarında, gecen yıl 512 grubun aktıf hale geldıgı,
2008`de ıse bu sayının 149 oldugu belırtıldı.
Raporda, gocmenlere karsı cıkan grupların sayısının 173`ten 309`a
yukseldıgıne dıkkat cekılırken, dernegın basındakı mark potok, ``bu tur grup ve
hareketlerde patlama oldugunu saptamıs bulunuyoruz`` ıfadesını kullandı.
Potok, asırı sagcı ve ırkcı grupların sayısının artısını, barack
obama`nın baskan secılmesının yanı sıra borclanma ve ıssızlıgın artmasına yol
acan ekonomık krıze de bagladı, ``resesyon ve ıssızlık ınsanları cok yaraladı ve
ofkelendırdı. Onlar da bır gerekce aramaya basladı`` yorumunda bulundu.
(afp-hnd-yıl)
23:36 05/03/10
--aa--|
Helikopter hep Tom a vereceğine birazda onlara versin...
Allah belanızı birbirinizden versin...
ataturkungencligehitabesi.com
"Dünyada her millet icraatına tahammül ettiği hükümetin mesuliyetine ortak sayılır." Mustafa Kemal ATATÜRK
Unutma ki,yüksekte yer tutanlar,aşağıdakiler kadar emniyette değildir.
Şeyh Edebalı
"Ebu Cehillerin,Ebu Süfyanların ve Ebu Leheblerin kağıttan putlarını yıkacağım" Allahın izniyle...Mü'min Ayu
Yazdıklarım şahsi fikrimdir,yatırım tavsiyesi olamaz.Başkalarının önerilerine göre yatırım kararı verirseniz zarar edebilirsiniz.
Patron seansı takibedemedim acil işlerim vardıama ben sana dedimdi, takibetmeyin, kesinlikle tavsiye etmem gibi sözlerim olmuştu ahatırlatırım, üzgünüm
Bugün piyasa fena dağıtmış benim portfoyü, hiç beklemiyordum, Cuma namazından önce telefon ettim bi ara 63250 lerdeydi yanlış hatırlamıyorsam, dedim piyasa yataya kitlemiş, zaten fiyatlar kaç gündür can sıkıcı, henüz vade başı ya atraksiyon olmayacak heralde diye düşündüm, yanılmışımüvvvvv
Piyasayı takibetseydim ne olurdu, pek bişey değişmezdi hatta fulleyebilirdimde, iyikide takibetmemişim, daha yukarı zorlama olabilir gibi gördüm şimdiüüvvvv
Fakat vade sonuna kadar short kalmakta inatçıyımdırbu sefer vadenin sonunu getirmeye kararlıyım o kadar, her gece ve her haftasonu short yatıcam bikere
, saygılar.
** Savaşa başlarken ve masaya otururken her ihtimali göz önüne al!.. Ve kendini en kötü duruma hazırla!
Hun İmparatoru ATİLLA
ben de kısadayım..malum günlükteyim..4 şubat 66.700 den sat vermişti..
hala sat da...vob 59.600 den geldi...vob 64400 0ldu...amme hala 2.000 kardayım(arada ufak işlemler oldu.amme çekirdek kısa)...artıkın ufak işlemde yapmıyacağım....
bakalım;al derse uzunlarım..yoksa kısa devam...
günde 2-3 kere ancak piyasaya bakabilince durum bu oluyor..
birde ttnet in 500 mgb lık (10 lira civarı)paketini aldık mı ,iş tamamdır..sadece 17;30 dan sonra bakmak yeterli olacak...
Sevenleri için Tiedje...
http://www.godmode-trader.de/nachric...,a2098505.html
Dow Jones - Güçlü ve Durdurulamaz
Neredeyse düşünebilirsiniz ki boğalar yine formunda. Önce kısaca bir DAX'a bakmak istiyorum. Future'da dibe tahmin ettiğimiz gibi tam 5383 puanda ulaşıldı ve yukarı hareket başladı. Pazartesi akşamı 5893 hedefini verdik. Bu akşam seanstan sonra Future bu hedefe de ulaştı. Önümüzde yeni bir dönüm noktası mı var? Önemli soru bu, ancak anlayışınıza sığınarak şu an herhangi bir haftasonu tahmini yapmak istemiyorum.
Aslında itiraf etmeliyim ki bu hafta çok yorucu oldu. Endekslerde her zaman bir hedef noktasına ulaşıldığında bir sonraki hedef nedir sorusu ortaya çıkıyor.
Özellikle Dow Jones'da 16.000 hedefleri konuşulmaya başlandı. Başkaları da 5084 puandan bahsediyor. Analistlerin tahminleri birbirinden çok ayrılmaya başladı. Bu uzun vadeli hedefler bize ne getirir? Kısa vadeli trading için önemleri var mıdır?
Mesele zamanlama ise, uzun vadeli hedefler kısa vadede de önemlidir. Uzun vadeli pozisyon alacaksanız da önce yakın vadede iyi bir giriş noktası bulursunuz. Bu şekilde "tesadüfen" büyük bir trade yakalarsınız bazen.
Klasik teknik analiz gözüyle bakarsak yukarı trend henüz kırılmamış görülüyor. Bazen (Ocak'ta yaşadığımız gibi) trende ters hareketler olur. Bu trend için sağlıklıdır. Bunlar adeta piyasayı temizler ve yukarı hareketin devamı için bir temel oluşturur.
Yukarıda ve aşağıda önemli hedefler neler? 10730 geçilirse bir sonraki önemli hedef 11245. 9800'ün altına düşülürse 9500'e hatta 9000'e kadar potansiyel var. 10000 seviyesi psikolojik destek olarak görülebilir. Bu seviyenin tekrar kırılması erken bir satış sinyali olarak algılanabilir.
Özetle:
Boğalar yine gaza basıyor ve endeksi yönetiyor. Gün içi hareketlerde bile yükseliş trendinin kırılmadığını görüyoruz, bu nedenle çıkışın devamı beklenebilir. Pozisyonda olmayanlar için yeni giriş mantıklı olur mu değerlendirmek lazım. Risk kazanç oranını dikkatli incelemek gerek. Şu an net bir projeksiyon yapmak istemiyorum. Hafta sonu sıkı çalışmam lazım....
Abi eğer günde 3 kez bakabiliyorsan da az sinyal veren bir saatlik sistem kullanabilirsin diye düşünüyorum. Sen baktığında sinyal 2 saat önce değişmişse de problem değil, hemen dönersin. Günlük sisteme göre yine avantajlı, çünkü günlükte daha sinyal değişmesine 2 gün var mesela...
Günlük sistemlerde benim çekincem test kısmında. İnanılmaz hızlı hareketlerle dolu bir 2008 ve 2009 yaşadık. Buralardaki günlük performansların geleceğe dair fikir vereceğinden ciddi şüphem var. Saatlik ve altı için farketmez, onlar gün içi hareketler de söz konusu olduğundan her tür piyasada kendini ispatlıyorlar, ancak günlükte testi çok sert bir kriz ve çok sert bir toparlanma döneminde yapınca normal yıllarda çarpım çarpım çarpılma riski yüksek olabilir...
sistem elime mart 2009 da geçmişti..ama hiç kullanmadan sistem deposu klasörüne atmışım..çok homojen yüselmiş..vob kurulduğudan beri (9 subat 2005) 120.000 puan kar var...yani yılda yaklaşık tek kaldıraca %50 puan kar var..vob ortalaması 60.000 ise yılda 30.000 gibi..
günlük olunca son 5 yılda toplam 44 işlemi var..işlem sayısı geriye doğru az olunca huzursuz ediyor..
64,800'de baya kan akacak gibime geliyor, önümüzdeki hafta çok ilginç geçmeye aday.. kısa denemesi için de uygun bir nokta olabilir..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)
Yer imleri